Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Detectie van anabolen       Anabolen & studies       Risico's van anabolen    

0 6 - 1 0 - 2 0 0 6

  Salmeterol duikt op bij Gelderse kalveren (Volkskrant 4 oktober 2006) [Offline]
De AID gooit 25 bedrijven op slot. Ze zijn van dezelfde eigenaar, en bij acht van zijn kalveren heeft de Inspectie de beta-2-agonist salmeterol gevonden.


Salmeterol


Salmeterol is, vergeleken met kleinere beta-2-agonisten, een middel dat beter hecht aan vet. Salmeterol is daardoor langer werkzaam, en langer aanwezig in het organisme. Lees: makkelijker detecteerbaar. [Am J Physiol Endocrinol Metab 267: E475-E484, 1994.] Daar staat dan weer tegenover dat volgens dierstudies de anabole werking van salmeterol die van fenoterol overtreft. [Anderson, G.P. (1993) Life Sciences, 52, 2145-2160.] En fenoterol is weer meer anabool dan clenbuterol. Zeggen dierstudies.
Update: Op 1/12/2006 heeft minister Cees Veerman in een brief aan de Tweede Kamer verteld dat de AID de eigenaar van een bedrijf in Putten heeft opgepakt in verband met de salmeterolzaak. Ook een andere 'betrokkene' is aangehouden. Bij analyses op 25 bedrijven is in zeven gevallen salmeterol gevonden. De kalveren zijn vernietigd.

0 8 - 1 0 - 2 0 0 6

  Dertig maanden voor sportschoolhouder (LJN: AY7518, Rechtbank Zutphen, 06/580332-05 06/09/2006)
Deeplinken kan niet, maar de zaak heet LJN: AY7518, Rechtbank Zutphen, 06/580332-05. Een combinatie van een afpersingszaak en de handel in spierversterkers. Bij sportschoolhouder O. T. is een partij spierversterkers gevonden - Spiropent, Boldane, Sustanon, Primobolan en salbutamol. Voor eigen gebruik, zegt T. Voor de handel, zegt Justitie.
Media meten de zaak breed uit, maar niet vanwege de anabolen. Dat er anabolen in het spel waren bleek pas halverwege het onderzoek. T was ingeschakeld door S.B., een manager van BN-ers.
B. ging met T. in zee omdat hij iemand wilde afpersen en daarbij hulp nodig had. Het slachtoffer stapte echter naar de politie, er kwam een zaak, waarin Sydney B werd vrijgesproken, maar T niet. De sportschoolhouder kreeg dertig maanden.
Daarmee is de kous nog niet af. Verslaggever Hendrik Jan Korterink vermoedt op misdaadjournalist.web-log.nl dat dit muisje nog een staartje zal krijgen. [Offline]

0 5 - 1 0 - 2 0 0 6

  Douane onderschept anabolen in uitgeholde boeken (AAP October 05, 2006) [Offline]
De Australische douane vond tussen 21/9/06 en 26/9/06 anabolen in pakjes voor iemand in Melbourne. Daarop deed de politie bij de ontvanger van de pakjes een inval.
De pakjes kwamen uit Servië. Ze bevatten 26 flessen Deca, 120 tabs Proviron en 247 tabs in hartvorm. [Dat zullen wel D-bol tabs zijn geweest - red.] De middelen waren verstopt in uitgeholde boeken. De tabs zaten in een CD-hoesje.
Bij de huiszoeking vonden de agenten nog meer anabolen.

0 4 - 1 0 - 2 0 0 6

  Interpol opent de jacht op gewelddadige dopingkartels (The Times) [Offline]
De georganiseerde misdaad heeft de dopinghandel ontdekt. Kartels veroveren de markt, en gebruiken daarbij steeds vaker geweld en intimidatie. Dat constateren de Wada en Interpol. Daarom gaan ze samenwerken.
Interpol opent de jacht op gewelddadige dopingkartels
Wat de organisaties precies gaan doen, vind je niet in het berichtje in The Times. Maar wel in het collectieve geheugen van de redactie van Ergogenics. Interpol wil een database van anabolencriminelen opzetten, berichtte de politiedienst in februari 2004. Interpol en Wada-baron Howman hebben over de noodzaak daarvan de afgelopen jaren contact gehad, blijkens waarschuwende geluiden van Howman over de groeiende invloed van de georganiseerde misdaad in de dopinghandel.
Eerder heeft ook Sandro Donati zich in die richting uitgelaten, toen hij afgeluisterde gesprekken van anabolenhandelaren publiek maakte. Of Gunnar Hermansson, die een boekje opendeed over mega-anabolenvangsten.
Update: Op de Nieuw-Zeelandse website Sportal [Offline] zegt David Howman op 31/10/2006 dat Interpol en Wada zich samen ook in de internet-handel zullen verdiepen.
"By involving Governmental information and Interpol there is a much greater chance to break down the trade and manufacture of Human Growth Hormone (HGH) and anabolic steroids. This will be not only at the gym culture level but in the Internet trade which Howman described as 'vast'.
"What we need to know is where does it get manufactured?" Howman said.
Allied to that is the concern about what possible harmful substances may be contained in the illegal manufacture of the drugs and the subsequent dangers they may have for the health of the population at large."

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken