Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Adoniscomplex       Psychologie       Anabolen & studies       Risico's van anabolen    

0 1 - 0 8 - 2 0 0 6

  Jongeren en anabolen: het zwaard van de bodybuildingfora snijdt aan twee kanten (The Herald) [Offline]
Reportage van Britse krant The Herald over het gebruik van anabolen door jongeren. Voor de vaste lezers van Ergogenics staat er niet zoveel nieuws in, behalve dan dat er ook in Engeland Winstrol-nepperds circuleren.
Opvallend is de insteek van het stuk. Het gaat in op de rol van de bodybuildingfora. Komen in de meeste artikelen vooral artsen aan het woord, in dit stuk zijn de experts webmeesters van de boards. Zo maken we kennis met Paul Govier en James Collier], de mannen achter respectievelijk MuscleUK en MuscleTalk.
Weinig opinieleiders zullen zich in dit positieve artikel kunnen vinden, vrezen we. Daarvoor hebben de anabolenaffaires rond de boards van GetBig, ProfessionalMuscle, Anabolex, Bodybuilding.com en Triedia er te diep ingehakt.

3 1 - 0 7 - 2 0 0 6

  Anabolen-netwerk op Canarische eilanden opgerold (www.IslaCanaria.Net 29. Juli 2006) [Offline]
Op de Canarische eilanden heeft de politie een anabolennetwerk opgerold. Dat meldt een Canarische blog.
Agenten pakten zeven mannen op, in de leeftijd van 19 tot 27 jaar. Drie van hen waren al eerder opgepakt voor anabolenhandel. De zeven man leverden anabolen aan sportscholen.
Eén van de leden werkte in Las Palmas in een Centro de Salud (gezondheidscentrum), en kon aan recepten komen. Het netwerk leverde die blanco aan belangstellenden. De klanten konden vervolgens via apotheken met de recepten anabolica bemachtigen.
Volgens de Canarische politie pakte het netwerk de zaken 'grootschalig' aan.
"Nach Angaben der Ermittler mussten die Anabolika-Händler nicht lange nach Kunden suchen, denn die Liste der Vorbestellungen für die muskelaufbauenden Praeperate war lang. Mitglieder von Fitnesstudios auf der gesamten Insel warteten täglich auf neue 'Lieferung'."

2 8 - 0 7 - 2 0 0 6

  Ook in Nederland handelen corrupte agenten in drugs en anabolen (nos.nl 28 Juli 2006) [Offline]
Zes Nederlandse agenten zijn aangehouden toen de politie een drugslijn Engeland-Nederland oprolde. De politiemannen zijn een marechaussee en een oud-marechaussee, en hebben de vier andere opsporingsambtenaren omgekocht. De verdachten komen uit Lelystad, Zutphen en Belgie. Zes kilo grondstof is in beslag genomen.
De groep hield zich ook bezig met witwassen en heling. Ook gebruikten en verhandelden de agenten spierversterkende middelen.

2 7 - 0 7 - 2 0 0 6

  Een agent, een supplementenhandelaar, GBL en een moordplan (Worcester Telegram & Gazette News) [Offline]
Deze GBL-zaak in het milieu van bodybuilders, agenten en supplementenhandelaars volgen we nu al een jaar.
In de zomer van 2005 arresteerden agenten in het Amerikaanse Worcester twee van hun collega's omdat ze GHB en GBL verkochten. Ze hoorden bij een ring rondom de eigenaar van een supplementenwinkel.
Eén van die agenten, B. B., blijkt nu de ringleider, bodybuilder en supplementenhandelaar T. V., te hebben afgeluisterd. Ringleider V liep, nadat de ring was geklapt, rond met plannen om de officier van Justitie om te leggen. B tipte Justitie. Hij was dan misschien wel corrupt, maar geen moordenaar.

2 6 - 0 7 - 2 0 0 6

  Harde wetten tegen Chinese androgenen (AP July 26, 2006) [Offline]
Er moeten wetten komen die de stroom anabolen uit China indammen. Dat vindt dopingbestrijder Nikolai Durmanov, de baas van het anti-dopingbureau van het Russian Olympic Committee. De staat moet doping net zo hevig bestrijden als drugs.
"Everyone knows perfectly well that the main producer off all these substances is China", aldus Durmanov op een persbijeenkomst. "We are between China and Europe, so if we don't have legislation to fight steroid trafficking, then those steroids will end up in Europe tomorrow."
De recente dopingschandalen in het Russische gewichtheffen waren slechts het topje van de ijsberg, zei Durmanov. Een veel groter probleem was het gebruik in fitnesscentra, escalerend door een pop-cultuur die jonge mensen dwong "to resemble Arnold Schwarzenegger or Sylvester Stallone".

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken