Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Detectie van anabolen       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

0 7 - 0 8 - 2 0 0 6

  Deca-kuur maakt softdrugs verslavender (Neuropharmacology. 2006 Jun;50(7):788-806.)
Dierstudie uit de koker van Fred Nyberg.
Ratten die eerst twee weken Deca - actieve stof: nandrolone decanoate [ND] krijgen zijn daarna vatbaarderder voor een verslaving aan THC, de actieve stof in wiet, dan ratten die geen Deca-injecties krijgen. Dat ontdekten Deense onderzoekers.
Deca-kuur maakt softdrugs verslavender
De ratten kregen veertien dagen Deca, en daarna vijf dagen THC. Na die vijf dagen gaven de onderzoekers de dieren rimonabant, een stof die die de receptor voor THC (CB1) blokkeert. Aan de hand van een reeks proeven berekenden de onderzoekers de 'ontwenningsscore' van de ratten.
In het figuurtje zie je dat die hoger was als ratten eerst een kuurtje hadden gehad.
De proef laat zien dat er inderdaad een verband is tussen anabolen en drugs - ook softdrugs, stellen de Denen.
Amerikaanse psychiaters stuitten in de jaren negentig ook al op zo'n verband, toen ze verdacht veel ex-anabolengebruikers aantroffen onder drugverslaafden.

1 5 - 0 8 - 2 0 0 6

  Agent schiet gewelddadige anabolengebruiker neer (The Advocate Aug 15, 2006) [Offline]
Nieuwsbericht van dertien in een dozijn.
In het Amerikaanse Livingston Parish rukt een agent uit om een man te arresteren, omdat die zijn vrouw aftuigt. De man valt de agent aan. De agent schiet de man neer.
Terwijl de getroffen man wordt afgevoerd, doorzoekt de politie het huis en - je raadt het al - vindt een partij flesjes met anabole steroïden.
De neergeschoten man is gearresteerd.

1 0 - 0 8 - 2 0 0 6

  Acht maanden voor lid Europese mega-anabolenring (Luebecker Nachrichten) [Offline]
Het lijkt een gewoon berichtje van dertien in een dozijn, maar als je het nieuws over anabolen net zo compulsief volgt als wij, dan voel je aan je water dat er meer aan de hand is.
De Duitse Andreas S staat voor de rechter omdat hij stanozolol in poedervorm heeft gekocht, en daarvan pillen maakte.
In beslag genomen
Hij was een paar jaar eerder opgepakt in het kader van een groot offensief tegen de Europese anabolenhandel, met uitlopers tot in Belgie en Nederland.
Sleutelfiguur in het netwerk was – als je de kranten moet geloven – Metin U, die Tsjechische preparaten in heel Europa verkocht.
Hoewel de journalist zijn naam niet noemt, lijkt het erop dat de rechter U heeft opgeroepen als getuige in een verwante zaak: die van Andreas S. Andreas S kocht zijn spullen van U, al kon U zich daarvan tijdens de zitting ineens niets meer herinneren. Omdat de opspoorders hun werk netjes hebben gedaan, kon de rechter Andreas S toch veroordelen.
Na afloop zei Andreas S nog 'tot de volgende keer' tegen de rechter. Is niet verboden, maar komt wel dreigend over.
De zaak tegen de ring maakt duidelijk dat de zware misdaad de anabolenhandel heeft ontdekt. Maak je geen illusies: in deze zaak zijn mensen vermoord. Handelaren die te veel wisten zijn door hun collega's voorgoed het zwijgen opgelegd.

0 3 - 0 8 - 2 0 0 6

  Na boete van half miljoen wordt anabolenagent nu aangeklaagd voor import steroiden (AP) [Offline]
In het land waar bijna alle agenten op sap lijken te staan, moet ex-anabolenagent S. W. voor de rechter verschijnen wegens import van anabolen uit Oost-Europa. Die waren verstopt in kinderspeelgoed.
Eerder moest W de politie verlaten, en een half miljoen smartegeld betalen aan de nabestaanden van een voorbijganger, die hij zonder reden had oodgeschoten.
Volgens de nabestaanden van de man heeft de agent na de schietpartij geknoeid met bewijsmateriaal, en was W. tijdens de aanslag onder invloed van anabolen.

0 2 - 0 8 - 2 0 0 6

  Wiskundeleraar gepakt voor anabolen (The Chippewa Herald 01/08/2006) [Offline]
De 61-jarige wiskundeleraar, worstelaar en gewichtheffer G. N. is opgepakt op verdenking van anabolenhandel. In juni van 2006 ging N. met pensioen, maar in het kader van het onderzoek hebben agenten de computers van zijn werkgever, een lokale high school, alsnog onderzocht. De agenten zochten naar mails over anabolen.
"All of the staff members' correspondence that takes place over the Internet is public”, aldus de school. "We're just cooperating with the investigators."
Update: G. N. is veroordeeld tot een jaar cel. [AP October 21, 2006] [Offline] In zijn huis vonden agenten drie kilo poeder, waarmee de leraar zelf zijn anabolen maakte. Hij verkocht ze.

0 2 - 0 8 - 2 0 0 6

  DutchBodybuilding.com boos op RTL-4 (dutchbodybuilding.com)
Een uitzending van de RTL4-nieuwsshow Editie NL (01/08/06) heeft stof doen opwaaien op het Belgisch-Nederlandse forum DutchBodybuilding.com. De show besteedde aandacht aan het gebruik van anabolen onder recreatieve bodybuilders.
In het item zaten ook een paar screenshots van DutchBodybuilding.com.
In Editie NL kwam Godfather Willem Jonkman aan het woord. De bekende bodybuilder en sportschoolhouder vertelde dat anabolen niet of nauwelijks worden gebruikt op sportscholen en dat anabolengebruikers steeds vaker thuis trainen en hun anabolen via internet bestellen.
Tevens verscheen Joop Atsma. Het kamerlid van het CDA pleitte nogmaals voor dopingcontroles voor recreatieve sporters in fitnesscentra.
Hoewel DutchBodybuilding.com slechts enkele seconden in beeld kwam, verschenen in een draadje over de uitzending boze reacties.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken