Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Detectie van anabolen       Anabolica & studies       Anabolica & risico's    

2 2 - 0 2 - 2 0 0 7

  De komst van Mibolerone (Steroids Volume 1, Issue 3, March 1963, Pages 317-324)
Gevonden toen we onze kostbare tijd verlummelden in de archieven van ons lievelingsblad: het artikel waarin onderzoekers van Upjohn de wereld inwijdden in hun onderzoek naar 7-methyl-nandrolon-analogen.
Daarin was Upjohn geinteresseerd sinds het bedrijf ontdekte hoe effectief 7-methyl-testosteron en zijn analogen waren. Upjohn zou eentje daarvan, 7alfa,17alfa-dimethyl-testosteron, in de jaren zestig als Myagen op de markt brengen. Myagen was dertien keer zo anabool als methyltestosteron, en drie keer zo androgeen. Maar het kon, blijkt uit het artikel, nog beter.
In de figuur hieronder staat SQ(X_TP) voor het effect van injecties. De effecten worden vergeleken met die van testosteronpropionaat. De tabel vergelijkt de orale werking van de anabolen met die van methyltestosteron. Het bovenste steroid is Mibolerone.

De komst van Mibolerone

7Alfa-methyl-nandrolon kennen we nu als MENT. Onderzoekers beschouwen MENT als een potentieel anticonceptiemiddel voor mannen.
Upjohn merkte dat MENT-acetaat, dat je in de figuur hieroven ziet, bliksemsnel uit het lichaam verdwijnt. Daarom maakte het bedrijf een langerwerkende ester van MENT: een cyclopentylpropionaat. Die werkte vijf keer krachtiger dan testosteron-cyclopentylpropionaat, blijkt uit het artikel.
Het meest onder de indruk waren de onderzoekers nog van de orale werking van 7alfa,17alfa-dimethyl 19-nortestosteron, zeggen ze. Het later als Mibolerone vermarkte anabool was in dierproeven 18 keer zo androgeen en 41 keer zo anabool als methyltestosteron.
Mibolerone is giftig voor de lever - misschien nog wel giftiger dan Upjohns Myagen, dat om die reden van de markt verdween. De Mibolerone is dan ook bedoeld voor huisdieren, niet voor mensen. Het is een middel tegen krolsheid.
De komst van Mibolerone
Volgens Duchaines Underground Steroid Handbook is Mibolerone toch in de krachtsport terechtgekomen. Powerlifters gebruiken het, omdat het agressie opwekte.
Messageboards maken nog wel eens melding van Mibolerone. In 2004 zou het ondergrondse anabolenlab Supra het in productie hebben genomen. [EliteFitness.com 29-Mar-2004] [Steroidology 24-11-2004]
Mibolerone zou, nog steeds volgens de boards, ook circuleren in de wereld van het hondenvechten. [MuscleChemistry.com 11-05-2005] De honden krijgen het anabool om agressief te worden.
Om diezelfde reden gebruiken vechtsporters Mibolerone, aldus de boards. "Supposedly these are what Mike Tyson was taking when he bit off Holyfields ear".

2 1 - 0 2 - 2 0 0 7

  In een interview vertelt Pat Arnold hoe je designer-anabolen maakt (musculardevelopment.com 19 February 2007)
Muscular Development, waarschijnlijk het beste Amerikaanse spierballenblad van dit moment, heeft een eigen radioprogramma dat je gratis en voor niks kunt neerladen van hun website. In deze aflevering praten John Romano en Dave Palumbo met Flex Wheeler en Pat Arnold.
Arnold in zijn lab
Het gesprek met Arnold begint ergens in de 42ste minuut van het programma.
Arnold vertelt hoe je designeranabolen kunt maken. Je haalt ze uit de oude literatuur, waar onderzoekers beschrijven hoe je een anabool kunt maken dat iedereen inmiddels weer is vergeten. Of, en dat is moeilijker, je bedenkt er zelf eentje. Als je weet wat welke substitutie ongeveer doet kun je er zelf eentje bedenken.
Als je bovendien een onzichtbaar anabool wilt maken, moet je ervoor zorgen dat het anabool afbreekt in verbindingen die niet staat in de databanken van de dopingjagers. Aldus Arnold.
Arnold heeft trouwens een kollum in MD gekregen. In de editie die nu in de winkels ligt staat een interview met hem, en vanaf de komende MD staat in elk nummer een verse bijdrage van Arnold.

2 1 - 0 2 - 2 0 0 7

  Huiszoeking na onderschepping Chinees groeihormoon (AAP February 21, 2007)
In Australie heeft de douane op de luchthaven van Melbourne een zending van Chinees humaan groeihormoon onderschept. Vervolgens heeft de politie huiszoeking gedaan op het adres in het noorden van Melbourne, waarvoor het verboden hormoon was bestemd. Daarbij hebben de agenten 165 flesjes met anabole steroiden gevonden.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken