Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Groeihormoon       Risico's van anabolen       Vergeten anabolen       Anabolen & studies    

0 6 - 0 3 - 2 0 0 7

  Hydroxymethyleen-nandrolone en hydroxymethyleen-testosteron van Syntex (US Patent 3,275,663)
Syntex is de uitvinder van de hydroxymethyleentruc: plak een hydroxymethyleengroep op het tweede koolstofatoom van een androgeen molecuul, en je krijgt een anabool met een aantrekkelijke androgeen-anabool-ratio. Doe je dat
Hydroxymethyleen-nandrolone
bij wijze van spreken met 17-methyl-DHT, dan krijg je oxymetholone. U welbekend.
Oxymetholone kwam in 1961 op de markt. Uit dit patent uit 1966 blijkt dat Syntex in de late jaren vijftig bezig was met nog meer hydroxymethyleen-anabolen. Het patent beschrijft testosteron- en nandrolon-analogen met een hydroxymethyleengroep op C2. De R in de structuurformule hierboven kan een watersofatoom zijn, maar ook een kleine alkylgroep.
Het patent beschrijft onder meer 2-hydroxymethyleen-analogen van methyltestosteron, en een reeks di-esters.
Over de werking van de middelen maakt het patent je niet veel wijzer. Het zegt alleen dat de beschreven verbindingen anabool zijn.

1 0 - 0 3 - 2 0 0 7

  Dit bestelde Evander Holyfield bij zijn internet-apotheek (Sports Illustrated March 7, 2007) [Offline]
Door de acties van de Amerikaanse overheid tegen web-apotheken ligt het anabolengebruik van Ron Coleman en Jose Canseco op straat. Nu is ook bokser Evander Holyfield aan de beurt.
"In June 2004 a patient named Evan Fields picked up three vials of testosterone and related injection supplies from a Columbus, Ga., doctor, traced through Applied Pharmaceutical Services. Later that month Fields also obtained five vials of Saizen and three months later returned for treatment of hypogonadism."

1 0 - 0 3 - 2 0 0 7

  Rechter gaat zaak Fuentes sluiten, zeggen Spaanse kranten (Reuters March 10 2007)
Volgens uitgelekte documenten gaat de Spaanse rechter Antonio Serrano maandag bekendmaken dat de rechtszaak tegen het opgerolde bloeddopinglab van Eufemiano Fuentes niet doorgaat. Dat schrijven Spaanse kranten.
De Spaanse dopingwet gold nog niet toen de Guardia Civil de geheime dopingkliniek van Fuentes oprolde.
De Spaanse Justitie heeft Fuentes daarom aangeklaagd omdat hij de volksgezondheid in gevaar bracht. En dat, vindt rechter Serrano, kun je niet bewijzen.
Case dismissed.
Naschrift: Op 12/3/07 heeft Serrano inderdaad Operatie Puerto afgesloten. [ANP 12 maart 2007]

1 0 - 0 3 - 2 0 0 7

  Douane vindt BMW tjokvol anabolen (FOCUS News Agency 9 March 2007) [Offline]
Bij de Bulgaarse grenspost Kalotina hebben douaniers twaalfduizend pillen en tweeduizend ampullen met anabolen gevonden in een BMW. De auto was geregistreerd in Bulgarije.

0 8 - 0 3 - 2 0 0 7

  Olympische worstelpromotor doet in groeihormoon (New York Times 2007/03/07)
Volgens de New York Times is het Palm Beach Rejuvination Center op het oog de zoveelste anti-ageing-kliniek. Bij nadere beschouwing is het echter een "nexus of illegal drug activity".
Sleutelfiguur is J. R., de vice-president van de kliniek. Uit zijn werkkamer haalden agenten
Olympische worstelpromotor doet in groeihormoon
"13 Genotropin MiniQuicks, one Norditropin growth hormone product made by Norvo Nordisk that advertises the ability to remain potent without being refrigerated; and one full bottle of Ultratest 250, a combination of anabolic steroids."
Diezelfde R. is een sponsor van het Amerikaanse Olympische free-style worstelteam, aldus The Times. Hij is ook makelaar, en een begunstiger van het worstelteam van de lokale high school. Het nationale team heeft wel eens in zijn centrum gelogeerd.
Het Amerikaanse United States Olympic Committee is zich van geen kwaad bewust.

0 6 - 0 3 - 2 0 0 7

  Nieuwe wet tegen internet-apotheken (capitalnews9.com 3/5/2007) [Offline]
In de VS krijgt de actie van Justitie tegen een half dozijn internetapotheken een politiek vervolg.
De senator Charles Schumer gaat een wetsvoorstel lanceren dat het internet-apotheken lastig moet maken. Volgens Schumer met de wet "criminalize the unlawful sale of a prescription or controlled substance and target doctors who sell the prescriptions to the so-called pharmacies."

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken