Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & studies       Anabolen & risico's       Adoniscomplex       Psychologie    

2 5 - 0 5 - 2 0 0 7

  Tijdschriften over videospelletjes laten blanke jongens naar spieren verlangen (Science Daily May 22, 2007) [Offline]
Jongens die tijdschriften lezen over computerspelletjes hebben een groter verlangen naar een gespierde fysiek. Dat ontdekten gezondheidspsychologen van de University of Illinois. Binnenkort verschijnt hun studie in het tijdschrift Body Image.
Duke Nukem, rolmodel
Volgens auteur Kristen Harrison laten de tijdschriften niet alleen absurde fysieken zien, maar behoren die lichamen bovendien tot de helden van de speletjes. Dat verklaart dat de onverwachte invloed van de spelletjesindustrie, vermoedt Harrison.
Merkwaardig genoeg zijn alleen blanke jongens vatbaar voor de invloed van de tijdschriften. Zwarte jongens spelen weliswaar vaker spelletjes dan blanke jongens, maar toch heeft het lezen van game-zines geen invloed op hun ideale lichaamsbeeld. Waarom dat is, dat weten de onderzoekers niet.

2 6 - 0 6 - 2 0 0 7

  Profworstelaar doodt vrouw en kind, dan zichzelf (AP June 26, 2007) [Offline]
De artiestennaam van Chris Benoit was The Canadian Crippler.
"Was", niet "is". Benoit is niet meer. 's Maandags is zijn lichaam gevonden in zijn pivate sportschool in zijn woning. De profworstelaar had zichzelf opgehangen. Even daarvoor had hij zijn 43-jarige echtgenote Nancy Benoit gewurgd en zijn zevenjarige zoontje gesmoord in een kussen.
De politie onderzoekt nu of er anabolen in het spel waren.
Chris Benoit
Er zijn aanwijzingen dat Chris Benoit op het moment van de misdaad niet zichzelf was. De werkgever van Benoit, World Wrestling Entertainment, zegt in ieder geval dat het op die onfortuinlijke dag verontrustende SMS-jes van de worstelaar ontving. De WWE mag daarover geen mededelingen doen.
In 2003 heeft Nancy Benoit geprobeerd van haar man te scheiden, onder meer vanwege de cruel treatment die zij van haar man ontving. Ze probeerde toen ook een straatverbod voor hem te regelen, omdat de worstelaar haar bedreigde.
Tot een scheiding kwam het echter niet. De twee verzoenden zich met elkaar.
Update: AP meldt dat de politie in het huis van Benoit anabolen heeft gevonden. [AP June 26, 2007] [Offline] Over het motief is nog niets duidelijk. Wel zegt het persbureau dat agenten bij de vrouw en de zoon van de worstelaar bijbels hebben gevonden.
Update: Benoit bestelde zijn anabolen via de onlangs opgerolde internet-apotheek MedXLife. Dat schrijft de krant Times-Union. [Times Union June 26, 2007] [Offline]
MedXLife was onderdeel van het netwerk rond Signature Pharmacy. Agenten hebben al een dozijn worstelaars met dat netwerk in verband gebracht.

0 9 - 0 6 - 2 0 0 7

  Van elke honderd Franse 11-jarigen gebruikt er eentje doping (AFP June 19, 2007) [Offline]
Een verontrustend onderzoek onder Franse kinderen zegt dat 1,2 procent van de 11-jarigen dopingmiddelen gebruikt. Salbutamol is favoriet, daarna komen corticosteroiden.
Worden de kinderen ouder, dan stijgt het percentage dope-heads. Op vijftienjarige leeftijd gebruikt drie procent van de Franse kinderen.
De auteur, Patrick Laure, schreef een paar jaar geleden dat Franse kinderen soms doping kregen van hun ouders. Dat vonden we toen raar, en hoewel we nu minder naief zijn dan toen, vinden we dat nog steeds.

0 9 - 0 6 - 2 0 0 7

  Oudere anabolengebruiker heeft andere motieven dan jongere (J Strength Cond Res. 2007 May;21(2):532-7.)
Jongere anabolengebruikers nemen anabolen omdat het ze controle geeft over hun lichaam, en power geeft, en omdat ze denken dat ze er zonder anabolen niet goed kunnen uitzien uitzien. Oudere gebruikers willen gewoon meer progressie maken.
"Groups were in agreement that media trends and perceptions of the ideal male body are becoming "superhuman" and unattainable without chemical means."

0 6 - 0 6 - 2 0 0 7

  Bodybuilder ontvoert ex, pleegt zelfmoord (Detroit News / Daily Tribune) [Offline]
In het Amerikaanse Oakland County vraagt de politie zich af wat er in hemelsnaam vooraf ging aan de zelfmoord van de Roemeense bodybuilder T C (34).
Een rechter zette C in 2006 het land uit, toen hij terechtstond wegens inbraak en het bezit van anabolen. Dee inbraak vond plaats in het huis van zijn ex-vriendin. Naar die vriendin keerde de bodybuilder enkele dagen geleden terug. De 41-jarige vrouw, die overigens ook van Roemeense afkomst is, zat samen met haar 62-jarige vriend TV te kijken, toen de bodybuilder het huis binnendrong. De man knevelde de vrouw en haar vriend.
Wat er toen precies gebeurde is onduidelijk. Enkele uren later zaten de drie personen in ieder geval in een auto en reden rond. Toen de twee mannen woorden kregen ontsnapte de vrouw. De bodybuilder overreed haar toen, pakte een pistool en schoot zichzelf door het hoofd.
De vrouw is inmiddels al weer uit het ziekenhuis ontslagen.
De politie vermoedt dat bodybuilder C al geruime tijd in de VS was en zijn ex-vrouw stalkte.

2 8 - 0 5 - 2 0 0 7

  Voor de zoveelste keer: bodybuilder vermoordt ex (The Journal May 27, 2007) [Offline]
In Engeland heeft een rechter de 30-jarige bodybuilder en asielzoeker A A veroordeeld tot een celstraf van ten minste twaalf jaar.
De Irakees had zijn ex-vriendin, de 29-jarige verpleegster S A, met messteken om het leven gebracht toen ze in hun oude appartement langskwam om haar post op te halen.
A gebruikte anabolen en was tijdens de moord onder invloed van alcohol.
Na de moord heeft hij, zo suggereren berichten in Engelse media, geprobeerd zichzelf te doden en het appartement in brand te steken. De komst van een vriend verhinderde dat.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken