Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Anabolen & risico's       Anabolen & studies       Seks    

3 0 - 0 3 - 2 0 0 8

  Dierstudie: androstenedione is effectiever sekshormoon dan testosteron en DHT (Physiol Behav. 2008 Feb 20 [Epub ahead of print].)
Het officieel verboden prohormoon androstenedione heeft meer effect op seksueel gedrag dan testosteron en DHT. Dat schrijven Mexicaanse onderzoekers binnenkort in Physiology & Behavior.
Androstenedione
De Mexicanen ontdekten dat het mannelijk seksueel gedrag van gecastreerde hamsters herstelt bij een lagere dosis androstenedione dan je nodig hebt van de full blown androgenen testosteron en DHT.
De Mexicanen gaven hun proefdieren gedurende drie weken dagelijks injecties met verschillende doses androstenedione, testosteron en DHT. Op de dagen 7, 14 en 21 zetten de onderzoekers de hamsters bij vruchtbare wijfjes, en noteerden vervolgens hoe vaak ze op de wijfjes klommen, de wijfjes penetreerden en ejaculeerden. Hieronder zie je hoe vaak de behandelde dieren op de wijfjes kropen.

Dierstudie: androstenedione is effectiever sekshormoon dan testosteron en DHT

Op de andere seksuele gedragsvariabelen hadden androstenedione en testosteron een soortgelijk effect: telkens was voor een herstel van gedrag een lager dosis androstenedione nodig dan van testosteron.
Vijftig microgram androstenedione per dag herstelt het mannelijke seksueel gedrag voor tachtig procent, berekenen de onderzoekers op basis van hun tests. Om hetzelfde effect met testosteron te bereiken heb je een dagelijkse dosis van driehonderd microgram per dag nodig.
DHT had geen enkel effect op het gedrag, schrijven de onderzoekers. "DHT in daily doses of 25 to 1000 microgram failed to stimulate male sexual behavior in the castrated hamsters."
De onderzoekers keken ook naar het effect van de steroïden op de geslachtsorganen van de hamsters. Op dat punt had DHT van de drie verbindingen ineens wel het meeste effect. De tabel van hieronder geeft het gewicht van de penis van de proefdieren na drie weken toediening.

Dierstudie: androstenedione is effectiever sekshormoon dan testosteron en DHT

De tests bevestigen wat steroïdenonderzoekers al sinds de jaren zeventig weten: alleen androgenen die omzetten naar estradiol hebben een proseksueel effect. En androstenedione verandert in het lichaam makkelijker in estradiol dan testosteron.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken