Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & studies       Anabolen & risico's       In de pijplijn       Vergeten anabolen    

0 6 - 0 2 - 2 0 0 4

LiquidResearch.com opgerold

In het Amerikaanse J zijn agenten binnengevallen in de woning van het echtpaar Edward (26) and Natalie B (23). Op de tweede verdieping vond de politie het laboratorium waar de twee het productassortiment van het internetbedrijf LiquidResearch.com samenstelden.

LiquidResearch.com verkocht vloeibare ergogene middelen. In bodybuildingkringen was het internetbedrijf vooral bekend als leverancier van vloeibare anti-oestrogenen, zoals clomid, nolvadex, letrozole en arimidex. Daarnaast verkocht LiquidResearch ook vloeibare versies van vetverbranders clenbuterol en T3-hormoon, vloeibare finasteride en de oplosmiddelen benzylbenzoaat en benzylalcohol. Undergroundfabrikanten gebruiken die laatste twee stoffen als conserveringsmiddel en als middel om de oplosbaarheid van componenten in olie te verhogen.

Een tweede doelgroep van LiquidResearch waren mannen met potentieproblemen. Nieuwsgroepen waren te spreken over de vloeibare sildenafil en tadalafil die het bedrijf aanbood.

Het productassortiment van LiquidResearch was niet bedoeld om te injecteren, maar om te drinken. Toch werden messageboards overspoeld met vragen of injecteren van de stoffen mogelijk was. Zo onlogisch waren die vragen niet: het bedrijf meldde niet alleen dat de producten voor oraal gebruik waren bestemd, maar ook dat de preparaten uitsluitend waren bedoeld voor 'onderzoeksdoeleinden'.

"Als ze dat er niet bij zeggen, dan kunnen ze het niet verkopen", zegt 'John' op alt.support.impotence. "Maar hun spullen werken geweldig, volgens de meesten in de deze groep - inclusief mijzelf."

LiquidResearch verhandelde echter nog meer middelen, ontdekte de politie. In het huis bevonden zich ook enkele flessen met de GHB-precursor GBL. "Het onderzoek is nog maar net begonnen", zei politiesheriff Harry L. "Maar we zijn er al wel zeker van dat LiquidResearch via het internet GHB en GBL door het hele land heeft verkocht."

Het huis is onderzocht door agenten van de DEA, de Postal Inspection Service en de FDA. De DEA heeft twee chemici en een labteam uit Dallas overgevlogen om de stoffen te onderzoeken die in beslag zijn genomen. Het gaat, zo meldde narcotica-agent Deputy Chief John T, 'om ontzagwekkende hoeveelheden'. "Het is teveel om te tellen", zei hij.

Hoe zijn mensen LiquidResearch op het spoor waren gekomen wilde hij niet zeggen. Wel vertelde hij dat de politie in januari een tip had gekregen dat de Bartons vanuit hun woning anabolen verkochten.

De onderzoekers zijn het huis in beschermende kleding binnengegaan. Tests hadden uitgewezen dat er opvallend weinig zuurstof in het huis aanwezig was. Er was echter geen gevaar voor de omwonenden, aldus de politie.

De agenten vonden negentig pakjes die klaar stonden voor verzending, vertelde rechercheur Robert Gerdes. Ook waren er 647 doosjes of ampullen anabole steroiden, verschillende flessen GBL, twaalf gram wiet, een paar computers, verzendpapieren, het boek Chemistry for Dummies en een klantenlijst. [Klinkt niet alsof hier nu een bende keiharde criminelen is opgerold - red.]

Behalve de B's arresteerden agenten ook Ch D (26). De driejarige zoon van de B's was aanwezig bij de inval. De agenten hebben hem naar een familielid gebracht.

De tante van Natalie B ontkent dat de Bartons GBL maakten of anabolen verkochten. "Voordat ze LiquidResearch opstartten hebben ze in maart alles met een advocaat doorgesproken", zei ze. "Als ze illegale dingen deden zouden ze toch niet zo open en bloot opereren?"

De website van LiquidResearch is nog steeds in de lucht. Binnenkort, lees je als je binnenkomt, zal LiquidResearch nieuwe actieve varianten van GABA gaan verkopen. "Never seen on the market."

Zo ver is het niet gekomen.

Michelle Hunter. 3 accused of Internet steroid shop. Lab found in raid of M home. Times-Picayune, 5-2-2004. [Offline]

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken