Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Afslankmedicijnen       Anabolen & studies       Anabolen & risico's       PDE-5-remmers    

2 7 - 0 6 - 2 0 0 6

  Ritalin en Lipitor worden afslankmiddelen (The Independent 18 April 2006)
Achtergrondartikel over het succes van lifestyle drugs, die dankzij web-apotheken ongecontroleerd een miljoenenpubliek bereiken. Valium, Ritalin, Lipitor, Viagra, Serostim, Prozac, Xenical en Modafinil worden net zo gewoon als vitaminepilletjes.
Ritalin en Lipitor worden afslankmiddelen
Het interessante van het stuk zit hem in de korte besprekingen van de middelen.
Modafinil, het stimulantium uit het Balco-assortiment dat Kelly White op een positieve dopingtest kwam te staan, zou al zijn doorgedrongen tot het uitgaanscircuit. "Clubbers are using it to keep partying through the night, while businessman are buying it to help them through long days in the office, and students are taking it to keep revising."
Lipitor, een cholesterolverlager, heeft eveneens een nieuwe illegale toepassing, volgens The Independent. "There have been reports of it being misused as a slimming aid, particularly by women." Hetzelfde is gebeurd met Ritalin. Dat was al in gebruik als study drug, maar wordt nu ook gebruikt als afslankpil.

0 6 - 0 7 - 2 0 0 6

  Smeerbaar erectiemiddel (BBC)
Je hebt smeerbare anabolen, doen waarom geen smeerbare erectiemiddelen?
Maker: Futura Medical. Naam: MED2002. Actieve stof: glyceryltrinitraat (GTN). Op de markt: 2009. Status: Bedrijf werft mannen voor clinical trials.

0 3 - 0 9 - 2 0 0 6

  Nieuwe klasse anabolica blokkeert katabole genen (BBC)
Stukje over de nieuwe generatie spierversterkers, die onderzoekers in laboratoria uitproberen op proefdieren. Het gaat om drie onderzoeksgroepen. Alfred Goldberg van Harvard University probeert, net als het biotech-bedrijf Regeneron, de genen voor atrogin1 en muRF1 te blokkeren. Purdue University werkt aan middelen die het gen erg1 afremmen.
Paul Greenhaff van Nottingham University: 'There is a potential for abuse of these drugs.'

2 4 - 0 8 - 2 0 0 6

  40+Mannen met lage testosteronspiegel sterven eerder (livescience.com)
Maar de onderzoekers durven niet te zeggen dat de lage testosteronspiegels de verhoogde sterftekans veroorzaken.
Testosteron
Er zou ook een nog onbekende factor in het spel kunnen zijn die tegelijkertijd de testosteronspiegel verlaagt en de sterftekans verhoogt.
De mannen waren ex-soldaten, en de studie is Amerikaans. In de VS zijn het vooral arme mannen die in het leger gaan, en in de VS betekent 'arm' iets anders dan hier.
Gebaseerd op Arch Intern Med. 2006;166:1660-1665.
Oostenrijkse onderzoekers zijn wel eens op zo'n verband gestuit: de testosteronspiegel van supergezonde mannen liep slechts een beetje terug tijdens het verouderingsproces. Bij ongezonde mannen was die daling sterker.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken