Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Testuitslagen       Risico's van anabolen       Anabolen & studies       Vergeten anabolen    

1 9 - 0 8 - 2 0 0 7

Methoxy-TST = Methoxy-TRN = Trenbolone

De actieve stof in het designersupplement Methoxy-TST is identiek aan die in Methoxy-TRN. Het gaat daarbij niet om het steroid dat volgens de fabrikanten van de supplementen in de producten aanwezig zou moeten zijn, maar om ordinaire trenbolone.

Dat blijkt uit analyses door erkende laboratoria, waarvan de uitslagen bij Ergogenics terecht zijn gekomen.

Methoxy-TST = Methoxy-TRN = Trenbolone
De actieve stof in Methoxy-TST is volgens de makers 17b-Methoxy-Trienosterone. Die term zegt wetenschappers weinig. Trienosterone is geen geregistreerde term. Het andere deel van die naam, 17b-Methoxy, is duidelijker, en zegt dat het molecuul op de 17-beta-positie een methoxygroep heeft zitten. Volgens advertenties is 17b-Methoxy-Trienosterone een "oral testosterone analogue".

Toen Methoxy-TST op de markt kwam waren anabolenkenners verbaasd. Een methoxygroep op de 17-beta-positie vermindert de hechting van het steroid aan de androgeenreceptor, maar bevordert de hechting van het steroid aan de receptor voor progesteron. Dat is niet bevordelijk voor de gewenste werking en verhoogt de kans op sommige bijwerkingen zoals het verminderen van de endogene aanmaak van testosteron.

Methoxy-TST = Methoxy-TRN = Trenbolone
Eenzelfde discussie barstte los toen Methoxy-TRN op de markt kwam. De actieve stof in dat product was 17b-methoxy-trienbolone, als je de labels mocht geloven. Het verschil was dit keer dat de naamgeving op de labels duidelijker was. De actieve stof in Methoxy-TRN was 17-beta-methoxy-trenbolone.

Volgens dierstudies is 17-beta-methoxy-trenbolone een vrij krachtig progestageen en een zwak androgeen.

Methoxy-TRN en Methoxy-TST, zo beweerden advertenties, zijn "designed by the best to work synergistically". Omdat bedrijven stacks aanprezen, dachten sommige gebruikers dat Methoxy-TST iets anders bevatte dan Methoxy-TRN. Anabolengebruikers combineren trenbolone vaak met testosteron, dus zou er in Methoxy-TST wel 17-beta-methoxy-testosteron zitten.

Nou - niet dus. Volgens de analyses van de laboratoria die een kaboutertje bij ons heeft afgeleverd zit er in zowel Methoxy-TST als Methoxy-TRN gewoon trenbolone. Niet ver-etherd, niet ver-esterd, gewoon trenbolon. Hoeveel trenbolone in de capsules zit hebben de onderzoekers niet bepaald.

De trenbolones op de markt zijn injecteerbare preparaten. Maar trenbolon is ook oraal een beetje actief, beter dan nandrolon en testosteron.

De analyses zijn ontnuchterend. Ze geven aan hoeveel respect de sommigen makers van designersupplementen voor hun klanten hebben.

Weinig.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken