Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Medische horror       Kosmetische chirurgie       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

2 3 - 0 7 - 2 0 0 6

  Testosteronkuur doodt hersencellen (J Biol Chem. 2006 Jun 27; [Epub ahead of print].)
Reageerbuisstudie. Concentraties die ook voorkomen in de lichamen van forse anabolengebruikers laten hersencellen afsterven. Hoe hoger de concentraties, des te serieuzer het effect. De onderstaande curve toont het effect van drie concentraties testosteron. De proef duurde een etmaal.

Testosteronkuur doodt hersencellen

Testosteron verhoogt de hoeveelheid calcium in de cel, en activeert daarmee zelfmoordenzymen die de hersencel doden.

1 5 - 0 9 - 2 0 0 6

    BMI onder de achttien? Van de catwalk af! (BBC)
In de Spaanse modeshow Fashion Week van dit jaar zijn modellen met een BMI onder de achttien persona non grata. Dat wil zeggen dat dertig procent van de modellen niet de catwalk op mag.
BMI onder de achttien? Van de catwalk af!
De Spanjaarden geven daarmee gehoor aan oproepen van gezondheidsexperts, die zich zorgen maken over de alsmaar dunnere modellen - en hun foute invloed op het alsmaar ongezonder en onrealistischer lichaamsbeeld. Sommige modellen, aldus roddel&achterklap uit het modewereldje, gebruiken recreatieve drugs als coke om die graatmagere fysiek te bereiken.
Typisch dat in de bodybuilding iets soortgelijks aan de hand is. De IFBB wil grenzen stellen aan de lichamelijke kenmerken van de wedstrijd-atleten. De IFBB zei in 2004 dat vrouwelijke bodybuilders twintig procent van hun spiermassa moesten inleveren. Een jaar later zei de IFBB dat de jury strenger zou letten op de uitdijende middensecties bij bodybuilders.

0 2 - 0 8 - 2 0 0 6

  Veertig-plus vrouwen geven hun lichaam een drie (BBC)
De lichaamscultus maakt slachtoffers onder vrouwen in de leeftijdsgroep van 40+, aldus Top Sante, dat een onderzoekje deed onder zijn lezers. Vooral over hun middel, heupen en bovenarmen zijn de vrouwen ontevreden. De helft denkt aan kosmetische chirurgie of heeft dat al gedaan, eenderde is constant op dieet, een derde slikt pillen. De vrouwen geven vaak de schuld aan de overgang.
Verleden jaar deed het eveneens Britse tijdschrift Mother and Baby een soortgelijk onderzoekje. Daaruit bleek dat 76 procent van de jonge moeders 'geschokt' was over haar lichaam na de bevalling. "On average, first-time mothers weighed 70.7kg. The average pre-pregnancy weight was 64.4kg - but women wanted to weigh around 59.4kg."

0 3 - 0 7 - 2 0 0 6

  Waar de mijnen zijn gesloten, doen de anabolendealers goede zaken (BBC)
De BBC kreeg voorinzage in een onderzoek van de University of Glamorgan. Die ontdekte dat in de voormalige mijnstreek in het Britse Wales maar liefst zeven op de tien mannelijke sportschoolbezoekers op sap staat. De onderzoekers leggen een link met de mentaliteit van de bewoners, die vroeger waarschijnlijk mijnwerker waren geworden: gevaarlijk en zwaar werk, waarvoor je respect kreeg, aldus Bruce Davies.
"Gone are the days when you could get admiration by going down a mine - you didn't have to prove anything. Now people are seeking other ways to gain admiration. When you think about it these days, most people are semi-debauched, we're not a very active society so the only way to acquire the muscles these people want is to weight train using anabolic steroids."
Onlangs publiceerde dezelfde groep onderzoekers een studie over het gebruik van niet-stero´de middelen door anabolengebruikers.

2 1 - 0 6 - 2 0 0 6

  LL Cool J: Ik ben niet geopereerd en ik gebruik geen anabolen (TMZ.com Jun 20th 2006)
Rapper LL, bekend van zijn dikke biceps en zijn geblokte buik, kampt met hetzelfde probleem als Hugh Jackman (Wolverine in X-men). Hij is de geruchten over zijn vermeende anabolengebruik beu, zegt LL in Ebony (July 2006).
"Er wordt zoveel gekletst over wat ik doe. Is he doing steroids? Did he get plastic surgery?"
LL
De waarheid is dat hij niet gebruikt. En nee, LL Cool J is ook niet op bezoek geweest bij de plastisch chirurg. "De waarheid is dat ik naar de sporstchool ga. Ik train hard. Ik let op mijn eten." Volgens LL zijn de roddelkonten slappelingen.
"Zijzelf zijn niet bereid om te doen wat ik doe, om de offers te brengen, om te doen wat je moet doen om in een optimale conditie te komen. Dus denken ze dat ik dat ook zo ben. Hun geroddel zegt meer over hen dan over mij. Ze zijn zwak."

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken