0

Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Oxymetholone       Vergeten anabolen       Anabolen & risico's       Anabolen & studies    

0 4 - 0 3 - 2 0 0 9

  Oxymetholone 100 mg/dag werkt beter dan 150 mg/dag in HIV-trial (HIV Clin Trials. 2003 May-Jun;4(3):150-63.)

Het orale anabole steroid oxymetholone [structuur hieronder] bouwt ietsiepietsie meer vetvrije massa als je er dagelijks honderd milligram van slikt dan bij een dosering van honderdvijftig milligram. Tot die verrassende conclusie komen Duitse onderzoekers in een trial die vijf jaar geleden werd gepubliceerd. De bijwerkingen van oxymetholone waren bij de lagere dosering geringer.

De onderzoekers, verbonden aan de University of Duessseldorf, deden een experiment met negentig mannen en vrouwen die waren besmet met HIV. Hoewel HIV dankzij virusremmers niet meer een dodelijke ziekte is, kampt bijna een kwart van de
Oxymetholone
HIV-positieven met gewichtsverlies en afbraak van de spiermassa. De onderzoekers wilden weten of je daaraan met oxymetholone, een anabool-androgeen-ratio die ongeveer negen keer gunstiger is dan die van methyltestosteron, iets kunt doen. Dus gaven de Duitsers eenderde van hun proefpersonen een placebo, eenderde honderd milligram oxymetholone per dag [BID] en nog eens eenderde een dagelijkse dosis van honderdvijftig milligram oxymetholone [TID].

De toediening duurde in eerste instantie zestien weken. Na die zestien weken kregen alle deelnemers een dagelijkse dosis van honderd milligram oxymetholone per dag. Hieronder zie je hoe hun lichaamsgewicht zich ontwikkelde. De blauwe lijn staat voor de groep die honderd milligram steroid per dag slikte, de rode voor de honderdvijftig milligramgroep.


Het orale anabole steroid oxymetholone bouwt ietsiepietsie meer vetvrije massa als je er dagelijks honderd milligram van slikt dan bij een dosering van honderdvijftig milligram. Tot die verrassende conclusie komen Duitse onderzoekers in een trial die vijf jaar geleden werd gepubliceerd. De bijwerkingen van oxymetholone waren bij de lagere dosering geringer.


In de zestiende week was de honderd milligramgroep dus wat meer in gewicht toegenomen dan de andere experimentele groep. Als je kijkt naar de lichaamssamenstelling van beide groepen, dan zie je dat de groep die de mildere dosis nam bovendien meer vetvrije massa opbouwde - en waarschijnlijk dus ook meer spiermassa. De proefpersonen trainden niet met gewichten en volgden niet een bijzonder eiwitrijk dieet.


Het orale anabole steroid oxymetholone bouwt ietsiepietsie meer vetvrije massa als je er dagelijks honderd milligram van slikt dan bij een dosering van honderdvijftig milligram. Tot die verrassende conclusie komen Duitse onderzoekers in een trial die vijf jaar geleden werd gepubliceerd. De bijwerkingen van oxymetholone waren bij de lagere dosering geringer.


Opvallend is het verschil tussen de toename van het lichaamsgewicht en de vetvrije massa. Ongeveer de helft van wat de gebruikers met deze bescheiden kuurtjes wonnen was vetvrije massa. Dat bevestigt wat je in het anabolenmilieu vaak over oxymetholone hoort: dat je er weliswaar sterker en massiever door wordt, maar dat slechts een fractie van die winst harde spiermassa is.

De onderzoekers keken wat de bijwerkingen betreft vooral naar de leverafwijkingen en de aanmaak van testosteron. Bij ongeveer een kwart van de honderd milligramgebruikers steeg de concentratie van leverenzymen als ALT met een factor vijf of meer. Dat wijst volgens de onderzoekers op levertoxiciteit. Bij de honderdvijftig milligramgroep zagen de onderzoekers zo'n stijging bij eenderde van de gebruikers. Er was ook een gebruiker die geelzucht kreeg.

De testosteronspiegel zakte bij de mannelijke gebruikers. De vermindering bedroeg zo'n zestig tot zeventig procent.

Oxymetholone is een zwaar middel, concluderen de Duitsers. Het werkt beslist, maar de kans op bijwerkingen is aanzienlijk.

Oxymetholone is een oestrogeen (29-3-2008)

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken