Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Opsporing van anabolen       Vergeten anabolen       Anabolen & risico's       Anabolen & studies    

2 4 - 1 1 - 2 0 0 6

  Kinderen van DDR-anabolengebruikers zijn ziek (dpa 22.11.2006)
Tot nu toe wisten we over de effecten van anabolen op de kinderen van gebruikers alleen wat dierstudies ons vertelden. Krijgen zwangere ratten boldenon, dan eten de wijfjes later hun pups op. Waarschijnlijk ruiken ze dat hun nageslacht erfelijk is beschadigd. Erfelijke afwijkingen vind je ook bij de jongen van proefdieren die trenbolon hebben gekregen.
Oral-Turinabol
Maar over de effecten van anabolen op de kinderen van menselijke gebruikers was weinig bekend. Toch zijn ze er, volgens een onderzoek onder 52 ex-atleten uit de DDR. En ze zijn niet zeldzaam.
DDR-atletes hebben 32 keer vaker misgeboorten dan niet-sporters. Hun kinderen worden tien keer vaker dood geboren. Van de kinderen die wel levend en wel op de wereld komen heeft 1 op de 4 allergie, of een huid- of longziekte.
Als je denkt dat de Oost-Duitse situatie extremer is dan die van onze huidige anabolenscene, dan moeten we je teleurstellen. De kwaliteit van de DDR-anabolen was uitstekend, artsen controleerden de sporters en gooiden - niet altijd, maar vaak wel - de handdoek in de ring als de bijwerkingen serieus werden. De doseringen waren naar de huidige maatstaven in het dopingmilieu bovendien bescheiden.

0 1 - 1 2 - 2 0 0 6

  Voor een ton aan Thaise anabolen gevonden (KATC Dec 1, 2006) [Offline]
Twee Amerikaanse zwagers zijn opgepakt voor een handel in Thaise anabolen.
Voor een ton aan Thaise anabolen gevonden
B. K. (28) verstuurde ze vanuit zijn huis in Thailand, in Jeanerette, naar zijn zwager M. R. in het Amerikaanse New Iberia. Op de pakjes stond 'vispillen'.
"Sheriff Sid Hebert says officers found thousands of dosages of anabolic steroids and testosterone during a search of both of their homes. Officials say the drugs are worth about 90,000 dollars on the street."

3 0 - 1 1 - 2 0 0 6

  De beschuldigingen tegen Jos Hermens (Sueddeutsche Zeitung) [Offline]
Jos Hermens heeft dopig-advocaat Emile Vrijman in de hand genomen. In de eerste plaats om Duitse kranten aan te klagen, die beschuldigingen publiceren over Hermens centrale rol in een dopingnetwerk. In een wat oudere editie van een Duitse krant lezen we meer over wat die beschuldigingen precies inhouden.
Jos Hermens
Volgens de krant is Hermens' naam opgedoken in de Springsteinprocessen. Hermens zou, net als Springstein, hebben gemaild met Top Doc alias Miguel Peraita, de anabolendokter achter de Spaanse bloeddopingkliniek.
Peraita heeft in Madrid een bedrijf, dat Institut Consulting Advanced Technics On Human Performance heet. Dat bedrijf adviseerde atleten, maar stelde als voorwaarde dat sporters eerst contact opnamen met Jos Hermens. Sporters die via Hermens bij dat bedrijfje kwamen, kregen deskundig samengestelde doping. Onzichtbaar voor de tests.
Oxandrolone
Via trainer Hermens zou Amewuh Mensa bij Peraita terecht zijn gekomen. Peraita hielp Mensa vervolgens aan oxandrolone.
Bij huiszoeking bij Springstein vonden agenten rekeningen van Mensa voor doping. De bedragen liepen op tot zesduizend euro per rekening. "Als Klient firmiert pikanterweise stets: Global Sport Communication - und namentlich Agenturchef Jos Hermens."
Onder die paraplu van Global Sport Communication vallen in totaal tweehonderd sporters.
En dat is, voor zover we weten, alles wat de Duitse media vertellen over Jos Hermens' vermeende rol in het dopingnetwerk.

2 4 - 1 1 - 2 0 0 6

  Anabolenraids in Italie (AGI 23-11-2006) [Offline]
Italiaanse agenten hebben op 49 plaatsen invallen gedaan in de regio van Salerno.
"The searches regarded gym owners, trainers, and body builders. The steroids would be sold by athletes in the absence of medical control and violating anti-doping legislation. Thousands of packages containing substances that arrived from abroad have been confiscated (testosterone, nandrolone etc.), as well as computer files and documents."

2 4 - 1 1 - 2 0 0 6

  FIOD-ECD ontmantelt webring in afslank- en erectiepillen (minfin.nl 23-11-2006) [Offline]
De FIOD-ECD, de douane en TNT Post hebben samen een half miljoen verboden en valse afslankpillen in beslag genomen, die in bezit waren van een Amsterdamse organisatie. Dat verkocht de pillen via het web, vooral aan Amerikanen. Bij invallen in twee panden zijn vier man opgepakt. Het onderzoek naar de organisatie liep vanaf september.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken