Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & studies       Vergeten anabolen     Antioestrogenen  Antioestrogenen     Antioestrogene Supplementen  Antioestrogene Supplementen    

0 8 - 0 5 - 2 0 0 7

  Testosteronspiegel stijgt 566 procent door Novedex (Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2007 Feb;17(1):92-108.)
Het anti-oestrogene steroid-'supplement' Novedex-XT van Gaspari Nutrition werkt. Dat schrijft supplementenonderzoeker Darryn
6-Oxo-THP
Willoughby in de International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism. Novedex verhoogt de testosteronspiegel met meer dan vijfhonderd procent, aldus de studie.
Novedex is een mix van twee steroiden. De ene is een THP-ether-analoog van 6-oxo-androstenedione, de actieve stof in 6-Oxo. De andere is 3,17-keto-androst-1,4,6-triene, een verbinding die je misschien beter kent als
ATD
ATD. Beide steroiden laten het aromatase-enzym vastlopen.
De maker van Novedex, Gaspari Nutrition, betaalde het onderzoek.
De onderzoekers gaven zestien mannen die trainden met gewichten voor het slapen gaan vier capsules Novedex. Ze kregen daardoor dagelijks 72 milligram van de steroidenmix binnen. De kuur duurde acht weken. Tijdens de kuur en de eerste drie weken daarna keken de onderzoekers naar het effect van de toediening.
De testosteronspiegel steeg, zie je hieronder.

Testosteronspiegel stijgt 566 procent door Novedex

De vrije testosteronspiegel steeg nog meer. Op sommige meetmomenten verhoogde Novedex de spiegel van het vrije testosteron met meer dan zevenhonderd procent.

Testosteronspiegel stijgt 566 procent door Novedex

De oestrogeenspiegel daalde met tientallen procenten, maar het effect was niet significant. De LH-spiegel steeg met negen procent.
Testosteronspiegel stijgt 566 procent door Novedex
Dat was kennelijk genoeg om de testosteronspiegel te laten stijgen.
De GH-spiegel daalde met 45 procent. Die daling was niet significant, aldus de onderzoekers.
[Ja, wij vinden het ook rare metingen. Maar het staat er - red.]
De lichaamssamenstelling veranderde niet tijdens de kuur. Niet significant, tenminste. Het meest duidelijk was het effect op de vetmassa. Die leek een beetje af te nemen. Maar nogmaals, significant was het effect niet.

Testosteronspiegel stijgt 566 procent door Novedex

Teleurstellend, als je bekijkt wat dit product met de hormoonhuishouding doet, maar niet onverwacht. In studies naar de effecten van aromataseremmers als arimidex op de lichaamssamenstelling hebben artsen ook geen duidelijke anabole of afslankende effecten kunnen ontdekken. [J Pediatr Endocrinol Metab. 2004 Dec;17(12):1597-606.]

0 7 - 0 5 - 2 0 0 7

  Basso gaat dopingjagers helpen (ANP 7 mei 2007) [Offline]
Ivan Basso, nog niet zo lang geleden omschreven als "dopingdokter Fuentes' beste klant", is overgelopen naar de andere kant. Hij wil de dopingjagers helpen in het onderzoek naar de bloeddopingkliniek van Fuentes.
Een Spaanse rechter heeft in maart 2007 weliswaar het onderzoek naar Fuentes afgesloten, maar daarna zijn de Italiaanse dopingjagers
Ivan Basso
gaan onderzoeken of ze Basso alsnog konden vervolgen. [ANP 6 mei 2007]
Basso krijgt strafvermindering als hij meewerkt aan het onderzoek. Het ziet er beroerd voor hem uit. In Fuentes' kliniek hebben agenten zijn DNA gevonden.
Eerder stuurde Discovery Channel Basso de laan uit. [ANP 24 april 2007]
De reden dat sportorganisaties dopingzondaren als Basso en Ulrich zo hard aanpakken is financieel. De economische waarde van het wielrennen holt achteruit. Nog even, en wielrennen is in zakelijk opzicht net zo gemarginaliseerd als bodybuilding.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken