Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Clenbuterol       Hart & bloedvaten       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

1 7 - 0 7 - 2 0 0 7

  Anabolenhart kan slecht tegen stress, zegt dierstudie (J Steroid Biochem Mol Biol. 2007 May 29; [Epub ahead of print].)
Onderzoekers uit het Italiaanse Turijn hebben ontdekt dat anabolen en stress elkaars werking op de hartspier versterken. Dat schrijven ze in de Journal of Steroid Biochemistry & Molecular Biology.
De Italianen spoten dagelijks ratten in met vijftien milligram nandrolondecanaat, vijftien dagen lang. Een controlegroep kreeg nep-injecties. Daarna doodden de onderzoekers de dieren en onderzochten de hartspier.
In beide groepen stelden de onderzoekers de helft van de ratten voor hun bloot aan stress. De onderzoekers hielden de ratten een uur lang vast, of ze dat nou wilden of niet.
In de hartcellen van de anabolenratten was het aantal adreno-beta2-receptoren toegenomen, ontdekten de Italianen. De nandrolon had geen effect op de adreno-beta1-receptoren.
Stresshormonen als adrenaline, maar ook stimulerende middelen als efedrine en clenbuterol, interacteren met adrenoreceptoren. Efedrine hecht aan alle adreno-receptoren, clenbuterol bijna alleen aan de beta2-receptor.

Anabolenhart kan slecht tegen stress

De onderzoekers zetten de hartspier van de dieren in een apparaat waarmee ze konden meten met hoeveel druk de linkerventrikel van de hartspier het bloed uit het hart perste. Dat is een merker voor de kans op vergroeiingen aan de hartspier en andere hartafwijkingen. Die druk was bij alle ratten ongeveer gelijk.
Toen de onderzoekers de hartspier in contact brachten met de beta2-agonist isoproterenol reageerde de hartspier van de gestressde anabolenratten echter abnormaal. De druk in de linkerventrikel steeg extra veel.

Anabolenhart kan slecht tegen stress

Anabolen maken het hart gevoeliger voor stress, concluderen de onderzoekers. Anabolen zorgen ervoor dat omgevingsstress en chemische stress meer effect op de hartspier hebben.

1 4 - 0 7 - 2 0 0 7

  Canadese overheid waarschuwt voor designersteroid MdMt (CBC News July 10, 2007) [Offline]
Health Canada, het Canadese gezondheidsministerie, heeft gewaarschuwd voor het designersteroid MdMt van het op papier in New York gevestigde BMF Hardcore, nadat een man van 38 jaar zo goed als steriel was geworden door het gebruik van MdMt.
Canadese overheid waarschuwt voor designersteroid MdMt
MdMt is een mix van twee, in de VS sinds 2004 verboden, anabole steroiden. Een capsule MdMt bevat volgens het etiket 1 milligram methyldienolone en 6 milligram methyl-1-testosteron.
Dat soort combi-preparaten, waarin de fabrikant twee orale designersteroiden met elkaar combineert, zie je wel vaker. Een tamelijk nieuw product in deze categorie is Halo-T 400, waarin je de 3-ol-analoog van oral-turinabol en dienolone vindt.
Wel bijzonder zijn de stoffen die BMF Hardcore in zijn supplementen stopt. Als je gaat koekeloeren op de webstek van het bedrijf op www.bmfhardcore.com vind je nogal wat producten die in de VS en de EU in ieder geval niet meer mogen.
BMF Hardcore maakt bijvoorbeeld M-Test Evolution. Actieve stof, volgens het etiket, is 1,(5a)-Androstene-17a-Methyl-17b-ol-3-one. We schrijven het letterlijk over. Methyl-1-testosteron, zeg maar.

1 3 - 0 7 - 2 0 0 7

  Lekkende Balco-advocaat verdwijnt twee-en-een-half jaar achter tralies (BCN 07/12/07) [Offline]
De Balco-zaak zit erop. Vier jaar lang heeft de grootste en meest spectaculaire dopingzaak aller tijden geduurd. En nu gaat de man waardoor de Balcozaak de grootste en meest spectaculaire dopingzaak aller tijden kon worden een celstraf uitzitten.
We hebben het over Troy Ellerman, de advocaat van Victor Conte, het grote brein achter de Balco-operatie. Ellerman had al bekend dat hij gerechtelijke stukken lekte naar verslaggevers van de San Francisco Chronicle. Die schreven op basis daarvan een bestseller: Game of Shadows. Bijna moesten ze vanwege dat boek - en hun artikelen - de gevangenis in.
Gelukkig voor de persvrijheid verklikte het hulpje van Ellerman, Larry McCormack, zijn oude baas.

1 3 - 0 7 - 2 0 0 7

  Directeur American Pharmaceutical Group bekent anabolenzwendel (AP 7/12/2007) [Offline]
D M heeft schuld bekend.
De eigenaar van de American Pharmaceutical Group had een scam opgezet, waarbij hij bodybuilders anabole steroiden en groeihormoon leverde. M adverteerde via websites en spierballenbladen. Bodybuilders die hem benaderden konden hun bestelling opgeven, en M briefde die vervolgens door aan twee artsen. Die schreven vervolgens, zonder dat ze de bodybuilders hadden gezien, recepten uit.
In twee jaar tijd verdiende M zo een kleine negen ton.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken