Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Detectie vam anabolen       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

0 1 - 0 8 - 2 0 0 7

  Computerprogramma ontwerpt twee nieuwe anabole steroiden: 9-alpha-chloor 11-beta-hydroxy 5-androstan 3,17-dione en 9-alpha-chloor 5-androstan 3,11,17-trione (J Comput Chem. 2007 Jul 18; [Epub ahead of print].)
Cubaanse en Spaanse onderzoekers hebben twee nieuwe anabole steroiden ontworpen met behulp van een computerprogramma. Dat hadden ze eerst gevoed met de gegevens
Cubaanse en Spaanse onderzoekers hebben twee nieuwe anabole steroiden ontworpen met behulp van een computerprogramma. Dat hadden ze eerst gevoed met de gegevens van al eerder gesynthetiseerde en uitgeteste androgenen, en vervolgens de opdracht gegeven om op basis van die informatie nieuwe krachtige anabolen te ontwerpen.
van al eerder gesynthetiseerde en uitgeteste androgenen, en vervolgens de opdracht gegeven om op basis van die informatie nieuwe krachtige anabolen te ontwerpen.
Het resultaat zie je hiernaast. Steroid I is 9-alpha-chloor 11-beta-hydroxy 5-androstan 3,17-dione, steroid II is 9-alpha-chloor 5-androstan 3,11,17-trione.
De anabolen waren niet bekend. Toen de onderzoekers ze synthetiseerden, en hun biologische activiteit op de klassieke manier onderzochten door ze bij ratten in te spuiten, deden ze inderdaad wat. Maar het hield niet over.
Afgekloven spul als oxymetholone, stanozolol, methenolon en nandrolon presteert beduidend beter.

Cubaanse en Spaanse onderzoekers hebben twee nieuwe anabole steroiden ontworpen met behulp van een computerprogramma. Dat hadden ze eerst gevoed met de gegevens van al eerder gesynthetiseerde en uitgeteste androgenen, en vervolgens de opdracht gegeven om op basis van die informatie nieuwe krachtige anabolen te ontwerpen.

Eigenlijk is het experiment dus mislukt, maar dat schrijf je als onderzoeker natuurlijk niet op. Eerlijke onderzoekers krijgen geen geld.
"This result leaves a door open to a virtual variational study of the structure of these compounds to improve their biological activity. Therefore, I and II, can be taken as hits, which are amenable for further chemistry optimization to derive the appropriate combination of potency, pharmacokinetic properties, toxicity etc.."
Het programma werkt, jubelen de onderzoekers, maar we moeten de anabolen die we vinden alleen nog een beetje veranderen.
Right.
Het onderzoek illustreert de onmogelijkheid van een structuurformule af te lezen hoe een anabool steroid zich zal gedragen. Dat weet je alleen als je ze test.
Zeker sinds de opkomst van de designersteroiden lopen er in het anabolencircuit nogal wat zelfbenoemde experts rond die beweren dat ze de werking van anabolen kunnen voorspellen door naar hun formule te kijken. Maar als zelfs een groep universitaire onderzoekers met geavanceerde programmatuur dat niet kan, waarom zouden die 'experts' dat dan wel kunnen?

0 1 - 0 8 - 2 0 0 7

  Mister Teen America krijgt dertig maanden (Worcester Telegram & Gazette News July 31, 2007)
Een Amerikaanse rechter heeft M M, een gewezen Mister Teen America, veroordeeld tot dertig maanden cel. De inmiddels 35-jarige bodybuilder stond terecht wegens de verkoop van GBL.
De aanklager, George Vien, had de bodybuilder eigenlijk vijf jaar willen opsluiten, maar omdat M zo'n laag IQ had en bovendien last had van mentale stoornissen, vond de rechter dat teveel. Bovendien had M zijn GBL als bodybuildingdrug verkocht, niet als recreatieve drug of rape drug.
"The most evil" in dezelfde zaak is volgens aanklager Vien de wedstrijdbodybuilder en supplementenhandelaar T V. V kreeg een week geleden al een straf opgelegd van zes maanden voor minachting van het hof, maar moet op vijftien november nog een keer voorkomen.
V kocht GBL van M. V verkocht die vervolgens weer door in het uitgaanscircuit. In de ring rond V zaten ook politieagenten. Toen die tegen de lamp liepen, en de ring werd opgerold, kreeg V het idee om de aanklager Vien door een hit man te laten uitschakelen.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken