Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Adoniscomplex       Detectie van anabolen       Studies naar anabolen       Risico's & anabolen    

0 2 - 0 6 - 2 0 0 6

  Kosmetische chirurgie eigenwijze mannen mislukt door anabole steroiden (AAP June 2, 2006)
Mannen zijn geen goede patienten voor kosmetische chirurgen, zegt Carolyn Rogers van Queensland University of Technology. Ze vertellen de chirurgen niet voldoende over hun medische verleden en volgen het advies van de artsen niet op. Ze halen soms bijvoorbeeld de volgende dag het verband er weer af, ook al weten ze dat ze daarmee moeten wachten. Daarom is het resultaat van ingrepen bij mannen minder goed dan bij vrouwen.
"Failure to tell their surgeon they had been taking drugs such as aspirin or anabolic steroids could also lead to post-operative bleeding and haematomas, or blood under the skin". vertelt Rogers.
"Men don't pay as much attention to their health as women do. Women are more health conscious and tend to follow the instructions of their doctors and go for regular check-ups, while men are not as concerned. They tend to have a 'she'll be right' attitude."

0 5 - 0 6 - 2 0 0 6

  Anabolenraid in Belgisch bodybuildingmilieu (La Dernière Heure 01/06/2006)
In opdracht van het parket van het Belgische Dinant hebben agenten elf personen opgepakt op verdenking van grootschalige anabolenhandel in het sportschoolmilieu. De meesten van hen waren bodybuilders, sommigen bekleedden functies binnen bodybuildingorganisaties als IFBB en WABBA.
De meeste mannen zijn voorlopig op vrije voeten, maar worden wel verdacht. Twee van hen, die volgens bronnen van LDH in het gerechtelijk apparaat de hoofdleveranciers van de producten waren, zitten nog vast. Het gaat om Hamza Z en Mimoune L.
De bekendste van de opgepakte mannen is de supplementenhandelaar Ferdi R. R's naam zou zeven jaar geleden al zijn gevallen in dopingaffaires rond wielrenner Frank Vandenbroucke, met wie R wel eens op het erepodium verscheen. Tot nu toe is R echter nooit door justitie verhoord.
Op vrije voeten, maar wel aangeklaagd, zijn ook de bodybuilders Renard N, Cedric V, Walter S, Luigi G, Theodule M, Wabba-bestuurder Eric D en tenslotte Marc G, een gewezen Europees kampioen en jurylid bij de IFBB. De verdachten riskeren boetes van 3000 euro tot een ton, en celstraffen van een maand tot vijf jaar.
Anabolenraid in Belgisch bodybuildingmilieu
Producten die in beslag zijn genomen zijn onder meer Winstrol, Zymoplex (= Griekse Nolvadex - red.), Proviron, Sustanon 250, Boldebal, Naposin, Virormone, Deca-Durabolin, Cynomel, Ventipulmin, Spectriol, Testex, Orimetem (= Cytadren - red.), Aldactazine, Finabolon, Clomid, Oxymetholon, Cytomel en Primobolan.

0 5 - 0 6 - 2 0 0 6

  Gruwelmoord door anabolengebruiker schudt Zweden wakker (Frankfurter Rundschau 04. Juni 2006) (Offline)
Verleden week berichtten Zweedse kranten over een anabolengebruiker die de 12-jarige dochter van zijn vriendin verkrachtte en vermoordde, zich vergreep aan de dertienjarige vriendin van het meisje en vervolgens in slaap viel. [thelocal.se 28 May 06] [Offline] De man was tijdens het misdrijf high on anabolic steroids and alcohol [thelocal.se 29 May 06 ] [Offline].
Gezondheidsminister Morgan Johannson laat nu onderzoeken of anabolen niet gelijkgesteld moeten worden aan harddrugs. Daardoor krijgen agenten meer armslag bij de opsporing.
Harrison Pope
Volgens het bestaande onderzoek is het verband tussen anabolen en agressie complex. Bodybuilderpsychiater Harrison Pope heeft in gevangenissen wel eens onderzocht of anabolen bijdragen aan het aantal geweldsmisdrijven. Nauwelijks, luidde zijn conclusie toen.
Dat komt misschien omdat anabolen vooral in combinatie met andere middelen tot agressie leiden.
De bij lezertjes van Ergogenics niet onbekende Tommy Moberg, een socioloog die op anabolengeweld is gepromoveerd, concludeert bijvoorbeeld dat in de praktijk vooral drinkende anabolengebruiker gewelddaden begaan. Dat kun je doortrekken naar een drug als amfetamine, suggereren dierstudies.
Maar aan de andere kant: het gebruik van drugs, alcohol en anabolen gaat steeds vaker samen. Waar anabolen zijn, zijn drugs niet ver. Druggebruikers beginnen, alweer volgens Harrison Pope, soms als anabolengebruiker, en volgens dierstudies werkt anabolengebruik alcoholisme in de hand. Dat wordt bevestigd door onderzoek onder menselijke anabolengebruikers. [Subst Use Misuse. 2004 Jun;39(8):1183-97.]
In de kranten staan bovendien veel berichten over anabolengeweld. Ondanks alle slagen die je om de arm kunt houden, zouden de liberale Zweden daarom best wel eens kunnen besluiten om harddrugs en anabolen gelijk te stellen.

0 1 - 0 6 - 2 0 0 6

  Balco-verslaggevers: We zullen onze bronnen beschermen (BCN 05/31/06) (Offline)
Mark Fainaru-Wada en Lance Williams wisten zo ongeveer alles over de Balco-zaak, tot ergernis van de rechter en de advocaten.
Mark Fainaru-Wada en Lance Williams
Dat er mensen uit de school klapten is duidelijk. Daarom vind je ook op deze site de uitgetikte verslagen van agenten, die spraken met Victor Conte en Greg Anderson.
Het is niet duidelijk welke partij heeft gelekt. Je zou zeggen: de partij van de opspoorders. Conte en zijn mannen komen niet goed uit de stukken naar voren, en Conte zelf heeft de verslaggevers in een ingezonden stuk uitgescholden voor jokkebrok.
Maar aan de andere kant heeft de publiciteit ook in het voordeel van het Balcokamp gewerkt. Conte heeft er bijvoorbeeld een paar keer op aangedrongen het proces maar te vergeten. Er was te veel gelekt om nog door te gaan, argumenteerde hij. En inderdaad: ondanks het feit dat zelfs George Bush zich met de zaak heeft bemoeid, hebben de Balco-verdachten uiteindelijk straffen van niks gekregen.
De ware reden voor het proces tegen de verslaggevers heeft echter niets met Balco of doping te maken. De Amerikaanse regering probeert al enkele jaren bezig de pers onder controle te krijgen. Er verschijnen teveel lastige berichten over Irak, de CIA of corruptie in de media.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken