Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Anabolen & detectie       Duurdoping       Anabolica & studies    

2 5 - 0 9 - 2 0 0 6

  Vlaams politicus geeft dossier dopinggebruik wielrenners aan hormoonjagers (sport.be 23.09.2006)
De Vlaamse liberaal-democratische senator Jean-Marie Dedecker heeft een dopingdossier overhandigd aan hormoonjager Johan Sabbe. Die was daarin 'zeer ge´nteresseerd', aldus de politicus.
Het dossier noemt twintig namen van prominente gebruikers in de wielersport en trainers. EÚn van de trainers werkt bij de wielerbond.
Dat was de reden dat Dedecker naar Sabbe is gestapt. Hij vertrouwt de wielerbond niet meer.
Vlaams politicus geeft dossier dopinggebruik wielrenners aan hormoonjagers
"Ik heb een sterk dossier", zegt Dedecker. "De speurders kunnen nu aan de slag. De mensen die denken dat ik al dagen met een lege valies rondwandel en maar wat uit mijn nek klets, vergissen zich. Ik heb namen, adressen en telefoonnummers. Niet alleen van renners, maar ook van leveranciers, koeriers, dealers en personeel van wielerploegen."
Daarmee refereert Dedecker aan de reacties die hij kreeg op zijn uitlatingen in de pers over dopinggebruik in de Belgische wielersport. Hij zei in een TV-programma dat hij wist dat minstens drie Belgische renners februari 2006 in Italie 'zware dopingkuren' hadden ondergaan. [Krant van West-Vlaanderen 12 sept 2006]
Daarop ontving Dedecker een poederbrief die waarschijnlijk rattengif bevatte, [metrotime.be 20/09/2006] en bedreigde de wielerbond hem met een proces.
"Wij willen dat hij zijn grote wafel houdt", aldus Patrick Lefevere, de manager van de QuickStep-Innergetic-ploeg. [Belga 12/09/2006]
Op zijn [website] legt Dedecker uit waarom hij uiteindelijk naar de hormoonmagistraat is gestapt. "Ik leefde de jongste dagen onder enorme druk", zegt Dedecker. "Ik heb nachten wakker gelegen. Toen ik de bewijzen zag dat er gevaarlijke groeihormonen worden toegediend aan jonge rennertjes uit de jeugdcategorieŰn, was ik sprakeloos. Ze weten niet wat ze die kinderen aandoen. Dit moet echt ophouden. Ik zie de renners meer als slachtoffers dan als daders. Ze worden gedwongen om te slikken en te prikken. In opdracht van ploegleiders die buiten schot blijven. Het zijn die huichelaars die eruit moeten."
Update: De Belgische Justitie heeft niets bruikbaars gevonden in het dossier van Dedecker, en doet verder niets met Dedeckers aantijgingen. [ANP 06 februari 2007]

2 7 - 0 9 - 2 0 0 6

  Marion Jones kan er niet meer tegen (Guardian September 27, 2006)
Sprint-koningin Marion Jones denkt erover haar Nikes aan de wilgen te hangen, zegt ze in een interview met de New York Times. De negatieve publiciteit wordt haar teveel. Jones: "I'm not superhuman. All this weighs on a person and this has weighed on me too much."
Wij kunnen ons er iets bij voorstellen.
Jones werd onlangs gesnapt op EPO, al was de B-staal negatief. Daarvoor kwam ze, samen met haar trainer, in het nieuws in verband met een fraudezaak. Daarvoor was er de rechtszaak tegen Victor Conte, die had verteld dat hij Jones hoogst persoonlijk had ingespoten. En daarvoor meldden journalisten dat agenten kuurschema's van ene Marion J bij Balco hadden gevonden. En daarvoor was er dat akkefietje met Nike, dat het niet eens was met Jones' trainer...

2 5 - 0 9 - 2 0 0 6

  Inval bij Schering (Berliner Zeitung 23.09.2006) [Offline]
De Berlijnse anti-anaboleneenheid Ermittlungsgruppe Anabolika is afgelopen vrijdag binnengevallen bij hormoonfabrikant Schering. In de middag onderzochten een paar ruimten van de vestiging in Wedding. De actie richtte zich niet tegen het bedrijf, aldus de politie, maar tegen een medewerker op de afdeling die medicijnen over de datum verwerkt.
De man pikte de medicijnen en verkocht ze door. Zijn bureau en zijn woning zijn doorzocht.
De man heeft iets te maken met het netwerk van B K, een wedstrijdbodybuilder die enkele weken geleden in Polen door een Duitse-Poolse politiemacht werd opgepakt.
Meer details zijn niet bekendgemaakt.

2 2 - 0 9 - 2 0 0 6

  Chinees groeihormoon leidt naar dealer (AAP September 22, 2006) [Offline]
Een Australische man van 26 is opgepakt nadat de douane een pakketje voor hem onderschepte, en er anabolen en groeihormoon in vond. Het pakje kwam uit China. Bij de man thuis, in Gold Coast, een voorstad van Ashmore, vonden agenten 'more than $19,000 in cash, 6 litres of substances believed to be steroids and 100 vials of HGH'.

2 0 - 0 9 - 2 0 0 6

  Invallen bij Britse anabolensites (BBC)
Agenten zijn binnengevallen in Greater London, Middlesex, Colchester, Canterbury, Preston en Hereford, meldt de BBC, in een nationale actie tegen websites die anabolen en slaappillen verkopen. Volgens een woordvoerder onderzoekt de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency 117 gevallen van gerommel met medicijnen.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken