Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Anabolen & risico's       SARM's       Anabolen & studies    

2 6 - 0 6 - 2 0 0 8

  JNJ-37654032, een nieuwe SARM van Johnson & Johnson (J Steroid Biochem Mol Biol. 2008 Jun;110(3-5):207-13.)
Als je de chemische structuur van anabolen als testosteron, trenbolone of boldenone bent gewend, dan ziet hij er raar uit, het nieuwe anabool van Johnson & Johnson. Maar afgaande op een publicatie, die zojuist verscheen in de Journal of Steroid Biochemistry & Molecular Biology, werkt hij wel.
JNJ-37654032
Een pakkende naam heeft hij nog niet, en de onderzoekers noemen hem voorlopig JNJ-37654032.
JNJ-37654032 is geen steroid, maar wel een anabool. Het is een verbinding die wel interacteert met de androgeenreceptor, maar helemaal niet lijkt op de steroidachtige androgenen waarvoor die receptor eigenlijk is bedoeld. Dat soort stoffen heten officieel SARM's of Selectieve AndrogeenReceptor-Modulatoren.
JNJ-37654032 kan niet omzetten in estradiol of DHT, en heeft dus minder bijwerkingen dan testosteron. De verbinding doet bovendien niets met de receptoren voor progesteron en estradiol. Onderzoekers kijken naar SARM's in de hoop dat ze een spierversterker vinden die bij vrouwen de stem niet verlaagt of lichaamshaar laat groeien, en bij mannen niet leidt tot prostaatvergroting of gyno.
JNJ-37654032, een nieuwe SARM van Johnson & Johnson
Johnson & Johnson werkt, net als Bristol-Myers Squibb, Acadia Pharmaceuticals, Karo Bio en uiteraard GTx - het bedrijf dat de eerste SARM's heeft bedacht - al langer aan nonsteroide anabolen.
Verleden jaar publiceerden onderzoekers van Johnson & Johnson een artikel over proeven met de SARM (S)-7c. (S)-7c hielp gecastreerde proefdieren aan meer spiermassa, maar liet bij intacte proefdieren de prostaat kleiner worden. Wat het ding deed met de spiermassa van intacte dieren stond niet in het stuk.
Niet veel goeds dus.
Wel - JNJ-37654032, doet het beter.
Iets beter.
Net als (S)-7c verkleint JNJ-37654032 de prostaat van intacte ratten. Dat zie je hieronder. De ratten kregen het nieuwe anabool zes weken door hun voer. JNJ-37654032 is oraal beschikbaar.

JNJ-37654032, een nieuwe SARM van Johnson & Johnson

Bij een dosering van 0,3 milligram per kilo lichaamsgewicht per dag is de prostaatverkleinende werking maximaal, en verliest het orgaan eenderde van zijn originele afmetingen.
"JNJ-37654032 could be an effective anabolic agent in men", concluderen de onderzoekers. "Unlike most other SARMs, JNJ-37654032 has partial antagonist activity at the prostate that may give it a safety advantage in eugonadal men."
Klinkt mooi, maar als je naar deze studie met ergogene ogen kijkt, dan frons je je wenkbrauwen als je onderstaande figuur onder ogen krijgt.

JNJ-37654032, een nieuwe SARM van Johnson & Johnson

TP is good old testosteronpropionaat. De figuur toont het effect van dagelijks gebruik van testosteron en JNJ-37654032 op gecastreerde ratten van zes maanden oud, die een periode van 2,5 maanden werden behandeld.
In een dosis van 2,5 milligram per kilo lichaamsgewicht per dag zorgt het ouderwetse testosteron voor een fikse toename van de spiermassa en een afname van de vetmassa. In een dosering van 1 milligram per kilo lichaamsgewicht per dag zorgt JNJ-37654032 voor een beduidend geringere toename van de spiermassa, maar voor een toename van de vetmassa.
En weet je wat zo raar is? Daarover hoor je de onderzoekers niet.
Johnson & Johnson test nog meer nonsteroide anabolen, en zal daarover ongetwijfeld nog publiceren. Misschien dat we in die publicaties interessantere verbindingen tegenkomen.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken