Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Horror & sensatie       Anabolen & studies       Anabolen & risico's       Vergeten anabolen    

2 6 - 0 5 - 2 0 0 7

Reuzenzwijnen dolen door de Amerikaanse bossen

Hij was 290 centimeter lang en woog 480 kilo, het wilde zwijn dat een paar dagen geleden door de elf-jarige Jamison Stone werd neergeschoten. "Het voelt goed", zei het jochie tegen AP. "Ik zal waarschijnlijk nooit meer iets doodschieten wat zo groot is."

Jamiston hielp het dier naar een andere wereld op Lost Creek Plantation, een commercieel jachtterrein in het Oosten van Alabama. Zijn trotse vader maakte een website voor hem – www.monsterpig.com [Offline] - en voor je yeeehah kunt zeggen was de kleine Jamison wereldberoemd.


Hogzilla: Reuzenzwijnen dolen door de Amerikaanse bossen


De foto hierboven is geflatteerd. De dreumes leunt op een steen of een boomstronk achter het dode beest, waardoor het lijkt of het monsterzwijn het formaat van klein olifantje heeft. In Jamison Stones handen zie je het pistool waarmee hij het monsterzwijn heeft gedood.

Een lokale krant pikte het berichtje op, en de persbureaus volgden. Nu is Stones superzwijn wereldnieuws. [AP May 25, 2007] [Offline]

In de VS bestaat al sinds 2004 een cultus rond ongewoon grote wilde zwijnen, die rondlopen in de bossen van de Zuidelijke Staten. De rage ontstond toen Chris Griffin op 17 juni 2004 een ongewoon groot wild zwijn neerschoot.
Hogzilla: Reuzenzwijnen dolen door de Amerikaanse bossen
Via het web verspreidden foto's van het monster zich over de wereld. Hogzilla, ging het beest heten.

Verzamelaars van urban legends verklaarden Hogzilla tot een hoax, maar kwamen daar op terug [snopes.com] toen een team van National Geographic in 2005 het dode dier opgroef. Griffin had het beest doodgeschoten, maar durfde het vlees om wat voor reden dan ook niet op te eten. Dus had hij het maar onder de grond gestopt. [AP March 22, 2005] [Offline]

Hogzilla was dus al ontbonden, maar de onderzoekers konden achterhalen dat het dier 365 kilo zwaar en bijna drie meter lang was geweest. Volgens DNA-analyses ging het om een kruising tussen een tam varken en een wild zwijn. Waar het monsterzwijn vandaan kwam konden de onderzoekers niet zeggen.

Achteraf kregen de onderzoekers ruzie met Ken Holyoak, de eigenaar van – alweer – het private jachtterrein waar Hogzilla was gedood. Hogzilla was groter geweest dan de onderzoekers had verteld, aldus een gepikeerde Holyoak.

National Geographic maakte over Hogzilla een documentaire. Die is ook in Europa op de kabel geweest.

De hype rond Hogzilla wordt nog steeds groter. Niet alleen heeft Hogzilla een eigen lemma in [Wikipedia] en eigen weblogs zoals [Hogzilla-blog], maar ook locals in bossen van het Amerikaanse Zuiden hebben het nieuwe familielid van de Chupacabra, Bigfoot en het Monster van Loch Ness omarmd. Het stadje Alapaha, in de buurt van het jachtterrein, organiseert sinds kort elke herfst een Hogzilla-feest. Kinderen lopen in roze varkenpakjes en door de straten gaat een optocht met een Prinses Hogzilla en een nagemaakt reusachtig zwijn.

Een kleine filmmaatschappij is bovendien begonnen met de opnames van een low budget-horrorfilm rond Hogzilla. Hoofdpersoon is een man wiens vrouw door Hogzilla is gedood en nu zint op wraak, aldus www.TheLegendOfHogzillaTheMovie.com [Offline]. Lokale bewoners spelen de figurantenrollen, de elfjarige Jamison Stone heeft een rolletje gekregen, en de doder van de eerste Hogzilla vervult achter de schermen de rol van consultant.

De lokale middenstand spant er garen bij. En dat geldt in de eerste plaats voor de eigenaars van de particuliere jachtgebieden. Dat wisten de programmamakers van National Geographic ook al.

"Hunting hogs is big business", kun je lezen op een blog op de website van National Geographic. [national geographic.com MARCH 09, 2005] [Offline] "Hunters from around the world come to the southern US to shoot trophy hogs—and the bigger the better. In many cases the owners of these hunting ranges feed the hogs to lure big money clients. Could Hogzilla have just been an over fed hog that had dodged the bullet?"

Dat zou prima kunnen. Je kunt je bovendien voorstellen dat diezelfde eigenaars bezig zijn met kruisingen tussen tamme en wilde varkens,
Hogzilla: Reuzenzwijnen dolen door de Amerikaanse bossen
in de hoop sensationeel grote monsterzwijnen te creeren. En wij vermoeden zelfs dat de makers van de Hogzilla's anabolen gebruiken.

Die speculatie baseren we op een publicatie die in 2003 verscheen in de Journal of Natural Products. [J Nat Prod. 2003 Sep;66(9):1147-8.]
Hogzilla: Reuzenzwijnen dolen door de Amerikaanse bossen
In dat artikel analyseren onderzoekers van Eastern Michigan University vetweefsels uit een wild zwijn. Tot hun verbazing vinden ze daarin het steroid 5-alpha-androst-1-ene-3-beta,17-beta-diol. Dat is de actieve stof in het door Patrick Arnold op de markt gebrachte prohormoon 1-AD.

In het stuk duiden de onderzoekers aan met het cijfer 1.


Hogzilla: Reuzenzwijnen dolen door de Amerikaanse bossen


0 9 - 0 6 - 2 0 0 7

Hogzilla II heette Fred

Het monsterzwijn dat de elf-jarige Jamison Stone naar een andere wereld hielp was geen wild zwijn maar een tam varken. Hij heette Fred. Dat hebben de voormalige eigenaars van het dier bekendgemaakt.

In de lokale krant Anniston Star vertellen Rhonda and Phil Blissitt dat het dier vier dagen voor zijn dood nog op hun boerderij rondliep. Omdat ze waren gestopt met het fokken van varkens verkochten ze het dier aan het particuliere jachtterrein, waar Jamiston Stone hem een paar dagen later zou doodschieten.

Rhonda Blissitt zegt dat haar kleinkinderen met de goedmoedige lobbes hebben gespeeld. Zolang hij op tijd zijn eten kreeg, had Fred een zachtaardig karakter.

Bran Strickland. 'Monster Pig's' origins revealed. The Anniston Star, 06-01-2007.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken