Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Adoniscomplex       GHB       Anabolen & risico's       Psychologie    

1 5 - 0 8 - 2 0 0 7

  GHB-verslaving kost Mister America het leven (Pegasus News wire August 13, 2007) [Offline]
In augustus 2003 overleed Mike Scarcella. [MuscleMemory.com] De 39-jarige bodybuilder was in 1992 Mister America. In 2003 was hij verslaafd geraakt aan GHB. Dat werd, toen hij zijn kaak brak en behandeld moest worden in het Presbyterian Hospital of Plano, zijn dood.
GHB
Scarcella vertelde dat hij verslaafd was aan GHB. Maar toen hij wegens ontwenningsverschijnselen waandenkbeelden kreeg, liet het ziekenhuis hem afvoeren naar een psychiatrisch centrum. Omdat Scarcella ook bloedvergiftiging en longontsteking had, overleed hij daar enkele uren na zijn opname.
Volgens de advocaat van Scarcella's familie liet het ziekenhuis de bodybuilder gaan omdat Scarcella niet was verzekerd. Het ziekenhuis heeft nu een regeling met de nabestaanden van de bodybuilder getroffen. Wat die inhoudt is niet bekendgemaakt. Bodybuilders hebben GHB in de late jaren negentig gebruikt omdat het de aanmaak van groeihormoon stimuleert. Later werd echter duidelijk dat GHB, net als zijn precursors GBL en BDL, verslavend is en dat de ontwenningsverschijnselen serieus zijn. We hebben wel eens geschreven over bodybuilders die op een haar na overleden toen ze moesten afkicken van GHB. Nu weten we ook dat er bodybuilders zijn gestorven door GHB.

1 5 - 0 8 - 2 0 0 7

  Bodybuilder gearresteerd wegens overdaad aan spieren (The Local 13th August 2007) [Offline]
In het Zweedse Stockholm heeft de politie de 27-jarige bodybuilder Tomislav Boduljak gearresteerd. Een vrouwelijke agent geloofde niet dat de spieren van Boduljak, die zich midden in de nacht in het centrum ophield, het resultaat waren van alleen trainen. De spierballen van Boduljak waren "unusually large", aldus de agente, en waarschijnlijk "a sign of steroid use".
Daarom dwong de agente Boduljak mee te gaan naar het politiebureau, waar ze hem onderwierp aan een dopingtest.
Die viel overigens negatief uit.
Boduljak dient geen aanklacht in.

1 3 - 0 8 - 2 0 0 7

  Prof-worstelaar Bryan Adams (43) dood gevonden (canoe.com 13/8/07) [Offline]
Details heeft worstelorganisatie WWE niet bekendgemaakt, alleen dat de voormalige profworstelaar Bryan Adams - ook bekend als Demolition Crush - op 43-jarige leeftijd is
Bryan Adams
overleden.
Adams was vooral in de jaren negentig actief als worstelaar. In 2002 deed hij een poging om als bokser aan de bak te komen, maar dat was geen succes. Daarna was hij de persoonlijke bodyguard van Randy Savage.
In 1994 kwam Adams in aanraking met justitie. Agenten vonden een stun gun en anabolen bij hem. Tot een veroordeling kwam het echter niet.
Update: Volgens een voorlopig autopsierapport is Adams overleden door een "accidental abuse of prescription drugs, a deadly mixture of a pain reliever, muscle relaxer and anxiety medicine". Dat meldt de St Petersburg Times. [St Petersburg Times September 29, 2007] [Offline]
Op 13 augustus werd Adams door zijn achtjarige zoon in zijn appartement dood gevonden.
"In a trash can in a bathroom adjoining his bedroom, investigators found several empty prescription drug bottles without labels, and a syringe."
Hoewel het rapport rept van 'een geschiedenis van anabolengebruik' zijn tijdens de autopsie geen anabole steroiden in Adams' lichaam aangetroffen.

1 1 - 0 8 - 2 0 0 7

  Ook zonder anabolen kun je kampioen worden, zegt anabolen-expert (prnewswire.com Aug. 7 2007) [Offline]
"What happened to old-fashioned discipline and hard work?", vraagt Carlon Colker - "one of the nation's foremost authorities on the use of anabolic steroids" - zich retorisch af in dit persbericht. "Young people, our most precious resource, are getting mixed messages from professional sports, taking dangerous shortcuts,
Ook zonder anabolen kun je kampioen worden, zegt anabolen-expert
and destroying their lives
."
Omdat hij daar iets aan wil doen heeft Colker de tweede editie van zijn boek Extreme Muscle Enhancement: Bodybuilding's Most Powerful Techniques uitgebracht, zegt hijzelf. Daarin kun je lezen hoe cleane bodybuilders, zoals Ron Coleman - hij staat tenslotte op de cover van het boek - hun spieren opbouwen.
Want, zegt Colker, anabolen zijn helemaal niet nodig.
Nee hoor.
"There are many ways to become a champion without turning yourself into a human pincushion, as I have seen too many people do."
Het is goed dat eindelijk iemand opstaat en zegt waar het op staat. Je kunt problemen natuurlijk niet oplossen als je ze onder ogen ziet.

2 9 - 0 7 - 2 0 0 7

  Mister Mexico 1960 pleegt zelfmoord (Staten Island Advance July 28, 2007)
In het Amerikaanse Staten Island heeft de voormalige Mister Mexico zichzelf met een vuurwapen van het leven beroofd. Dat melden lokale media.
Raul of Guillermo Maldonado [MuscleMemory] was in 1960 Mister Mexico. Hij emigreerde in de jaren zestig naar de VS, waar hij tot op hoge leeftijd bleef trainen met gewichten. Daarnaast fietste hij veel.
De laatste maanden leed de 71-jarige Maldonado aan een ernstige depressie. Hij schoot zich dood in de Great Kills Friendship Club, het seniorencentrum waar hij werkte als concierge.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken