Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Psychologie       Adoniscomplex       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

2 1 - 0 7 - 2 0 0 6

    Don Long doet weer een vette kuur (getbig.com)
Het zat er aan te komen, maar nu is het zeker. Don Long bereidt zich voor op een wedstrijd. Foto's van Dons nieuwe lichaam zijn te bewonderen op de board der boards. De atleet staat overduidelijk op sap, en dat is in zijn geval eigenlijk misdadig.
Don Long doet weer een vette kuur
Don Long kreeg in 2002 van zijn zus een nieuwe nier. Zijn eigen nieren waren kaput. Officieel kon Don daar niks aan doen omdat hij dezelfde ziekte als Flex (de bodybuilder, niet het tijdschrift). Maar iedereen wist dat het megagebruik van grote Don alles met diens kapotte nieren van doen had.
Een gewoon mens zou zich gelukkig prijzen met zo'n zus, die een stuk van zichzelf opofferde om haar grote domme broer toch nog een kans op een normaal leven te geven. Een gewoon mens zou zichzelf tot het uiterste inspannen om ervoor te zorgen dat dat offer niet voor niets is geweest.
Maar Don Long is geen gewoon mens.

3 0 - 0 7 - 2 0 0 6

    Amerikanen trainen niet erg hard, zegt Dorian Yates (youtube.com)
Dorian Yates
Stukje interview met Dorian Yates - de bodybuilder uit de jaren negentig. Yates vindt dat de Amerikanen met hun high tech gyms lang niet zo hard trainen als de echte ijzervreters uit Europa. Dat hebben wel meer Europese bodybuilders gezegd.
Ook Schwarzenegger had niet zo'n hoge pet op van de Amerikaanse trainingsintensiteit, blijkt uit interviews die Der Schwarz gaf.

2 2 - 0 7 - 2 0 0 6

    Anthony D'Arezzo (44) krijgt fatale hartaanval tijdens het poseren (musclemayhem.com) (Offline)
In een hotel in het Amerikaanse Pittsburgh is de personal trainer en bodybuilder Anthony D'Arezzo tijdens een poseersessie overleden. Dat melden bodybuildingboards. Dave Palumbo was in de kamer toen D'Arezzo stierf, en heeft de dood van zijn vriend bevestigd.
Arezzo had volgens posts onlangs een nieuwe heup gekregen, en wilde weer terugkomen. Hij zou deelnemen aan de NPC Masters Nationals. Volgens de boards had D'Arezzo een hartaandoening.

2 0 - 0 7 - 2 0 0 6

    Flex (het tijdschrift, niet de bodybuilder) verder in de problemen (getbig.com)
Onheilspellende post op GetBig.com. "According to the Audit Bureau of Circulation year end numbers for Flex magazine show a total circulation decline of 9.6%. Thisrepresents a 7.3% drop in news stand sales and a 13.4% drop in subscriptions.
To make matters worse, I have it from a reliable source in the magazine distribution biz that the numbers due out in August - which will reflect first quarter 06 circulation - will show a 15% drop in news stand sales.
The asking price for the combo of M&F and Flex is reportedly $200 Million, with Flex representing 40 mill."
Slecht nieuws voor uitgeversconcern AMI, dat de Weiderbladen koortsachtig probeert te verkopen. Het gaat al sinds AMI de Weidermags in 2004 overnam uitgesproken slecht met ze.
De discussie op GetBig is interessant. Bladen moeten zich aanpassen aan het internet. Maar hoe?

1 8 - 0 7 - 2 0 0 6

  De AllerWijdste traint (youtube.com) (Offline)
De bodybuilder met de meest sensationele verhouding tussen taille- en schouderomvang was - zonder twijfel - Orville Burke.
Orville Burke
De enige reden dat Burke de afgelopen jaren niet bij de eerste drie op de Olympia zat is dat hij een triceps scheurde, toen hij november 2002 poseerde voor de fotograaf van Flex. Tijdens de operatie raakte hij bovendien in coma. Dat gebeurt wel vaker met bodybuilders die onder het mes moeten.
Flex meldde in maart 2003 dat het weer stukken beter ging met Burke. De bodybuilder ademde op eigen kracht en herkende alweer een paar mensen.
Volgens deze post op Bodybuilding.com (07-14-2006) heeft Burke zijn werk als beveiliger voor Donald Trump inmiddels hervat.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken