Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Testosteron & leefstijl       Plantaardige extracten       Gember       Testosteron & supplementen    

0 8 - 1 0 - 2 0 0 9

  Dierstudie: gember werkt als Clomid (Iranian Journal of Reproductive Medicine Vol.7. No.1. pp: 7-12, Winter 2009.)

Op zoek naar een supplement waarmee je sneller van je laatste anabolenkuur herstelt? Of moet je niks van anabolen hebben, maar zoek je een supplement dat je testosteronspiegel opkrikt? Het ligt in je in de supermarkt en je bent er al honderden keren langsgelopen. Volgens een onderzoek van de Iraanse Tabriz University verhoogt gember de aanmaak van testosteron en zaadcellen door de testes.

De onderzoekers bestudeerden de effecten van gember in mannelijke ratten in de hoop dat ze een goedkoop en veilig middel vinden dat de mannelijke vruchtbaarheid verhoogt. Volgens studies hebben sommige antioxidanten zo'n effect. Omdat gember ook antioxidante stoffen bevat - "such as zingerone, gingerdiol, zingibrene, gingerols and shogaols", aldus de Iraniërs - en omdat gember in een zeven jaar oude dierstudie de testosteronspiegel verhoogt, besloten de onderzoekers een bezoek te brengen aan het naburige Tabriz Porcina herbal shopping center, daar gember te kopen en dat aan hun proefdieren te geven.

De dieren kregen 20 dagen lang oraal gember toegediend. Een controlegroep kreeg gewoon water, de experimentele groep G1 kreeg dagelijks 50 mg gember per kilogram lichaamsgewicht, G2 kreeg twee keer zoveel. In de tabel hieronder zie je hoe het gemberpoeder de concentratie testosteron en de aanmaak van het stuurhormoon LH verhoogde. Bovendien nam het aantal zaadcellen toe, en werden ze beweeglijker en vitaler.


gember, testosteron


De onderzoekers bepaalden in het bloed van de ratten ook de concentratie malondialdehyde. Als vrije radicalen meervoudig onverzadigde vetzuren in de celmembranen beschadigen, ontstaat malondialdehyde. Op zichzelf is malondialdehyde geen stof waarvan je veel moleculen in je lichaam wilt hebben, want hij beschadigt je erfelijk materiaal. Onderzoekers meten malondialdehyde als een merker voor de activiteit van vrije radicalen in je lichaam. De afnemende concentratie malondialdehyde bij de gemberratten ondersteunt volgens de onderzoekers het idee dat gemberverbindingen in de testes schade door vrije radicalen verminderen, en zo de productie van testosteron en zaadcellen doen toenemen.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken