Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Adoniscomplex       Anabolen & studies       Psychologie       Anabolica & gezondheidsrisico's    

3 0 - 0 6 - 2 0 0 7

  Dopingonderzoeker Gary Wadler over 'roid rage (WebMD June 27, 2007)
Interview met Gary Wadler, dopingonderzoeker en Wada-bons, over anabolen. Aanleiding is uiteraard de affaire rond Benoit.
Wadler definieert 'roid rage als volgt: "Roid rage, in many ways, I would characterize as a form of loss of impulse control. It provokes overreactions via a stimulus that normally doesn't produce such a severe reaction."
Hoe vaak 'roid rage voorkomt weet Wadler niet. Het is niet zeldzaam, maar het is ook weer niet zo dat alle anabolengebruikers er last van hebben.
"This is a spectrum of behaviors by people on anabolic steroids ranging from being somewhat more assertive, moving up one notch to being frankly aggressive, and moving up another notch to actually having this roid rage. It's really an extreme of a spectrum of kind of behavioral things that you see with anabolic steroids."
Het is nog maar de vraag of de anabolen altijd zelf de boosdoener zijn in 'roid rage-zaken, zegt Wadler.
"It may unmask an underlying psychiatric disorder that has been basically kept in check until the individual is exposed to this category of drugs. And so what you may be seeing is unmasked psychiatric disorder."
Wat voor soort mensen meer vatbaar zijn voor 'roid rage weet Wadler niet. Hij zegt wel dat hij zich meer zorgen zou gaan maken naarmate het anabolengebruik langduriger is, en de doses hoger zijn.

3 0 - 0 6 - 2 0 0 7

  "Het was stom toeval" (Atlanta Journal-Constitution June 28, 2007) [Offline]
De man die op Wikipedia schreef dat Benoits vrouw was overleden, veertien uur voordat de politie dat ontdekte, kletste maar wat. Hij schreef maar wat op, en dat bleek later toevallig te kloppen, zegt de internetvandaal in een anonieme verklaring.
Zaak opgelost.

2 9 - 0 6 - 2 0 0 7

  "Chris Benoit maakte geen onderscheid tussen realiteit en fantasie" (Winnipeg Sun June 29, 2007) [Offline]
Al lang voordat Chris Benoit overging tot de moord op zijn gezin was het duidelijk dat het niet goed met hem ging. Dat zegt profworstelaar Stu Hart.
Benoit kon door anabolen, pijnstillers en drugs - en de dynamiek van het worstelcircuit zelf - geen onderscheid meer maken tussen zichzelf en zijn karakter, vertelt Hart.
"Wrestlers start believing their press clippings and what is said on television. It's like an actor leaving the set but still playing the part."

2 9 - 0 6 - 2 0 0 7

  Wikipedia wist eerder van moord/zelfmoord Benoit dan de politie (AP June 28, 2007) [Offline]
Dertien uur voordat de politie de lichamen vond van Chris Benoit, zijn vrouw en zijn zoon, schreef iemand in Benoits lemma op Wikipedia dat Benoit een wedstrijd zou missen vanwege de dood van zijn vrouw. Het IP-adres van de poster suggereert dat het bericht is geschreven door iemand binnen de WWE.

2 9 - 0 6 - 2 0 0 7

  Inval bij arts van Benoit (CanWest News Service June 28, 2007) [Offline]
Agenten zijn binnengevallen bij Phil Astin, de huisarts van Chris Benoit. Dat gebeurde nadat de politie in het huis van Benoit behalve anabolen ook narcotics had gevonden die van Astin afkomstig waren.
Agenten hebben drie uur rondgekeken in Astins praktijk en daarna niet nader genoemde zaken in beslag genomen.

2 8 - 0 6 - 2 0 0 7

  Dode Benoit injecteerde kind met groeihormoon (New York Daily News June 27, 2007) [Offline]
Chris Benoit, de profworstelaar die zijn vrouw en zijn zoon doodde en daarna zichzelf ophing aan zijn lat-pulley-machine, injecteerde zijn zoon met groeihormoon. Dat heeft de openbare aanklager Scott Ballard bekendgemaakt. Agenten hebben de sporen de injectienaalden in het lichaam van de jongen gevonden.
Inmiddels is ook meer bekend over de boodschappen die Benoit heeft verstuurd vlak voor zijn zelfmoord. Hij SMS-te bijbelteksten en stukjes uit zijn testament naar vrienden, en vertelde ook waar zijn honden waren.
Volgens persbureau AP bezocht Benoit kort voor zijn daden zijn arts, Phil Astin. Astin gaf Benoit testosteron-injecties omdat het lichaam van de worstelaar zelf onvoldoende testosteron aanmaakte. Dat was waarschijnlijk het gevolg van zijn anabolengebruik.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken