Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  SARM's       In de pijplijn       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

1 7 - 0 8 - 2 0 0 5

SARM S4 heeft wel degelijk een anabole werking

De chemici die de SARM S4 ontwikkelden hebben tot dusverre gedacht dat het nieuwe non-steroide anabool te zwak was om aantrekkelijk te zijn voor het anabolencircuit. Maar uit een dierstudie, die binnenkort verschijnt in Endocrinology, blijkt dat de nieuwe compound wel degelijk interessante spieropbouwende effecten heeft. (Endocrinology. 2005 Aug 11; [Epub ahead of print])

Hieronder zie je het effect van DHT en het neo-androgeen op de lichaamssamenstelling van ratten. De proefdieren die zijn vermeld onder ORX maken door een chirurgische ingreep geen testosteron meer aan.


SARM S4 heeft wel degelijk een anabole werking


Zoals je ziet werkte de lage dosis S4 beter dan de hogere. Dat komt misschien omdat SARM's bij hoge concentraties werken als antiandrogenen. In dierstudies hebben onderzoekers metabolieten van SARM's gevonden met een antiandrogene werking.

Als je kijkt naar het effect van S4 op de soleus, dan zie je iets wat je niet verwacht. [Tabel]

Hoewel DHT de lean body mass meer laat toenemen dan S4, is de soleus van met S4 behandelde ratten zwaarder dan die van ratten die DHT hebben gekregen.

S4 is kennelijk verhoogd actief in de spieren, en doet minder met bijvoorbeeld vocht en de organen dan DHT. S4 werkt specifieker dan DHT.

En dan is er nog het effect op de botmassa. S4's stimulerende impact op het skelet overtreft die van DHT.

"Recent studies have shown that ER and AR can act through both genomic and non-genomic pathways in regulating bone remodeling. The fact that S4 is more potent in restoringORX-induced bone loss could be related to a difference in potency of S4 and DHT in stimulating the AR non-genomic pathway in bone cells."

De ontwikkeling van S4 is trouwens al tamelijk ver. Het onderzoeksbedrijf GTx probeert S4 en een andere SARM, het aan S4 verwante S1, op dit moment uit op mensen. Die andere SARM, zou wel eens een illegale life style drug kunnen worden - nog meer dan S4. Misschien dat de onderzoekers die S1 en S4 ontwikkelden daarom ook al vast een chemisch proces hebben gepatenteerd waarmee je SARM's van dit type in bulkhoeveelheden kunt produceren.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken