Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & studies       Anabolen & risico's       Duurdoping       Vergeten anabolen    

0 9 - 0 6 - 2 0 0 7

  Dood bodybuilder (28) zet agenten op spoor van ondergronds anabolenlab (AP 2007-06-08) [Offline]
Na het overlijden van een 28-jarige bodybuilder hebben agenten in Barcelona twaalf mensen opgepakt.
De twaalf behoorden tot een anabolenring, die niet alleen anabolen van legitieme producenten verkocht maar in een ondergrondse werkplaats ook anabolen vervalste. Die vervalsingen hebben de bodybuilder waarschijnlijk het leven gekost, vermoeden de agenten.
De politie, die het netwerk vanaf juli 2006 in de gaten heeft gehouden, denkt dat het nog maar een
Dood bodybuilder (28) zet agenten op spoor van ondergronds anabolenlab
deel van de organisatie heeft ontmanteld. De honderdduizend spuiten, pillen en doosjes - geschatte straatwaarde: driehonderdduizend euro - die de agenten in beslag hebben genomen zijn bij lange na niet alle producten die het netwerk heeft geproduceerd.
Het netwerk verkocht zijn spullen in sportscholen, supplementenwinkels en - via bouncers - in discotheken. De belangrijkste klanten waren sportschoolbezoekers, maar ook wielrenners kochten doping bij de ring. Het ging daarbij niet om professionele wielrenners, verzekert de politie.
De twee kopstukken van de ring waren de 26-jarige J. S.G. en de 40-jarige I. C.M., die allebei actief waren in de bodybuilding. Beide mannen jureerden tijdens bodybuildingwedstrijden.

Gevonden preparaten

Winstrol, DHEA, Triacana, Andriol, Primbolan Acetaat, Dianabol, Anadrol (van Syntex), Viagra, Oxandrin, Maxigan (boldenon - red.), Ventipulmin (clenbuterol - red.), Nandrolone Decanoate (van Hellas), Testex Elmu Prolongatum, Primobolan Depot, Ilium Trembolona, Ilium Stanabolic (injecteerbare stanozolol - red.), Trembolona Finaplix, hGH, hCH, insuline, Tamoxifeno en EPO.

Saillant detail: aan die wedstrijd deden ook klanten van het netwerk mee. De Spaanse kranten die wij hebben doorgespit vertellen niet of die klanten hogere ogen gooiden dan de deelnemers die hun verboden middelen elders kochten.
De ring concentreerde zich op de omgeving van Barcelona, maar de organisatie wilde op grotere schaal gaan opereren. Vlak voor hun arrestatie reisden de twee kopstukken af naar andere regio's en voerden daar zakelijke gesprekken.
Spanje heeft sinds de Fuentes-affaire strengere anti-dopingwetten. In de regio van Barcelona heeft de politie in de voorbije jaren vaker grote anabolennetwerken opgerold. De meest spectaculaire actie was Operatie Mammoet in 2005. Toen ontmantelden agenten maar liefst zes ondergrondse werkplaatsen die anabolen maakten.

0 5 - 0 6 - 2 0 0 7

  Upjohns 6-alpha-methyl-11-beta-hydroxyl-anabolen (US Patent 2,849,464)
Uit 1958, dit patent voor een interessante groep anabolen die nooit op de markt is gekomen maar misschien ooit nog eens opduikt in een designersupplement. Als de 6-alpha-methyl-analoog van 11-OXO of zo. Je weet maar nooit.
Uit 1958, dit patent voor een interessante groep anabolen die nooit op de markt is gekomen maar misschien ooit nog eens opduikt in een webwinkel. Als de 6a-methyl-analoog van adrenosterone of zo. Je weet maar nooit.
De 6-alpha-methyl-anabolen zijn niet erg androgeen, maar wel anabool, aldus het patent. Ze zijn vooral actief in een injecteerbaar preparaat op oliebasis.
Je zou de testosteron-analogen van de verbinding kunnen gebruiken als rustgevend middel en bloeddrukverlager. Wat de anabole werking betreft ziet Upjohn deze stoffen eerder als een tussenfabrikaat van een krachtigere groep steroiden met een fluoratoom aan 9-alpha, zoals 6-alpha-methyl-9-alpha-fluoro-11-keto-testosteron. Maar daarover hebben we geen informatie kunnen vinden.

0 7 - 0 6 - 2 0 0 7

  Belgische politie valt binnen bij wielrenners Quick-Step (ANP 7 juni 2007) [Offline]
"Volgens nog niet bevestigde berichten zouden er verboden producten zijn aangetroffen. Het parket in Kortrijk maakt later op de ochtend meer details over de zaak bekend."
De inval heeft ongetwijfeld te maken met de dopingonthullingen die Het Laatste Nieuws in januari van dit jaar over de wielerploeg deed.
Update 1. Bij de inval in Vlaanderen en Wallonie zijn bij renners en soigneurs van Quick-Step
Jean-Marie Dedecker
"grote hoeveelheid verboden producten" gevonden, schrijft ANP. <[ANP 7 juni 2007] [Offline] Het gerecht van Kortrijk heeft bevestigd dat veertig agenten huizen van wielrenners en verzorgers hebben doorzocht, maar hebben niet willen vertellen om welk team het gaat.
Wel is de exacte aanleiding van de invallen bekendgemaakt: de dossiers die de Vlaamse politicus Jean-Marie Dedecker in september 2006 heeft overgedragen aan Justitie.
Update 2. De Belgische dopingzaak breidt zich uit naar Nederland, melden persbureaus.
De Belgische politie maakt volgens een woordvoerder van het gerecht van Kortrijk 'de opklimmende beweging'.
"Donderdag hebben wij het niveau van de kleinere dealers aangepakt, vrijdag zitten wij een trap hoger en hebben wij weet van vier personen die verdacht zijn. Zij zijn opgepakt en intussen is een bevel tot medebrenging uitgevaardigd. Twee van hen zullen in elk geval zaterdag worden voorgeleid." [WTV 08-06-2007] [Offline]
Die 'opklimmende beweging' resulteerde volgens ANP in totaal tot zeven arrestaties [ANP 12 juni 2007] [Offline] Gedurende het weekeinde pakten agenten R C en P H op, samen met nog drie andere Belgische mannen en een verpleegster.
Tegelijkertijd leidde het spoor naar Nederland, naar Huijbergen. Daar pakten Nederlandse agenten de man op die volgens de Belgen tot de top van de opgerolde dopingorganisatie behoort. Het gaat om de voormalige agent en wielrenner T.B.. [BN De Stem 12 juni 2007] [Offline]
In 2000 was T.B. slachtoffer van een roofoverval bij hem thuis. De politie bracht die overval destijds in verband met handel in amfetamines.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken