Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Detectie van anabolen       Studies & anabolen       Risico's & anabolen    

2 6 - 0 3 - 2 0 0 8

  Oprichters van British Dragon in Thailand gearresteerd (Pattaya Daily News March 22, 2008) [Offline]
In Thailand hebben honderd agenten van de Amerikaanse DEA en de lokale Thaise politie de top van anabolenproducent British Dragon opgepakt. Dat zou volgens persbureau AFP zijn gebeurd in een "sting operation", waarbij agenten in totaal voor 1,2 miljoen dollar aan bezittingen in beslag hebben genomen. [AFP 21.0.08] [Offline]
Twee Britten en de Thaise echtgenote van één van hen zijn gearresteerd. Thaise kranten hebben foto's gepubliceerd waarop louche uitziende agenten de 44-jarige E R C geboeid wegvoeren. [Chronburi News 22.03.08]

Oprichters van British Dragon in Thailand gearresteerd

Volgens de weblog van Anthony Roberts is C niemand minder dan Ox, het brein achter British Dragon. Op het web werkte Ox samen met Redicat. Volgens Roberts behoorde ook Redicat tot de gearresteerde personen. Achter het pseudoniem Redicat zou de 45-jarige Brit A V L schuilgaan. [robertsblog.com March 21, 2008] Redicat is onder meer maker van anabolen in zegelvorm. [alinboard.com 01-16-2007] Redicat zou daarnaast klanten voor Ox hebben geworven. Ook Redicats vrouw zou zijn opgepakt.
De grondstoffen voor de anabolen die de twee Britten produceerden kwamen uit China.
Op zijn blog is Millard Baker, de man achter MesoRX, somber over de gevolgen van de recente acties tegen het anabolenmilieu.
"The anabolic steroid black market is on the verge of being driven completely underground, meaning steroids will likely travel same channels as black market narcotics", schrijft Baker. "Obviously, this makes the use of black market androgens more dangerous than ever."

2 2 - 0 3 - 2 0 0 8

  Recordvangst: Duitse douane onderschept acht ton anabolen en potentiepillen (Die Welt 11. Maerz 2008) [Offline]
Achthonderd kilo anabolen en vijfhonderd kilo potententiepillen, afkomstig uit China, Iran, Libanon en Spanje, en bestemd voor het bodybuildingmilieu. Straatwaarde: acht euroton.
De Duitse douane heeft ze onderschept tijdens huiszoekingen in Hamburg, Berlijn, Schleswig-Holstein en het vliegveld van Frankfurt. De middelen kwamen het land binnen via de Oekraine.
Het vermoedelijke brein achter de operatie zit vast. Het gaat om een 33-jarige Duitser, die sinds kort in Oostenrijk woont. Hij is al in februari op het vliegveld van Hamburg gearresteerd.
De Duitse justitie zegt dat het steeds vaker stuit op clandestienen medicijnen. In 2006 namen agenten en douaniers nog voor 2,5 miljoen euro aan middelen in beslag. In 2007 liep dat bedrag op tot 8,3 miljoen euro.

2 1 - 0 3 - 2 0 0 8

  Anabolendealer van 50 Cent, Mary J. Blige en Timbaland staat voor de rechter (Times Union March 14, 2008) [Offline]
Amerikaanse media berichten gretig over de rechtszaak van de osteopaat G B. B heeft groeihormoon en anabolen geleverd aan celebrities toen hij samenwerkte met de inmiddels opgerolde internet-apotheek Signature. Als je de berichten hebt gelezen, dan bekijk je de clip In Da Club van rapper 50 Cent met andere ogen.
Het lijkt erop dat personen binnen het Amerikaanse justitieapparaat namen van bekende klanten van Brandwein hebben gelekt naar de media. Volgens de Times Union, een lokale krant in de regio waar Brandwein woont, zouden behalve 50 Cent ook Timbaland, Mary J. Blige, Wyclef Jean en Tyler Perry verboden groeibevorderaars bij B hebben gekocht.
De zaak tegen B heeft alles te maken met de dood van worstelaar Chris Benoit. In de zomer van 2007 pleegde Benoit zelfmoord, nadat hij eerst zijn echtgenote en zijn zoon van het leven had beroofd. In zijn lichaam vonden onderzoekers een testosteronspiegel die tien keer hoger was dan normaal. Ook Benoit was klant van B.
In de zaak B komen we een bekende tegen: de wedstrijdbodybuilder en gewezen agent A F. De politie stuurde F in 2003 de laan uit omdat hij anabolen gebruikte. In de herfst van 2007 kwam de ex-agent nogmaals in het nieuws, toen agenten zijn anabolennetwerkje oprolden tijdens de actie Wich Doctor.
F deed zaken met B. Om strafvermindering te krijgen heeft B niet alleen getuigd tegen Signature, maar ook tegen bodybuilder en ex-agent F.
"You've got to wonder why the doctors are getting the deals ... and not the little guys", aldus Jonathan Ripps, de advocaat van F.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken