Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Detectie van anabolen       Anabolen & risico's       Anabolica & studies       Vergeten anabolen    

1 3 - 0 2 - 2 0 0 7

  Di-nandrolon van Organon: meer anabool, minder androgeen (US Patent 4,002,747)
Interessant patent van 's Neerlands trots uit Oss, dit patent uit 1977. Het beschrijft een nieuwe manier om nandrolon te veresteren.
Veresteren houdt in dat je een vetzuur plakt aan een steroid, zodat je voorkomt dat enzymen het hormoon neutraliseren voordat het zijn kan doen. Het bijzondere van dit patent is dat Organon hier twee nandrolonmoleculen aan een enkel vetzuur heeft geplakt.

Di-nandrolon van Organon: meer anabool, minder androgeen

Toen Organon het aldus ontstane di-nandrolon uitestte op proefdieren om de anabole en androgene werking te bepalen, ontdekten de onderzoekers dat het middel meer anabool en minder androgeen was dan nandrolonfenylpropionaat. Dat komt omdat di-nandrolon sneller wordt opgenomen door de spieren, en dus minder vaak terechtkomt op plaatsen waar je het niet wilt hebben.

Di-nandrolon van Organon: meer anabool, minder androgeen

Het verschil met nandrolonfenylpropionaat werd groter naarmate het gebruik langer duurde, bleek uit de proeven.
Niet alle di-vetzuren zijn geschikt voor di-esters, vermeldt het patent. Di-nandrolones van succinaat en glutaraat doen het slecht, omdat de nandrolonmoleculen zich nauwelijks uit de ester kunnen losmaken en kunnen die niet interacteren met de androgeenreceptor.
Het patent beschrijft een di-ester van 2'-2''-oxydiacetaat.

2 0 - 0 2 - 2 0 0 7

  Ondergronds anabolenlab Zencall opgerold (EliteFitness)
We hadden in 2005 het berichtje dat de politie in het Amerikaanse Louisiana een anabolenlab had opgerold. De rest hebben we gemist. Dat maken we bij deze goed. Het lab heette Zencall, en de cooks achter het lab waren actief op messageboards. Nadat agenten het lab hadden opgerold, zette het departement foto's van het interieur op het web. Als je altijd hebt willen weten hoe een clandestiene anabolenwerkplaats eruit ziet, dan kun je je hart ophalen.

Ondergronds anabolenlab Zencall opgerold

Het warmhoudplaatje diende waarschijnlijk niet om de heren laboranten te voorzien van warme knakworstjes, maar werd gebruikt om flesjes te steriliseren.
Hum. Het is natuurlijk goed dat Zencall aan sterilisering denkt. En ja, verhitten op een warmhoudplaatje is beter dan olie steriliseren in de magnetron. Maar als een gerespecteerde fabrikant als Organon zo zou werken, dan was de wereld te klein. Dan brandde Oss af.

1 5 - 0 2 - 2 0 0 7

  Advocaat van Balco bekent lekken van geheime documenten (Bay City News Wire 02/14/07) [Offline]
De advocaat van Balco heeft toegegeven dat hij documenten over de Balco-zaak heeft gelekt naar de pers. De 44-jarige Troy Ellerman uit Woodland, Colorado, deed zijn bekentenis in een gerechtshof in San Francisco.
Door Ellermans bekentenis hoeven de twee verslaggevers van de San Francisco Chronicle, Lance Williams en Mark Fainaru-Wada, die over de Balco-zaak hebben bericht,
Troy Ellerman
waarschijnlijk niet meer de gevangenis in.
Met Ellermans bekentenis eindigt het onderzoek dat begon nadat de rechter van de Balcozaak, Susan Illston, het OM had gevraagd te onderzoeken wie informatie lekte naar de pers. Ellerman heeft tijdens de Balco-zaak gejokt bij het leven. Hij vroeg zelfs om de zaak maar te vergeten, omdat Victor Conte en zijn medewerkers geen eerlijk proces meer konden krijgen door de media-ophef. Dat kwam, aldus Ellerman, door de "repeated government leaks of confidential information to the media".
Ellerman was aanvankelijk de advocaat van Victor Conte. Later behartigde hij de belangen van Conte's financieel directeur James Valente.
Victor Conte gaf in december 2004 een openhartig interview in een TV-programma van ABC, en schreef samen met Shaun Assael een onluisterend stuk in Sports International, waarin hij een boekje open deed over dopinggebruik in de topsport.
Advocaat Ellerman sprak er schande van.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken