Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & risico's       Anabolen & studies       In de pijplijn     Archief Myostatinremmers   Myostatinremmers    

1 4 - 0 5 - 2 0 0 7

  Farmabedrijf doet proeven met myostatinblokker ACE-031 (Business Wire)
Terwijl de farmaceut Wyeth al humane trials uitvoert met de myostatinblokker MYO-029 is ook het biotechbedrijf Acceleron [Webstek] begonnen met het beproeven van een eigen myostatinblokker.
Dat heeft de firma tijdens een congres in het Italiaanse Lucca bekendgemaakt.
Myostatin is een eiwit dat door spiercellen wordt aangemaakt en de groei van spierweefsel afremt.
Belgische Blauwe
Dieren die door een genetisch foutje geen myostatin aanmaken, zoals de Belgische Blauwe, worden griezelig gespierd.
Hoewel de precieze functie van myostatin nog niet bekend is, werken farmabedrijven aan blokkers van het eiwit. Ze hopen dat ze daarmee een veilig anabolicum ontdekken. De blokker is misschien een medicijn tegen ALS en spierdystrofie.
Wyeths myostatinblokker is een antilichaam dat myostatin neutraliseert. Het middel waarmee Acceleron experimenteert is echter een synthetische analoog van de activin receptor type IIB. Dat is de receptor waaraan myostatin - en waarschijnlijk nog andere onbekende spiergroeiremmende eiwitten - hechten.
Injectie van synthetische receptoren, schreven Amerikaanse onderzoekers in 2005, leidt zelfs bij muizen die geen myostatin meer kunnen aanmaken - en toch al onnatuurlijk gespierd worden - voor nog meer spiergroei. Uit dat in PNAS gepubliceerde onderzoek komt de tabel van hieronder.
Mstn-/--muizen maken geen myostatin aan.


Farmabedrijf doet proeven met myostatinblokker ACE-031


Acceleron probeert die ontdekking nu om te zetten in een medicijn.
Volgens het persbericht heeft Acceleron de proeven van de onderzoekers op muizen herhaald. Met geen woord rept het bedrijf over humane studies.
Het bedrijf werkt overigens aan nog meer nieuwe spiergroeibevorderaars. ACE-07X is een experimenteel middel dat de ontwikkeling van vetweefsel afremt maar spiergroei stimuleert. ACE-08X is een middel dat uitsluitend anabool is.
We hebben geen flauw idee wat voor stoffen dat precies zijn.
Maar we komen er nog wel achter.

1 3 - 0 5 - 2 0 0 7

  Anabolen-apotheek New-York heeft misschien maffia-connecties (New York Daily News)
De anabolen-apotheek die agenten in New York verleden week ontmantelden had misschien iets te maken met de maffia, meldt de New York Daily News. Het gebouw waarin de apotheek is gevestigd is eigendom van J N, een vermeend lid van de Gambino crime family.
N is een keer veroordeeld tot een cel jaar cel nadat hij acteur Steven Seagal probeerde af te persen.
In jaren negentig had N een aantal Seagalfilms geproduceerd, maar toen de relatie verslechterde en Seagal op zoek ging naar een andere producer, probeerden maffiosi de filmster te dwingen om met N zaken te blijven doen. Or else...
Ns zoon was mede-eigenaar van de opgerolde apotheek.

1 3 - 0 5 - 2 0 0 7

  Worsteltrainer koopt veterinaire implantaten (Dallas Morning News May 12, 2007)
In het Amerikaanse Dallas loopt de zaak tegen de van anabolenhandel verdachte worstelcoach N N B vast. Justitie mag de anabolen en de coke, die agenten tijdens een huiszoeking bij hem hebben gevonden, niet gebruiken als bewijsmateriaal.
In 2005 kregen de agenten een tip dat B rommelde met anabolen. Tijdens het onderzoek ontdekten ze dat B bij een farmaceut grote partijen veterinaire implantaten inkocht en daar waarschijnlijk anabolen uithaalde. Doorzoeking van zijn vuilnis leverde ook bewijsmateriaal op voor het gebruik van drugs. Daarna doorzochten de agenten een opslaghuis van B. Illegaal, oordeelde een rechter.
De politie doorzocht ook het huis van B's ex-vrouw - en vond daar drugs. Dat materiaal mag Justitie wel gebruiken. Waarschijnlijk probeert het gerechtelijk apparaat de coach nu via zijn ex-vrouw onder druk te zetten.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken