Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & risico's       Anabolen & studies     Opsporing van doping  Opsporing van anabolen     Vergeten doping  Vergeten anabolen    

2 2 - 1 2 - 2 0 0 6

  De extended family van norboleton (US Patent 4,002,746)
Bovengemeen interessant, dit 56-velletjes tellende patent uit 1964. Het patent beschrijft een proces waarmee je 19-nor-steroiden kunt maken met een staart op C13.
Een van die anabolen is norboleton, waarvan het patent zegt dat het een geringe androgene, en een krachtige anabole werking heeft.
De extended family van norboleton
Het patent suggereert dat het mogelijk is een anabool te maken met nog minder androgene en nog meer anabole werking dan norboleton zelf.
Dat anabool zie je hiernaast. De ethylstekel die norboleton op C17 heeft zitten ontbreekt. Op het zeventiende koolstofatoom vind je wel een vetzuur dat je bij norboleton weer niet hebt.

De extended family van norboleton

In het patent beschrijven de onderzoekers een aantal orale toedieningsvormen van norboleton - druppels en pillen - en een injecteerbaar preparaat voor 13-beta-ethyl-nandrolondecanoaat.

De extended family van norboleton

Er staan in het patent nog tientallen andere analogen. Bijna alle varianten van de verbinding, waarbij de onderzoekers de stekels op C13 en C17 versleutelen, hebben een anabole werking. Zelfs 17-beta-methoxy analogen doet het. Het patent vermeldt trouwens niet in welke mate al die componenten actief zijn.
Een paar analogen, zoals norboleton en 13-beta-n-butyl 17-alfa-ethyl 17-beta-hydroxy gon-4-en-3-one, zijn bovendien anti-oestrogeen, zo lezen we.
Ook grappig: de diol-analoog van norboleton is ook anabool. Misschien zie je hem ooit nog eens opduiken als prohormoon in obscure webshops. Je weet maar nooit. De diol-analoog van turinabol loopt ook prima in dat circuit.

2 2 - 1 2 - 2 0 0 6

  Urine van freefighter was "niet menselijk" (SteroidNation 22/12/2006)
De urine van freefighter Kevin Randleman, die is onderzocht door een dopinglab, is "not a legitimate sample". Dat heeft de Nevada State Athletic Commission bekendgemaakt.
Kevin Randleman
"It was either allegedly non-human urine or urine from a dead human being."
In de urine was geen enkel humaan hormoon te bekennen. De vloeistof is synthetisch, of afkomstig van een dier, of in de freefight zijn goeroes met ongekend extreme biochemische experimenten bezig.
In 2005 vonden dopingjagers ook al hormoon-loze urine bij een freefighter. Toen ging het om Sean McCully.

2 2 - 1 2 - 2 0 0 6

  Advocaat van Victor Conte was het grote lek in Balco-zaak (Yahoo.com December 21, 2006)
Advocaat Larry McCormack werd nog niet zo lang geleden ontslagen door een advocatenbureau. Drie maanden geleden stapte hij uit eigen beweging naar de FBI, en vertelde hij wat hij wist over de manier waarop de verslaggevers Fainaru-Wada en Lance Williams in bezit waren gekomen van geheime documenten in de Balcozaak.
Links: Victor Conte; rechts: Troy Ellerman
De verslaggevers hadden ze gekregen van zijn baas, vertelde McCormack: Troy Ellerman, de advocaat van Victor Conte en James Valente.
De FBI heeft Ellerman na de bekentenis van McCormack op de korrel genomen. Dat onderzoek is inmiddels afgerond. De uitkomst is nog niet bekend, maar McCormark zei wel dat hij gedurende een periode een microfoontje en een zendertje had gedragen op zijn werk.
McCormack, die zijn geld verdient in rodeo-industrie, vertelde zijn verhaal aan Yahoo.com "because he was concerned about his own reputation in the rodeo industry and fears that he will be seen simply as disgruntled over his dismissal from a job Ellerman got him with the Professional Rodeo Cowboys Association."
Bovendien was McCormack bezorgd over zijn hachie. Als straks zou uitkomen hoe de vork in de steel zat, zou hij wel eens de zwarte piet toegeschoven kunnen krijgen.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken