Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Aantrekkelijkheid       Plantaardige extracten       Cosmeceuticals       Afslanksupplementen    

0 5 - 0 5 - 2 0 1 0

  Studie: skinceuticalmix Inversion Femme maakt slanker en vermindert rimpels (Adv Ther. 2007 Sep-Oct;24(5):1154-71.)

Een supplement met vitamines, mineralen, vetzuren en wat plantenextracten maakt vrouwen slanker en geeft ze ook nog eens een jongere huid. Dat blijkt, zo beweren de advertenties voor Inversion Femme, uit heus wetenschappelijk onderzoek dat ook nog eens is verschenen in een "top scientific magazine".

Studie: skinceuticalmix maakt slanker en vermindert rimpels
Inversion Femme is eigenlijk 2 supplementen in 1. Je neemt 's morgen 2 rode caps, en 's avonds 1 zilveren. In de rode caps vind je onder meer groene thee en omega-6-vetzuren, in de zilveren capsule zitten visolie, kraakbeen en B-vitamines. Bijna alle stoffen in Inversion Femme zouden een antioxidantwerking hebben, sommige verhogen de omzetting van voedingsstoffen in energie, andere verbeteren de bloedsomloop in de huid.


Studie: skinceuticalmix maakt slanker en vermindert rimpels


Onderzoekers van Victor Ségalen University of Medicine in Bordeaux testten het combinatiesupplement gedurende 8 weken uit op 53 vrouwen van 35-65 jaar.

In die periode vielen de vrouwen 1.2 kilo af. Daarvan bestond 886 gram uit lichaamsvet.


Studie: skinceuticalmix maakt slanker en vermindert rimpels


Voor en na de proefperiode kamden de onderzoekers het haar van de vrouwen. Toen ze het haar uit de borstels plukten en wogen konden ze berekenen dat het supplement de haaruitval meer dan halveerde.


Studie: skinceuticalmix maakt slanker en vermindert rimpels


De onderzoekers maten de diepte van de rimpels de rimpels in de huid bij de ogen en hun totale inhoud [zeg maar: het aantal rimpels maal hun diepte]. En je gelooft het misschien niet, maar het Brusselse wondermiddel verminderde ook de rimpeldiepte en -inhoud.


Studie: skinceuticalmix maakt slanker en vermindert rimpels


Het onderzoek is betaald door Inversion Laboratoires. Zo zie je maar dat onderzoek stukken beter wordt als het bedrijfsleven zich ermee bemoeit. Als dat niet gebeurt, dan willen onderzoekers publiceren in prutbladen als PLoS, JBC of JAMA. Pas als het bedrijfsleven om de hoek komt kijken kom je in een toptijdschrift als Advances in Therapy.

De dynamiserende invloed van het bedrijfsleven herken je in deze publicatie ook aan de proefopzet. Duffe studies, die tot stand zijn gekomen zonder de ondersteuning van het bedrijfsleven, hebben vaak placebo-groepen. Het placebo-effect is ongeveer veertig procent van het effect van een werkzaam middel. In psychologische studies kunnen mensen bijvoorbeeld in vier weken tijd een kilo afvallen door het placebo-effect.

Onderzoekers gebruiken daarom vaak een placebogroep, zodat ze zeker weten dat ze een "echt" effect vinden, en geen placebo-effect. Onderzoekers die worden betaald door het bedrijfsleven hebben echter geen placebogroepen nodig om te weten of iets echt werkt. Op het moment dat de eerste smak geld van hun opdrachtgever binnenkomt, worden ze paranormaal begaafd. Ze worden helderziend, kunnen lopen over water - en als het weer meezit kunnen ze zelfs een stukje vliegen.

Echt waar.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken