Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Detetcie van anabolen       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

1 3 - 0 6 - 2 0 1 0

  Nandrolon op z'n efficiëntst (J Pharmacol Exp Ther. 1997 Apr;281(1):93-102.)

Chemische sporters die spieren willen opbouwen met nandrolon kunnen het beste kiezen voor een preparaat met a. een zo lang mogelijke ester, b. een zo hoog mogelijke concentratie en c. het ding injecteren in hun bilspier in plaats van hun schouders. Dat blijkt uit een onderzoek dat andrologen van de University of Sydney in 1997 publiceerden in de Journal Of Pharmacology And Experimental Therapeutics.

Nandrolondecanoaat

Nandrolonphenylpropionaat
De onderzoekers deden een proef met 23 gezonde en niet-obese mannen van 18-40 jaar. Ze verdeelden de mannen over 4 groepen, en injecteerden elke groep met een ander nandrolonpreparaat. Alle preparaten bevatten 100 mg nandrolon. Vervolgens keken de onderzoekers 32 dagen achtereen hoeveel nandrolon in het bloed van de mannen zat.

De eerste groep kreeg een injectie 100 mg nandrolonphenylpropionaat [structuurformule hierboven] in hun bilspier. Nandrolonphenylpropionaat zat in Organons Durabolin, en nu in UG-preparaten. Phenylpropionaat is een ester die minder lang in het bloed blijft hangen dan decanoaat. De 100 mg zat in een ampul van 4 ml arachide-olie.

De tweede groep kreeg net zo'n injectie, maar dan met nandrolondecanoaat. Dat is het anabool in Deca-Durabolin.

Een derde groep kreeg eveneens een injectie met 100 mg nandrolondecanoaat in zijn bilspier. Dit keer was de nandrolon geconcentreerd in 1 ml arachide-olie.

De vierde groep kreeg tenslotte een injectie met 100 mg nandrolondecanoaat, opgelost in 1 ml arachide-olie, in de schouderspier.


Nandrolon op z'n efficiëntst: ester, injectietechniek en concentratie


Nandrolonphenylpropionaat zorgt voor een snelle piek in het bloed. Die piek is na 4-5 dagen echter verdwenen. Nandrolondecanoaat zorgt niet voor zo'n piek, maar is wel veel langer aanwezig in het bloed.

Er zit meer nandrolon in het bloed als je injecteert met een geconcentreerd preparaat van 1 ml dan met een preparaat van 4 ml. Injecties in de bilspier resulteren in meer nandrolon in het bloed dan injecties in de schouders.

In de tabel hieronder zie je in het gearceerde deel nog eens terug hoeveel nandrolon er in totaal na de vier verschillende behandelingen in het bloed verschijnt. Je moet kijken bij Area Under The Curve.


Nandrolon op z'n efficiëntst: ester, injectietechniek en concentratie


Organon Australia betaalde mee aan het onderzoek.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken