Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Detectie van anabolen       Vergeten anabolen       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

0 2 - 0 9 - 2 0 0 8

  MT-DMN: ondergrondse combinatie van methyltrienolone en dimethandrolone (hardcorelabs.org)
Het lab heet HardCore Labs, hun spraakmakende product MT-DMN. MT-DMN is een injecteerbaar preparaat, dat een cocktail van de anabole steroïden methyltrenbolone en dimethandrolone bevat.
MT-DMN
HardCore Labs is een West-Europese onderneming, zegt William Llewellyn, de samensteller van Anabolics, het jaarlijks vernieuwde overzicht van anabole preparaten op de zwarte markt. Llewellyn schrijft over HardCore Labs in het stukje over Dimethandrolone in Anabolics. Je kunt het integraal terugvinden op de webstek van HardCore Labs.
Ondergrondse laboratoria als Hardcore zijn op dit moment de enige makers van preparaten met dimethandrolone. De legale farmaceuten hebben dimethandrolone nog niet in hun assortiment opgenomen omdat de goedkeuringsprocedures voor het nieuwe anabool nog niet zijn afgerond. De reageerbuis- en dierstudies
Dimethandrolone
die tot dusver naar buiten zijn gekomen doen echter vermoeden dat dimethandrolone [structuurformule hiernaast] een ongekend goede spieropbouwer is.
Dimethandrolone is een stekelvarken-anabool dat de spieropbouwende werking van testosteron met een factor 136 overtreft. Tegelijkertijd ontziet dimethandrolone de prostaat en is de kans op oestrogene bijwerkingen praktisch nul.
Door zijn krachtige androgeen- en progesteronwerking schakelt dimethandrolone de lichaamseigen hormoon- en zaadaanmaak praktisch volledig uit. Farmaceuten onderzoeken daarom of ze dimethandrolone in de mannenpil kunnen stoppen. Als dimethandrolone ernstige bijwerkingen blijkt te hebben, zou dat wel eens met herstel van de natuurlijke axis van doen kunnen hebben.
De meest voorkomende concentratie dimethandrolone in de illegale preparaten is tweehonderd microgram dimethandrolone per milliliter. Volgens Llewellyn zijn dagelijkse of tweedagelijkse injecties noodzakelijk.
In HardCore Labs' MT-DMN zit niet alleen dimethandrolone.
Methyltrenbolone
Het preparaat bevat per milliliter ook drie milligram methyltrienolone. [Structuurformule hiernaast.] Methyltrienolone - alias methyltrenbolone - gold jarenlang als het krachtigste anabool dat ooit was gemaakt. Het is nooit op de markt gekomen omdat het in de jaren zestig van de vorige eeuw in humane trials een geduchte leversloper bleek te zijn. De lever van gebruikers raakte niet alleen in korte tijd aangetast, maar nadat het gebruik was gestopt bleven de leverwaarden verslechteren.
"De toevoeging van methyltrienolone verhoogt de risico's voor de lever", aldus Llewellyn. "Maar dat MT-DMN een krachtige stack is, zal duidelijk zijn. Gezondheidsbewuste gebruikers zullen echter niet aan MT-DMN beginnen, en gaan waarschijnlijk op zoek naar een preparaat met uitsluitend dimethandrolone."
De gangbare dopingtests sporen dimethandrolone nog niet op, besluit Llewellyn, maar met methyltrienolone hebben ze geen moeite.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken