Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & studies       Anabolen & risico's       Vergeten anabolen       Psychologie    

2 8 - 0 9 - 2 0 0 3

ICT-er op efedrine en anabolen mept er op los

'Blijf in het vervolg van de efedrine en de anabolen af', zei rechter Annette Donch tegen de bodybuilder in haar rechtszaal nadat ze hem tot een straf van anderhalf jaar gevangenis had veroordeeld. 'En los je problemen op. Je gaat niet normaal met mensen om.' De anti-agressie-cursus, die de 34-jarige bodybuilder verplicht moet volgen, zal daarbij helpen. Hoopt de rechter.

De breedgeschouderde man was rechter Donch een raadsel. Waarom hij tot tien keer toe zonder reden mensen had aangevallen en verwond had, was ook na vijf uur niet duidelijk. De man was hoog opgeleid, had een uitstekende baan als ICT-er, en was ineens lukraak vreemden op straat gaan aanvallen.

Een voorbijganger die glimlachte omdat zijn werkdag voorbij was, kreeg vuistslagen in het gezicht. Een man, die keek naar een etalage, kreeg een stomp op zijn neus. Toen zijn vriendin vroeg wat de bodybuilder bezielde, brak de ICT-er haar neus. In sommige van de tien geweldszaken waarvoor hij terechtstond was Enno S. nog niet tevreden met de verwondingen die hij met zijn handen aanbracht en spoot hij zijn slachtoffers naderhand ook nog met pepperspray in het gezicht. Hij dacht ze hem uitlachten.

Enno S was een fanatiek sporter, bleek tijdens de zaak. Hij trainde dagelijks met gewichten, liep lange stukken hard en slikte anabolen en efedrine. Dat veroorzaakte de agressie, zei Enno S. 'Ik kon me niet meer in de hand houden. Sorry.'

Doping machte aus Akademiker brutalen Schlager. Dresdner Neueste Nachrichten Online, 20-8-2003.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken