Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Afslanksupplementen       Afslanken     Eiwitten   Eiwitten     Krachttraining   Krachttraining    

2 9 - 1 0 - 2 0 0 7

  Wil je afvallen? Laat je eiwitshakes langer in de blender zitten (Am J Clin Nutr. 2000 Aug;72(2):361-8.)
Als je eiwitshakes gebruikt en moet afvallen, dan hebben onderzoekers van Pennsylvania State University een tip voor je: laat de shakes langer in de blender zitten, zodat ze meer volume krijgen. Nadat je de extra opgeklopte shakes hebt weggewerkt, zul je de rest van de dag automatisch minder eten.
De onderzoekers deden eigenlijk geen proeven met eiwitshakes, maar met de koolhydraatbommen die je normaliter koopt bij opvangcentra voor vetverslaafden. Maakt niet uit - de bevindingen van de onderzoekers zijn ook van toepassing op eiwitshakes.
De onderzoekers lieten een kleine dertig gezonde mannen een half uur voor de lunch een shake drinken. Die shake kon een volume hebben van driehonderd milliliter, 450 milliliter of zeshonderd milliliter. Alle shakes bevatten evenveel kilocalorieen. Het verschil tussen de shakes was de tijd dat ze in de blender hadden gezeten. Hoe langer ze waren gemixd, des te meer luchtbelletjes had het apparaat erin geklopt, en des te groter was het volume van de shake.
Daarna lieten de onderzoekers de mannen lunchen en - aan het einde van de dag - dineren. De mannen mochten eten zoveel ze wilden.

Wil je afvallen? Laat je eiwitshakes langer in de blender zitten

Een shake bevatte vijfhonderd kilocalorieen. De mannen die de shake gebruikten kregen mede daarom over de hele dag meer energie binnen dan mannen die geen shake namen. Maar desondanks namen de mannen nadat ze de meest opgeklopte shake hadden genomen bij de lunch twaalf procent minder kilocalorieen.
Het eetlustremmend effect van de opgeklopte eiwitshakes was 's avonds, tijdens het diner, alweer verdwenen.
De onderzoekers hebben twee verklaringen voor het gevonden effect. De ene is dat de opgeklopte shake de maag voller maakt. De andere is dat het langer duurt om een opgeklopte shake te consumeren. Daardoor was er misschien meer verzadiging optreden.

3 0 - 1 0 - 2 0 0 7

  Eiwitreep met creatine en BCAA's (pr-inside.com 2007-10-29) [Offline]
Supplementenbedrijf AST introduceert de eerste eiwitreep die ook creatine en extra BCAA's bevat. Dat heeft het bedrijf in een persbericht bekend gemaakt.
In een Musclebar, zoals AST's niewe product heet, zit 22 gram eiwit, 26 gram koolhydraten, zeven gram "magere vetten"
MuscleFuel
[Wij hebben het niet verzonnen - red.], vijf gram creatine en vier gram BCAA's.
En helemaal transvetvrij. Natuurlijk.
"When our research department set out to develop Musclebar, we took the same approach we take with our award-winning supplement line", zegt AST-opperhoofd Paul Delia. "Instead of making a glorified candy bar and calling it a protein bar, we formulated Musclebar with scientifically proven ergogenic ingredients that have been shown in scientific studies to actually promote rapid muscle growth."
Wow.
Waarom nog kipfilet eten als je Musclebar hebt?

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken