Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & studies       Anabolen & risico's       In de pijplijn       Vergeten anabolen    

1 9 - 0 4 - 2 0 0 4

Leveranciers Research Chemicals voelen de adem van Justitie in hun nek

Er lijkt een einde te komen aan handel in 'research chemicals' op het web. Het Amerikaanse messageboard Anabolic Extreme vermoedt dat overheidsdiensten de vergeten groep dopingleveranciers 1 voor 1 uit de lucht halen. Of is het allemaal inbeelding?

Het bekendste voorbeeld van een onderzoeksbedrijf was het Amerikaanse Liquid Research, dat vloeibare viagravarianten, anti-oestrogenen en opstarters verkocht, en grondstoffen voor knutselaars die hun eigen injecteerbare preparaten willen maken. Officieel betrof het preparaten 'voor onderzoeksdoeleinden', maar iedereen wist dat de meeste labratten die Liquid Research' preparaten gebruikten rechtop liepen en met gewichten trainden. Enkele maanden geleden rolden agenten de operatie op.

De website van Liquid Research is nog in de lucht, maar op de board van Anabolic Extreme adviseert MuscleTrainee zijn lezertjes er niet naar toe te gaan. "De politie heeft de computers. Waarschijnlijk registreren ze de IP-nummers van de bezoekers."

Leveranciers Research Chemicals voelen de adem van Justitie in hun nek

MrNasty suggereert een alternatief: teamliferesearch.com. Ook een research company, zegt hij. [Offline]

Dat is waar, blijkt na een bezoek aan de site. Het Hobbyist Research Cooperative, zoals het bedrijf zich omschrijft, levert Melanotan, veresterde precursoren zoals 1-testosteroncypionaat, gemethyleerde precursoren zoals 17a-Methyl-Dienolone, piracetam, de insulinebooster Rosiglitazone, PGF2alfa - kortom: alles wat nog net mag.

Maar kun je dat bedrijf wel vertrouwen? MMX2 adviseert nog even te wachten met kopen totdat er meer duidelijkheid is wat er nu precies aan de hand is. Want overal lijken dit soort bedrijfjes nu in moeilijkheden te komen. Zo ook Cyber-Solutionz.com. "Niet kopen", zegt MuscleTrainee. "Ik hoor dat hun producten niet deugen." En de site zou uit de lucht zijn gehaald.

Nietes, zegt de site. "In regards to the rumors that Cyber-Solutionz is out of business. Nothing could be further from the truth! Please continue shopping with us your patronage is greatly appreciated."

Leveranciers Research Chemicals voelen de adem van Justitie in hun nek
Van de boards van MesoRX weetMuscleTrainee dat er wel degelijk iets aan de hand is. Een Australisch bedrijf heeft geklaagd over de onderzoeksbedrijven. Gropep, de fabrikant van IGF-1, wil niet dat bodybuilders hun product gebruiken en heeft laten uitzoeken van wie die bodybuilders het eiwithormoon krijgen. Precies. De onderzoeksbedrijven.

Op 13 februari zou de directeur van Gropep een overleg hebben met Amerikaanse overheidsinstanties. Er zou al een lijst zijn gepubliceerd met de namen van de betrokken bedrijven: Liquid Research, NuRave Development, Cyber Solutionz, Lab-Corp, Team Life Research, L.I.F.E. Research, Rocky Mountain Research, QFS International en Transgenic Technologies. Liquid Research was kennelijk de eerste van velen.

Niet waar, zegt de eigenaar van Liquid Research op weer een ander board, dat Yeshawh bereidwillig op de board van Anabolic Extreme plakt. "We waren van plan GABA-varianten op de markt te brengen", zegt de eigenaar. "Dat hebben de agenten kennelijk voor rape drugs aangezien." Even later verschijnen er op diverse boards berichten van Liquid Research met het verzoek om geld over te maken op de bankrekening van het bedrijf. In ruil daarvoor krijgen de donateurs, bij wijze van aardigheidje, chemicalieen.

MuscleTrainee denkt dat het beter is voorlopig niets te kopen bij Liquid Research en af te wachten. "We weten niet wat er nou precies aan de hand is op LR. LR had iets te maken met Anabolex, en ook over Anabolex gaan geruchten over politieacties. Sinds dat is begonnen is er iets op Anabolex veranderd. Als je vraagt welke leveranciers deugen, dan halen ze dat ogenblikkelijk weg. Het is nog steeds een goed board, maar er is iets mee aan de hand."

Liquid Research busted. Thread op board Anabolic Extreme. 5-2-2004 - 1-4-2004.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken