Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Antioestrogene supplementen       Anabolen & studies       Antioestrogenen       Anabolen & risico's    

0 7 - 0 8 - 2 0 0 7

  Antioestrogenen maken testosteron giftig voor hersencellen (Brain Res. 2007 Jul 10; [Epub ahead of print].)La Sapienza in een artikel dat binnenkort verschijnt in Brain Research. Volgens de Italianen kan estradiol het schadelijke effect van androgenen tot op zekere hoogte opheffen.
De onderzoekers experimenteerden met hersencellen van muizen, die ze in een reageerbuis blootstelden aan N-methyl-D-aspartaat (NMDA). Dat is een excitoxin - een natuurlijke neurotransmitter die interacteert met receptoren van hersencellen, maar in hoge concentraties hersencellen kan doden.
Eerst stelden de onderzoekers de hersencellen vier dagen bloot aan androgenen. Daarna dienden ze een flinke hoeveelheid NMDA toe, en keken ze hoeveel cellen stierven.
Hieronder zie je wat oplopende concentraties testosteron doen met de sterfte van hersencellen. Links zie je het effect van alleen NMDA.

Antioestrogenen maken testosteron giftiger voor hersencellen

In lage concentraties beschermt testosteron, in hoge concentraties maakt testosteron NMDA juist giftiger. Het beschermende effect van testosteron verdwijnt echter als de onderzoekers ook anastrazole toevoegen. Anastrazole verhindert dat testosteron omzet in estradiol.
Antioestrogenen maken testosteron giftig voor hersencellen
Estradiol beschermt hersencellen, blijkt uit de figuur hiernaast. De doorzichtige balk links in de figuur staat voor het effect van alleen NMDA, de gearceerde balkjes rechts staan voor het effect van oplopende concentraties estradiol.
Progesteron had een soortgelijk effect.
Veel anabole steroiden hebben een ontwerp dat omzetting in oestrogenen juist verhindert of onmogelijk maakt. Toen de onderzoekers een aantal van die anabolen uittestten - nandrolon en stanozolol, om precies te zijn - ontdekten ze dat die anabolen nog toxischer waren dan testosteron. Het beschermende effect bij lage concentraties was afwezig.
Toen de onderzoekers de proeven herhaalden met het anti-androgeen flutamide verdween de toxische werking van de
Antioestrogenen maken testosteron giftig voor hersencellen
anabolen. Flutamide hecht aan de androgeenreceptor, maar start geen processen op. Zo voorkomt het dat echte androgenen hun werk doen.
De Italianen denken niet dat androgenen hersencellen beschadigen doordat ze de GABAA-receptor blokkeren. Dat is een populaire theorie in het wereldje van het neurologische steroid-onderzoekers, maar de concentraties waarin de androgenen giftig zijn, zijn te laag om iets te doen met de GABAA-receptor. De onderzoekers denken daarom dat androgenen direct via de androgeenreceptor hun schadelijke werking uitoefenen, misschien via een non-genomische pathway.

0 8 - 0 8 - 2 0 0 7

  Webdealers Livestronger en BJBowden opgepakt (Times-Union 7/18/2007 - 8/7/2007)
De Amerikaanse FBI heeft grip gekregen op de aanvoerlijnen van anabole steroiden en humaan groeihormoon uit China. Dat blijkt uit de berichtgeving over de arrestatie van twee internetdealers.
In juli 2007 arresteerden agenten de 32-jarige D J. Op de boards genoot hij bekendheid als BJBowden, Morpheus ofGHDirect. De lokale politie kende hem. J's meest recente arrestatie vloeide voort uit een grootschalig onderzoek naar "an international network selling human growth hormone from rogue manufacturers in China", aldus FBI-agent Tony Alig.
In hetzelfde onderzoek liep ook de 23-jarige webdealer B P tegen de lamp. Op de boards stond hij bekend als Livestronger.
Agenten onderschepten in mei 2007 een zending van twintig kilo Chinees anabolenpoeder voor P. De agenten schatten de straatwaarde van het materiaal op drie dollarton. In P's woning vonden de agenten vervolgens een pillenpers en een flinke voorraad.
Ook Livestronger had een strafblad voor anabolenhandel.
Dit is de zoveelste zaak die doet vermoeden dat de Chinese autoriteiten samenwerken met Westerse politiediensten. "Both Parker and Jack are linked to the same source and distribution network of illegal steroids coming into the United States from China, sworn affidavits from investigators and other court documents show."
Zoiets kun je alleen doen als de Chinezen je een handje helpen.
We hebben het wel eens eerder gezegd. Er is in China iets aan het veranderen.
Update: Voor de rechter heeft Parker bekend. [The Times-Union 9/19/2007] [Offline] "I knowingly and intentionally conspired to distribute more than one kilo of anabolic steroids", aldus de dealer, die in het anabolenwebwereldje bekens stond als Livestronger.
P kan maximaal een boete krijgen van een kwart miljoen, en vijf jaar achter tralies verdwijnen. Zijn 2004 Suzuki GSX-R600K motorfiets, zijn 2003 Nissan 350Z sportwagen en zijn 2002 Acura RSX is hij al kwijt.
Volgens Tony Alig van de FBI is het illegaal produceren van anabolen een lucratieve business. In China koop je een kilo testosteronpoeder voor duizend dollar. Als diezelfde kilo in de VS verkoopt, krijg je daar het vijftienvoudige voor terug.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken