Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Detectie van anabolen       Anabolen & risico's     Vergeten Anabolen  Vergeten anabolen     Anabolen & Studies  Anabolen & studies    

2 7 - 0 2 - 2 0 0 7

  7-Methyltrenbolon van Roussel-Uclaf / Killer-anabool met de geur van THG (US Patent 3,629,244)
Een patent uit 1971 van de Franse hormoonfabrikant Roussel-Uclaf. Roussel is de uitvinder van trenbolon en enkele
7-Methyltren van Roussel-Uclaf / Killer-anabool met de geur van THG
honderden analogen van trenbolon. Toen wij het patent lazen vroegen we ons willekeurig af of de maker van THG het ook onder ogen heeft gehad.
Het patent beschrijft analogen van trenbolon die oraal beschikbaar zijn. Het zijn ethers, geen esters. Sommige analogen hebben een ethylstekel op het dertiende koolstofatoom. THG was ook een trenbolone-analoog met een ethylstekel op die plaats.
En zoals je hieronder ziet doet die 13-beta-ethyl-analoog het helemaal niet slecht.

7-Methyltren van Roussel-Uclaf / Killer-anabool met de geur van THG

Andere anabolen in het patent hebben een alkylgroep op het zevende koolstofatoom. Bij veel anabole stero´den versterkt dat de anabole werking, maar bij trenbolone-analogen lijkt de substitutie vooral de androgene eigenschappen te versterken.
De 7alfa-methyltrenbolones zijn regelrechte killeranabolen.

2 8 - 0 2 - 2 0 0 7

  De internet-apotheek van Ronnie Coleman is opgerold (Times Union February 28, 2007) [Offline]
De DEA en lokale politiekorpsen zijn in de VS bezig met het oprollen van een omvangrijk anabolennetwerk. Volgens persbureau's zijn al meer dan twee dozijn mensen gearresteerd. Agenten hebben artsen, apothekers en eigenaars van bedrijven opgepakt in de staten New York, Florida, Texas en Alabama.
Internet-apotheken spelen een centrale rol in de mega-zaak. De grootste vis is waarschijnlijk het in Orlando gevestigde Signature Pharmacy. Preparaten van Signature, waaronder smeerbare testosteron en nandrolon, zijn ook in ons land opgedoken.

De internet-apotheek van Ronnie Coleman is opgerold

Signature Pharmacy had een jaaromzet van 36 miljoen dollar per jaar. Die bedragen zijn niet alleen het gevolg van de aanzienlijke omzet van de onderneming, maar ook van lucratieve winstmarges. De ampullen testosteron die Signature voor 140 dollar verkocht kwamen bijvoorbeeld uit eigen werkplaatsen. De kosten om een ampul te maken waren slechts vier dollar.
Vier bestuurders van Signature Pharmacy zijn opgepakt.
Tot de klanten van de webapotheek behoorde ook ex-Olympia-winnaar
Ronnie Coleman
Ron Coleman. Dat zegt tenminste de Amerikaanse krant Union Times, die als eerste berichtte over de arrestatiegolf. De Union Times baseert zich op niet nader genoemde bronnen.
Coleman is niet de enige beroemde bodybuilder die is betrokken bij de megazaak. Agenten zouden hebben gesproken met nog een internationaal bekende bodybuilder uit New York. Een naam is nog niet bekend gemaakt.
Een arts die is opgepakt in de zaak is Richard R.. R., die in de jaren zeventig nog een zilveren Olympische medaille won, kocht voor anderhalve dollarton aan groeihormoon en testosteron. R. is onder meer de sportarts van het footballteam The Steelers.
Een tweede opgerolde web-apotheek is Applied Pharmacy Services, dat is gevestigd in Mobile, Alabama.
Applied Pharmacy Services is de eerste apotheek die de onderzoekers in het oog kregen. Dat gebeurde in 2004, tijdens het oprollen van de internet-apotheek van de arts David S. Volgens de Union Times zou Applied Pharmacy Services middelen hebben geleverd aan Jose Canseco
Evander Holyfield
en profbokser Evander Holyfield. Holyfield heeft via een woordvoerder alle aantijgingen ontkend. Welke middelen Holyfield zou hebben besteld is niet bekend.
De Amerikaanse overheid is een offensief begonnen tegen malafide webapotheken en de artsen die die organisaties van recepten voorzien. Er zouden inmiddels zoveel van de webapotheken zijn, dat die onderling vechten om de gunsten van corrupte artsen. De apotheken bieden 25 tot 50 dollar voor een recept. Artsen die meewerken zouden soms achtduizend dollar per week kunnen verdienen.
In het kader van politie-onderzoek vonden agenten onlangs een arts die in zestig dagen tijd 3100 recepten uitschreef. Dat komt neer op een recept voor elke veertien minuten.

2 5 - 0 2 - 2 0 0 7

  Artsen halen negen ton binnen met anabolenzwendel (AP 02.22.07)
In New Jersey is de eigenaar van de American Pharmaceutical Group opgepakt. Directeur D. M. (54) benaderde bodybuilders via websites en magazines, en hielp ze aan anabole steroiden en groeihormoon.
Daarvoor gebruikte hij de diensten van twee artsen uit New York. Die zijn ook opgepakt. Het drietal heeft tussen 2004 en 2006 volgens Justitie voor bijna negen dollarton aan geld binnengehaald.
De opgepakte artsen zijn M. S. en V. M. Dokter S. is een bekende van Justitie. In 1994 werd ze een periode uit haar ambt ontzet omdat ze verslaafd was aan alcohol en medicijnen. [Order #BPMC 94-69 of the New York State Board for Professional Medical Conduct]
Een paar jaar later, in 1999, werd S. voor het leven geschorst. S. werkte toen als anesthetist in een kliniek, maar verrichtte medische handelingen waartoe ze niet was bevoegd. Dat kostte misschien een patient van haar het leven. [Determination and Order (No.99-270) of the Hearing Committee]
Als bodybuilders contact met de American Pharmaceutical Group opnamen, maakt M. een kuurschema voor ze. Vervolgens schreven de artsen recepten voor de bodybuilders uit, zonder dat de artsen de bodybuilders hadden onderzocht. Directeur M. verstuurde die recepten naar leveranciers, die ervoor zorgden dat de bodybuilders hun spullen thuisbezorgd kregen.
Artsen halen negen ton binnen met anabolenzwendel
Dokter D. S. vervalste daarvoor de handtekening van een andere arts, die inmiddels was verhuisd naar Californie en daar in een bejaardentehuis zat.
Wacht eens even. In de zaak PowerMedica was er toch ook zo'n dokter die...
Bingo. Andere zaak, dezelfde arts, dezelfde praktijken.
Update: V. M. heeft schuld bekend. [AP March 9, 2007]

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken