0

Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Seks       Psychologie       Aantrekkelijkheid       Cosmeceuticals    

0 6 - 1 1 - 2 0 1 0

  Rode kleren maken mannen aantrekkelijker (J Exp Psychol Gen. 2010 Aug;139(3):399-417.)

Mannen die in de smaak van vrouwen willen vallen, moeten voordat ze nieuwe kleren gaan kopen eigenlijk eerst het artikel lezen dat Andrew Elliot publiceerde in de Journal of Experimental Psychology. Volgens het onderzoek van de Britse psycholoog vinden vrouwen mannen aantrekkelijker als die rode kleren dragen.

Rode kleren maken mannen aantrekkelijker
Voor veel dieren geeft de kleur rood aan dat ze vruchtbaar zijn en bereid zijn tot seks. Omdat biologie in de psychologie helemaal hip is, onderzoekt Elliot of dat ook bij mensen zo is. In 2008 publiceerde hij een studie waarin mannen vrouwen aantrekkelijker vinden als ze rood dragen. [J Pers Soc Psychol. 2008 Nov;95(5):1150-64.] In het onlangs verschenen onderzoek kijkt de psycholoog naar de aantrekkelijkheid van mannen voor vrouwen.

Rode kleren maken mannen aantrekkelijker
Eliot liet in een experiment 21 studentes kijken naar foto's van mannelijke gezichten. De ene keer hadden die foto's een neutrale, en de andere keer een rode achtergrond. Hadden de foto's een rode achtergrond, dan vonden de studentes de mannen aantrekkelijker.

In een soortgelijk experiment moesten de studentes foto's van mannen beoordelen waarop die de ene keer een blauw shirt droegen, en de andere keer een rood shirt.


Rode kleren maken mannen aantrekkelijker


Rode kleren maken mannen aantrekkelijker


Ook in dit geval vonden de studentes de mannen - op een schaal van 0 tot 10 - ongeveer anderhalve punt aantrekkelijker als ze een rood shirt droegen. Ook de mate waarin de studentes seks met de mannen op prijs zouden stellen [Desired Sexual Behavior] nam toe met anderhalve punt.

Droegen de mannen een rood shirt, dan schatten de studentes de opleiding en het inkomen van de man meteen ook een paar punten hoger in.

"Red is typically thought of as a “sexy” color for women only", besluiten de onderzoekers, "but our findings indicate that a red–sex link is also applicable to men."

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken