Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & studies       Anabolen & risico's       Obscure anabolen       Dopingdetectie    

0 4 - 0 7 - 2 0 0 8

  Methyl-1-Pro en Novedex XT kosten sporters de kop (J Mass Spectrom. 2008 Jul;43(7):892-902.)
In 2005 en 2006, een paar jaar na de ontdekking van designer-anabolen als THG en DMT, deden dopingjagers merkwaardige uitspraken over de vondst van nieuwe, nog nooit eerder ontdekte anabolen in de urine van sporters. [theguardian.com Friday 22 April 2005] Welke anabolen dat waren, dat is nooit bekend geworden. Wij, de kiene dopingjournalisten van Ergogenics, vermoedden toen dat het ging om
Methyl-1-Pro en Novedex XT kosten sporters de kop
steroidhormonen in designersupplementen. Het lijkt erop dat we het bij het rechte eind hadden.
Dat leiden we af uit een artikel dat de Duitse dopingjagers Hans Geyer, Maria Parr, Wilhelm Schänzer en Mario Thevis - niet onbekend bij de lezertjes van dit webperiodiek - publiceerden in de Journal of Mass Spectrometry. Het stuk beschrijft dopinggevallen door de designersupplementen Methyl-1-Pro van ProLine en Novedex XT van Gaspari Nutrition.
Hieronder zie je wat de dopingjagers vonden in de urine van een sporter. Om welke sporter het gaat, en wanneer de onderzoekers hun analyses deden, wordt niet duidelijk uit de tekst.

Methyl-1-Pro en Novedex XT kosten sporters de kop

De tetsosteronpiek is, in verhouding tot de epitestosteronpiek, te hoog. Dat wijst op doping. [En het wijst er ook op dat Methyl-1-Pro werkt - een ietwat ondeugende red.] Toen de onderzoekers verder in het monster gingen rondkijken vonden ze een metaboliet van 6a-methyl-androstenedione. De betrapte sporter had
Methyl-1-Pro en Novedex XT kosten sporters de kop
Methyl-1-Pro gebruikt, een designersupplement dat het anti-oestrogene steroid 6-alpha-methyl-androstenedione bevat - plus medroxyprogesteron. Toen de Duitsers het product analyseerden vonden ze ook nog good old androstenedione.
Een ander dopinggeval rond een designersupplement speelde zich af in september 2006. Toen vonden de onderzoekers in several urine samples of athletes unknown signals. Het ging om metabolieten van de anti-oestrogene steroïden 6-oxo-androstenedione en ATD.

Methyl-1-Pro en Novedex XT kosten sporters de kop

De betrapte sporters hadden Novedex XT van Gaspari Nutrition gebruikt.
De Duitsers vrezen dat er in de nabije toekomst nog veel meer sporters door designersteroïden hun medailles kwijt zullen raken, en lang niet altijd door hun schuld. Onherroepelijk zullen de makers van designersupplementen door een slordige manier van werken hun andere supplementen vervuilen met designersteroïden, denken de onderzoekers.
Die verwachting baseren ze op hun ontdekking van de aanwezigheid van sporen van stanozolol en methandienone in op het eerste gezicht onschuldige supplementen met vitamine C, magnesium, calcium en multivitamines.

Methyl-1-Pro en Novedex XT kosten sporters de kop

De bewuste producten waren allemaal bruistabletten, en gemaakt door hetzelfde bedrijf dat ook de alleszins brutale "supplementen" van Pharm-Tec produceerde. Die bevatten hard core-middelen als oxandrolon, oral-turinabol, turinabol en methandienone en stanozolol.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken