Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Detectie van anabolen       Anabolen & risico's       Vergeten anabolen       Anabolen & studies    

0 5 - 0 6 - 2 0 0 7

  Upjohns 4-methyl-11-beta-hydroxy-anabolen (US Patent 2,990,416)
Minder anabool dan methyltestosteron en testosteronpropionaat, maar nauwelijks of soms zelfs helemaal niet androgeen, deze groep anabolen uit een paten van Upjohn uit 1961. Ze zijn nooit op de markt gekomen.
Upjohn bouwt in dit patent verder op zijn milde 4-methyl-androgenen, die het bedrijf eind jaren vijftig patenteerde. Als je de anabole werking van die eerste generatie vergelijkt met de werking van de middelen uit het patent, lijkt de 11-beta-hydroxy-groep de androgene werking van de 4-methyl-middelen nog verder te verminderen.
Upjohns 4-methyl-11-beta-hydroxy-anabolen
Neem nou 4alpha,17beta-dimethyl 11-beta-hydroxy testosteron. Ingespoten is zijn anabole werking nog maar twintig procent van die van testosteronpropionaat, maar androgene effecten heeft hij in het geheel niet.
Oraal heeft hij 61 procent van de werking van methyltestosteron, en slechts negen procent van diens androgene werking.
De DHT-analoog van dat anabool, 4-beta,17-alpha-dimethyl 11-beta,17-beta-dihydroxy-androstan-3-one, heeft 25 procent van de anabole activiteit van methyltestosteron, maar geen aantoonbare androgene werking.
Minder vertelt het patent over de dianabol-analoog van deze groep middelen, 1-dehydro 4-alpha,17-beta-dimethyl 11-beta-hydroxy testosteron. Hij is gestageen en rustgevend, zegt het patent. Merkwaardige eigenschap voor een anabool.

0 4 - 0 6 - 2 0 0 7

  Duitse universiteit spuit sporters al jarenlang vol met doping (Neue Zuercher Zeitung) [Offline]
Het boek van de Vlaamse wielerverzorger Jeff D'hont bracht aan het licht dat de universiteit van Freiburg de wielerploeg Telekom in de jaren negentig aan EPO hielp. Die onthulling kostte twee wetenschappers van Freiburg, Lothar Heinrich en Andreas
Pervitin
Schmid, hun baan.
Onderzoeksjournalist en sportwetenschapper Andreas Singler volgt de sportonderzoekers van Freiburg al jaren en zegt in dit opiniestuk dat Freiburg al sinds de jaren vijftig Duitse atleten behandelt met doping. Aanvankelijk met Pervitin - een preparaat dat methyl-amfetamine bevat - maar later, toen in de jaren zestig wielrenners dood van hun fiets begonnen te vallen, met anabolen. En nog later met EPO.

0 3 - 0 6 - 2 0 0 7

  3-AD ligt in de webwinkels (bodyconcept.com) [Offline]
Gevonden op het web: het lang verwachte nieuwe designersupplement 3-AD. De actieve stof in het nieuwe product van AX is 11-keto-androstenedione, dezelfde stof die je ook vindt in Pat Arnolds 11-OXO.
3-AD ligt in de webwinkels
AX noemt hem andrenodione.
Het grote verschil tussen 3-AD en 11-OXO zit hem in de marketing. AX presenteert zijn 3-AD uitdrukkelijk als anabool preparaat, terwijl Arnold 11-OXO op de markt heeft gezet als cortisolblokker.
Hoe anabool 11-oxo-androstenedione precies is weten we niet. AX ook niet. Het bedrijf claimt dan ook dat de actieve component eerst moet omzetten om anabool actief te zijn.
"Adrenodione converts to 11-ketotestosterone", zegt AX in zijn advertenties. "Forty percent as androgenic as testosterone but seventy percent as anabolic - giving a positive ratio of 1.8."
11-Keto-testosterone
We hebben de studies waaruit die cijfers moeten komen nog niet kunnen vinden. Ook als de cijfers kloppen zijn we bang dat maar een fractie van de 11-keto-androstenedione in 3-AD omzet in 11-keto-testosteron.
Enzymen zullen 11-keto-androstenedione in nog veel meer andere componenten omzetten dan alleen 11-keto-testosteron. De meeste daarvan zullen geen anabole werking hebben. Bovendien zal ook het beetje 11keto-testosteron dat daadwerkelijk ontstaat snel veranderen in niet- en minder actieve metabolieten. Dat gebeurt als 11keto-testosteron verandert in 11alpha-hydroxy-testosteron (niet actief), maar ook als het wordt omgezet in 11beta-hydroxy-testosteron - een verbinding met een derde van de anabole en de androgene werking van testosteron.

0 2 - 0 6 - 2 0 0 7

  Anabolenlab ontmanteld (MediaNews Group 06/02/2007) [Offline]
In het Amerikaanse Chico heeft het onderscheppen van een pakje met - uiteraard - Chinese anabolen in poedervorm geleid tot de arrestatie van vier mannen en een vrouw. De vier mannen, die overigens dezelfde woning deelden, maakten injecteerbare preparaten op basis van de Chinese poeders. De werkplaats verkocht de anabolen in de regio aan bodybuilders.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken