Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Adoniscomplex       Anabolen & studies       Anabolica & risico's       Vergeten anabolen    

0 6 - 0 5 - 2 0 0 8

  Haal dat stuk over Isopreme weg. Of anders... (Ergogenics)
"De Isopreme maaltijdvervanger van mijn client bevat geen 6-alpha-methyl-etiochole-3,17-
dione
", schrijft het Amsterdamse advocatenbureau Klos, Morel, Vos en Schaap. "Dat heeft er ook nooit in gezeten, en zit in geen enkel product van mijn client. Mijn client vraagt zich af wat de bron is van de foute en misleidende informatie op jullie website."
Het bureau refereert aan een stukje dat we schreven in 2006: Raadselsteroid in supplementen en maaltijdvervangers van Ultimate Nutrition. We schreven dat stukje naar aanleiding van web-advertenties voor supplementen en maaltijdvervangers met 6-alpha-methyl-etiochole-3,17-dione.
6-Alpha-Methyl-Etiochole-3,17-Dione is een verouderde naam voor het nauwelijks op mensen geteste
Haal dat stuk over Isopreme weg. Of anders...
anti-oestrogeen 6-methyl-androstenedione. We maakten ons in het gewraakte stuk vooral druk over het opduiken van die stof in de maaltijdvervanger Isopreme van het Amerikaanse Ultimate Nutrition. We lieten daarbij een label zien dat we vonden op internet, en dat melding maakte van 6-alpha-methyl-etiochole-3,17-dione.
Het toevoegen van androgenen aan supplementen is op zich al fout, vinden wij. Androgenen horen niet in supplementen. Het gebruiken van misleidende naamgeving maakt die praktijk nog erger, omdat fabrikanten consumenten daarmee bewust om de tuin leiden.
Het toevoegen van androgenen aan voedingsmiddelen is tenslotte schandalig. We snappen ook wel dat de Nederlandse overheid niet optreedt tegen deze praktijken omdat het maar om een klein marktsegment gaat, maar dan nog hebben wij moeite met deze gang van zaken.
Ultimate Nutrition heeft ons bzoige stukje op het web gevonden, en is ermee naar Klos, Morel, Vos en Schaap gestapt. Dat advocatenbureau stuurde ons onder meer een foto van het label van Isopreme. Dat maakt geen melding van 6-alpha-methyl-etiochole-3,17-dione.


Haal dat stuk over Isopreme weg. Of anders...


Het stuk over Isopreme moet van het web, aldus Klos, Morel, Vos en Schaap. Bovendien moeten we het bureau "alle details verstrekken over de herkomst van het valse Isopreme-label". Schriftelijk. Doen we dat niet, dan zal het bureau Ultimate Nutrition adviseren ons voor de rechter te slepen.

Haal dat stuk over Isopreme weg. Of anders...

Tsja.
We kunnen hier niet zoveel mee. We hebben het label gevonden op websites van winkels die Isopreme verkopen. Die winkels kregen hun informatie waarschijnlijk van Ultimate Nutrition zelf aangeleverd. Zelfs de webwinkel amazon.com heeft het label van Isopreme getoond. We vonden het gewoon via Google.

Haal dat stuk over Isopreme weg. Of anders...

Als we zulke publieke informatie niet meer mogen gebruiken, wat dan nog wel? We hebben het gewraakte stukje laten staan.
Ultimate Nutrition is in problemen gekomen door dopingschandalen. Sporters die producten van Ultimate Nutrition gebruikten testten positief op doping. [Google] Rechtszaken hebben het bedrijf veel geld gekost. We vermoeden dat de acties van het bedrijf tegen ons daarmee te maken hebben.
We hebben het advocatenbureau dat ons aanschreef om commentaar gevraagd, maar dat heeft nog geen tijd kunnen vinden om ons te woord te staan.

0 2 - 0 5 - 2 0 0 8

  Bigger-Stronger-Faster: documentaire over familie van anabolengebruikers (cinematical.com Apr 30th 2008) [Offline]
Chris Bell gebruikte twee maanden anabolen, en stopte er toen mee. Zijn twee broers gebruiken ze nog steeds. Waarom hij de anabolen liet voor wat ze waren, en waarom zijn broers er nog steeds verzot op zijn, daarover gaat Chris Bells documentaire Bigger - Stronger - Faster. [IMDb] Op 30 mei gaat de film - hij duurt net geen twee uur - in de VS in premiere.Bell probeerde Arnold Schwarzenegger te interviewen voor zijn documentaire, maar dat lukte hem niet. Schwarzenegger zegt in talkshows dat hij het gebruik van anabolen wil aanpakken, maar laat de atleten die meedoen aan "zijn" wedstrijden niet testen.
Chris Bell is overigens geen tegenstander van anabolengebruik. "Bodybuilding is an extreme sport", zegt hij. "We allow people to ski straight down a mountain, dive off a cliff, bungee jump, hang glide - all these competitive sports where you could basically die. In bodybuilding, people are taking drugs to get bigger and going to doctors to get prescriptions. They're not breaking any laws. What's the big deal?"

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken