Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Adoniscomplex       Horror & sensatie       Anabolica & studies       Anabolica & risico's    

1 7 - 0 5 - 2 0 0 7

  Syntholbodybuilders "nauwelijks menselijk", zegt plastisch chirurg (ABC May 16th, 2007) [Offline]
Bruce Nadler moet toch wel wat gewend zijn. De plastische chirurg voorzag honderden bodybuilders van pectorale implantaten, kant-en-klare kuiten en vierkante wilskrachtige kinnen. Maar synthol injecteren, nee, dat gaat hem te ver.
Syntholbodybuilders 'nauwelijks menselijk', zegt plastisch chirurg
De arts komt aan het woord in een reportage van ABC, die zwaar leunt op de artikelen van internet-journalist Ron Harris.
Aanleiding voor ons om eens te gaan graven in de - nog jonge - geschiedenis van Synthol. Ergens op een board vonden we een interview met Chris Clark, de Duitse anabolengoeroe die Synthol heeft uitgevonden.
Clark kwam op het idee om spieren op te spuiten met vet toen hij niet meer aan Italiaanse Esiclene kon komen, vertelt hij. Hij experimenteerde eerste met sesamolie, die hij in een snelkookpan steriliseerden en toen in zijn kuiten spoot, maar dat was geen onverdeeld succes. Hij kreeg overal ontstekingen. Hij kreeg een long-embolie en even zag het ernaar uit dat hij zijn benen zou kwijtraken.
Een paar jaar geleden kreeg Clark kanker in zijn nieren. Hij heeft het overleefd, maar ook dat was op het nippertje.
Uit die experimenten kwam Pump N' Pose, Clarks preparaat
Syntholbodybuilders 'nauwelijks menselijk', zegt plastisch chirurg
dat tot op de dag van vandaag door Gregg Valentino wordt verkocht, via zijn website. [Offline] "Ook jij kunt een echte freak worden", spoort His Oilness eventuele klanten aan.
Chirurg Bruce Nadler ziet in de bodybuilding van vandaag de betreurenswaardige effecten van Synthol. De sport zou zich tegen die praktijken moeten verzetten, zegt hij. Maar volgens verslaggever Harris gebeurt dat al. Op de boards worden syntholbodybuilders aan de lopende band belachelijk gemaakt, aldus Harris. Syntholbodybuilders hebben geen fans.
Tot Clarks eerste klanten zou Manfred Hoeberl behoren, een Duitse strongman uit de jaren negentig met griezelig grote armen. We vonden een draadje dat beweert dat Clark zelf die verhalen heeft verspreid. [musclehayhem.com 07-17-2004] [Offline] Maar Clark had veel en veel meer klanten, vertelt hij in het opgedoken interview. Hij hielp tientallen topbodybuilders aan dikker kuiten, voller schouders en uitgesproken triceps. Maar in het publiek doen de toppers net alsof ze hem niet kennen.
Ondank is 's werelds loon.

2 0 - 0 5 - 2 0 0 7

  "Engeland heeft twee keer meer anabolengebruikers dan statistieken zeggen" (BBC 20 May 2007)
Volgens de British Crime Survey heeft Engeland 42.000 anabolengebruikers. Volgens Jim McVeigh van Liverpool John Moores University zijn het er honderdduizend. Dat heeft McVeigh gezegd in een interview met BBC Radio Five Live.
McVeigh kwam tot zijn schatting door het aantal bekende gebruikers in Liverpool te extrapoleren naar Engeland. Het anabolengebruik heeft qua aantallen nu het heroinegebruik ingehaald, schat hij.
Volgens Deborah Jones van het harm reduction centre in Wirral neemt het anabolengebruik vooral onder jongeren toe. Een probleem is dat de anabolengebruikers in hun ogen niet iets ongezonds of gevaarlijks doen, zegt ze.
"In their perceptions, they have very healthy lifestyles. They exercise regularly, they eat healthily, they're very conscious about what they put in their bodies - a lot of them won't smoke or have alcohol."

1 7 - 0 5 - 2 0 0 7

  Marathonloper krijgt wedstrijdverbod door designeranabool prostanozol (thefinalsprint.com May 16th, 2007) [Offline]
"Denisova has very limited English", verklaart Andrey Baranov de dopingaffaire rond Lyubov Denisova. "She was only looking for the best price for complex vitamins." [AP May 12, 2007] [Offline]
Toen Denisova aan het winkelen was op internet, kocht ze per ongeluk Orastan-E van Gaspari Nutrition,
Marathonloper krijgt wedstrijdverbod door designeranabool prostanozol
aldus Baranov. In Orastan-E zit prostanozol, een anabool dat lijkt op stanozolol. Het verschil tussen beide stoffen is dat stanozolol een methylgroep heeft op C17, die de orale beschikbaarheid verbetert. Bij prostanozol zit daar een ethergroep, die er waarschijnlijk in de maag afvalt.
In hoeverre het verhaal van Baranov klopt weten we niet. Een dopingtest betrapte de van origine Russische marathonloper niet alleen op prostanozol, maar ook op een kunstmatig veranderde testosteron-epitestosteron-ratio.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken