Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Kosmetische chirurgie       Aantrekkelijkheid       Cosmeceuticals       Horror & sensatie    

2 2 - 1 1 - 2 0 0 7

  Ruzie en zorgen over anabolen voor je wimpers (Wall Street Journal November 19, 2007)
Eigenlijk is Lumigan bedoeld als medicijn tegen glaucoom. Maar de Californische fabrikant Allergan - tevens producent van de anti-rimpeldrug Botox - ontdekte per toeval dat Lumigan een interessante bijwerking heeft: het laat je wimpers groeien.
Ruzie en zorgen over anabolen voor je wimpers
Dus gaan de flesjes Lumigan van honderdvijftig dollar per stuk in klinieken nu grif van de hand.
Hiernaast zie je het effect van tien weken Lumigan op de wimperlengte.
Meestal gebruiken mensen Lumigan een maand tot drie maanden dagelijks om de wimpers op de gewenste lengte te brengen. Daarna hoeven ze het product nog maar een keer per week te gebruiken om het gewenste effect te behouden.
Actieve stof in Lumigan is bimatoprost, een prostaglandine. Er zijn meer bedrijven die bimatoprost of een chemisch broertje daarvan op de markt brengen, en zeven daarvan hebben zich met verve gestort op de wimper-anabolenmarkt. Allergan, inmiddels in het bezit van een patent, heeft ze aangeklaagd.
Maar los van die aanklacht was er al ophef over de groeiende populariteit van de nieuwe klasse middelen. In San Jose nam de FDA een partij van het door Jan Marini Skin Research gemaakte Age Intervention Eyelash in beslag. Te gevaarlijk, oordeelde de FDA.
"In its press release Friday about the seizing of the original Jan Marini product, the FDA said that Age Intervention
Ruzie en zorgen over anabolen voor je wimpers
Eyelash, if used together with a prescription glaucoma drug, could increase the risk of optic-nerve damage. Used on its own, the product 'may cause other adverse effects', including swelling of the retina and inflammation in the eye 'which may lead to decreased vision
'."
Het was een oude partij. Inmiddels produceert Jan Marini Skin Research een ander wimper-anabool dat Age Intervention Eyelash Conditioner heet. De actieve stof, aldus de Wall Street Journal, is "a similar active ingredient that isn't in any prescription medication".
Kijk aan. Een designer-prostaglandine. De manier om de aandacht van de FDA te ontwijken.
Ook andere producenten rommelen met designer-analogen van bimatoprost. De Journal praat met PhotoMedex, maker van MD Lash Factor. Actieve stof: "a derivative of a molecule used in glaucoma medications."
"The product was launched in September and sales have doubled in the last month", zegt Jeffrey O'Donnell van PhotoMedex. "Ours isn't considered a drug and our claims are cosmetic."
Overigens bestuderen ook universiteiten de mogelijkheden van Lumigan en zijn klonen. Onderzoekers van de University of California at San Francisco willen weten of Lumigan patienten met alopecia areata hun wimpers terug kan geven. Alopecia areata is een immuunziekte die de haren laat uitvallen.

2 7 - 1 1 - 2 0 0 7

  Botoxfeestjes zijn foute boel, zegt consumentenorganisatie (BBC 22 November 2007)
De Britse consumentenorganisatie Which? maakt zich zorgen over het opkomende fenomeen van de Botoxfeestjes: parties waarop belangstellenden zich kunnen laten injecteren met het anti-rimpelmiddel Botox. De feestjes zijn een initiatief van een ex-verpleger, die volgens door een onderzoeker van Which? opgetekende verhalen ook wel eens dronken mensen heeft ingespoten met het verzwakte bacteriegif. De verpleger adverteert voor de feestjes via eBay, aldus Which.
Net zoals dat met amfetamines, anabolen en viagra is gebeurd, begint het gebruik van Botox te ontsnappen uit het circuit van artsen en gereguleerde klinieken, zo suggereren de berichten uit Engeland. In juli 2007 meldde de BBC ook al dat de kledingcatalogus Grattan behandelingen met Botox aanbood, "alongside lip enhancement and skin peels". [BBC 8 July 2007] Klanten kunnen in termijnen betalen.
De fabrikant van Botox is niet blij met de ontwikkelingen.
"Allergan, the makers of Botox, had recently put out a statement reiterating that the toxin should only be administered by physicians and warning of adverse events in people with certain disorders."

0 9 - 1 1 - 2 0 0 7

  Slik vrouwelijke hormonen, dan doe je het goed op de beurs (CNBC.com 17 Oct 2007) [Offline]
Spectaculaire zaak rond SAC Capital, een bedrijf dat aandelen koopt en verkoopt op de Amerikaanse beurs. Andrew Tong, een onderknuppel bij SAC, beschuldigt bovenknuppel Ping Jiang ervan dat hij hem heeft gedwongen vrouwelijke hormonen als doping te slikken.
"Neem dit, dan presteer je beter", zou Jiang hebben gezegd. "Dan ben je niet zo agressief."
Iedereen die voor Jiang handelde zou vrouwelijke hormonen kopen op de zwarte markt, dus ook Tong.
Tong kreeg seksuele problemen, kon zijn vrouw niet zwanger maken en werd ook nog eens door Jiang gedwongen om rokjes te dragen en... Nou ja, je raadt het al

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken