Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Detectie van anabolen       Anabolen & risico's       Anabolen & studies       Vergeten anabolen    

3 0 - 0 5 - 2 0 0 7

  Patent uit 1956: 4-chloro-adrenosterone (US Patents 2,953,582)
De Clostebolanaloog van 11-OXO. Zo kun je hem noemen, deze verbinding die we vonden in een patent uit de jaren vijftig. Misschien komen we hem nog eens tegen in een supplement. Je weet maar nooit. Het patent
Patent uit 1956: 4-chloro-adrenosterone
staat trouwens op naam van de uitvinders van Clostebol.
Over de farmacologische activiteit van 4-chloor-adrenosteron maakt het document ons niet veel wijzer. Het vertelt wel iets over de anabole werking van andere 4-chloor-anabolen.
Eentje daarvan is 17-alpha-methyl-4-chloor-testosteron. Onderaan. Dat anabool ken je waarschijnlijk als de actieve stof in het designersupplement Pro-Magnon. [Dat klopt niet helemaal. De actieve stof in Pro-Magnon zet om in 17-alpha-methyl 4-chloortestosteron...]

Patent uit 1956: 4-chloro-adrenosterone

Je kunt uit de tabel afleiden dat 17-alpha-methyl 4-chloor testosteron qua verhouding tussen anabole en androgene eigenschappen dicht in de buurt komt van methyltestosteron. Clostebol alias 4-chloortestosteron heeft een beduidend gunstigere verhouding.

2 9 - 0 5 - 2 0 0 7

  Nieuw: Furazadrol (axislabs.net) [Offline]
Vijftig milligram 5-a-etioallocholan[2,3-c]-furazan-17-b-tetrahydropyranol-ether. Dat zit er in een capsule van het nieuwe designersupplement Furazadrol van Axislabs.
We weten eerlijk gezegd nog niet of het spul nu al leverbaar is, maar we zien op de boards draadjes verschijnen die de komst van het nieuwe preparaat aankondigen. In de trant van: Wow! When Is This Coming? Ogenschijnlijk geschreven door gretige consumenten, die niet kunnen wachten voordat ze dit
Furazadrol
magnifieke product kunnen aanschaffen.
De actieve stof in Furazadrol is dezelfde als in Furaguno. Furaguno bevat een analoog van furazabol. Het verschil met the real thing is dat de component in Furuzadrol en Furaguno geen 17-alpha-methylgroep heeft, maar een 17-tetrahydrypyranol-ether.
Voluit heet de verbinding 17-beta-tetrahydropyran-2-yloxy-5-alpha-androstano-[2,3-c]-furazan. Om zich van de concurrent te onderscheiden heeft AxisLabs die naam omgezet naar een oude chemische terminologie, die scheikundigen in de jaren veertig hebben afgezworen. De supplementenindustrie is die naamgeving een paar jaar geleden weer gaan gebruiken, waarschijnlijk om autoriteiten te misleiden.
Etioallocholan is in die oude naamgeving hetzelfde als het 5-alpha-androstan-skelet. Zeg maar DHT.
Meer over die klassieke naamgeving vind je in Het Anabolenboek.

2 8 - 0 5 - 2 0 0 7

  Veelzijdige Rick Collins verder in de problemen (New York Daily News May 27th 2007)
Rick Collins is verder in de problemen gekomen. In de rechtszaken rond de in de VS opgerolde anabolenapotheken leggen opspoorders belastende verklaringen over de advocaat af, schrijft de New York Daily News.
De opgepakte apothekers gebruikten Collins al als zondebok, en verklaarden dat ze Collins als adviseur hadden ingehuurd en dachten dat ze legaal opereerden.
Dat spoort met wat agent Mark Haskins de rechter vertelde. Zo zou Collins artsen hebben verteld hoe ze legaal groeihormoon moesten voorschrijven: ze moesten ervoor zorgen dat hun patienten eventjes volgens een meting wat minder GH aanmaakten, of een vage diagnose stellen.
Het artikel in de Daily News doet onze bewondering voor de foute Collins onwillekeurig toenemen. Collins is volgens het stuk niet alleen een spraakmakende jurist met controversiele meningen - steeds zeldzamer in dit sombere tijdvak - maar ook een acteur in door ons hogelijk gewaardeerde producties als The Toxic Avenger, Sgt. Kabukiman N.Y.P.D. en niet te vergeten de cult-SF-serio Lexx. [IMDB]
Zo.
Daar kan Dick Pound nog een puntje aan zuigen.

2 8 - 0 5 - 2 0 0 7

  Werknemer kalvermesterij pikte anabolen (ABC May 27, 2007) [Offline]
In North South Wales, Australie, hebben agenten een 21-jarige werknemer van een kalvermesterij gearresteerd omdat hij anabolen en andere groeibevorderaars pikte van zijn werkgever, Tabitta Feedlot. De man vloog tegen de lamp toen de politie de diefstal van hormonen onderzocht. Agenten vonden de groeibevorderaars terug in de woning van de verdachte. Daar vonden ze ook wapens.
In Australie is het gebruik van hormonen door veetelers legaal.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken