Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Anabolica & studies       Prostaat       Anabolen & risico's    

2 6 - 0 7 - 2 0 0 8

  Prostaat gevoelig voor nieuw anabool MENT (Int J Androl. 2008 Jul 9. [Epub ahead of print].)
Ergens in het komende decennium komen er waarschijnlijk twee nieuwe anabole steroïden op de markt: MENT en dimethylnandrolon. Onderzoekers van de University of Chile in Santiago publiceren binnenkort een reageerbuisstudie waarin ze voor de eerste keer keken naar het effect van MENT op de menselijke prostaat.
MENT
De Chilenen deden proeven met prostaatkankercellen. Die stelden de onderzoekers twee dagen bloot aan het nieuwe hormoon.
MENT heet voluit 7-alpha-methyl-19-nortestosteron. Je kunt het molecuul beschrijven als nandrolon met een methylgroep aan het zevende koolstofatoom.
Testosteron is betrekkelijk mild voor de prostaat, maar zijn metabolieten - DHT voorop - niet. MENT kan niet omzetten in DHT, en zou de prostaat dus kunnen sparen. Maar aan de andere kant is MENT op zichzelf een krachtiger androgeen dan testosteron, en dus zou MENT zelf ook al een risico voor de prostaat kunnen betekenen. Vandaar de proef van de Chilenen.
Hieronder zie je hoe MENT, DHT en testosteron de groei van prostaatkankercellen bevorderen.

Prostaat gevoelig voor nieuw anabool MENT

De onderzoekers herhaalden die proef toen ze de verbinding finasteride bij de cellen hadden gevoegd. Fianasteride remt het enzym dat testosteron omzet in DHT.

Prostaat gevoelig voor nieuw anabool MENT

Op het effect van MENT en DHT deed finasteride geen afbreuk, maar op dat van testosteron wel.
Het effect van MENT op de prostaat ligt dus dichter bij dat van testosteron dan dat van DHT, concluderen de onderzoekers.
"The results obtained in this work suggest that MENT may be considered as an alternative agent for androgen therapy, because although it can stimulate prostate activities, important effects are seen only at doses over 10 nanomol, while effective therapeutic concentration are reached at 1,4 nanomol", besluiten de onderzoekers hun artikel. "However, clinical studies to evaluate the in vivo prostate concentrations of MENT and T during MENT administration are needed."

2 3 - 0 7 - 2 0 0 8

  Horrorfilm over designer-anabolen (Fangoria July 3 2008)
Hij heet Roid Rage - The First Dose Is Deadly, hij is gemaakt in een week tijd en hij kostte ongeveer evenveel als een eiwitreep. En het is de eerste horrorfilm - preciezer: slasher movie - over designeranabolen. De berichtgeving rondom THG,
Horrorfilm over designer-anabolen
Barry Bonds en de dubbele moord door en zelfmoord van worstelaar Chris Benoit inspireerde de makers tot een rolprent die het midden houdt tussen Blair Witch Project en Saw, aldus Josh Mitchell van het piepkleine Wickid Pissa Films.
Roid Rage volgt een anabolendealer die een duister designersteroid verkoopt uit Engeland. Zijn klanten veranderen vervolgens in superhuman killing machines. De film volgt de bodybuilders die de designerdrug gebruiken. "Eerst zijn ze normaal", zegt Josh Mitchell. "Je gaat ze aardig vinden en je vereenzelvigt je met ze. Daarna veranderen ze in krankzinnige moordenaars. Die tegenstelling maakt deze film anders."
De film is kwistig met bloed. Om sommige scenes smerig genoeg te maken moest Mitchel een insecticidespuit ombouwen tot een apparaat waarmee hij kunstbloed kon rondspuiten.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken