Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Duurtraining       Duursport & voeding       Duurdoping       Duursportsupplementen    

0 5 - 1 1 - 2 0 0 7

  In het bloed van Patrik Sinkewitz zaten klontjes (Frankfurter Allgemeine Zeitung 02.11.2007) [Offline]
Hier horen we er bijna [ANP 5 november 2007] [Offline] niets over, maar in Duitsland stormt het rond wielerploeg T-Mobile, de betrapte wielrenner Patrik Sinkewitz en de universiteit van Freiburg.
Even het geheugen opfrissen: tijdens de Tour van 2007 pakten dopingjagers Patrik Sinkewitz op testosteron. T-Mobile was al ernstig in opspraak gebracht door onthullingen van verzorger Jef d'Hont over massaal dopinggebruik in de jaren negentig.
Na die roemruchte jaren negentig is het dopinggebruik bij T-Mobile vrolijk doorgegaan, blijkt uit verklaringen van de betrapte Patrik Sinkewitz. Om het in het pliesie-jargon te zeggen: Sinkewitz zingt. Als een nachtegaaltje. Hij flapt er alles uit. Zo kan hij aanspraak maken op een nieuwe wet die hem als kroongetuige strafvermindering geeft.
Sinkewitz werd behandeld door de sportwetenschappers Andreas Schmid en Lothar Heinrich, beiden verbonden aan de universiteit van Freiburg. Daar is de politie dan ook, enkele dagen na Sinkewitz' verklaringen, binnengevallen. Agenten hebben materiaal in beslag genomen.
Bloedhond Werner Franke zelve heeft zich vastgebeten in de zaak. Hij maakt zich boos over wat zijn medische collega's hebben uitgevroten. Zo zou Sinkewitz voor de Tour van 2006 nog door de onderzoekers zijn behandeld met zijn eigen bloed. De behandeling mislukte echter omdat het bloed - misschien door verontreiniging - was gaan klonteren.
De affaire is waarschijnlijk de doodsteek voor de wielerploeg van T-Mobile. De sponsor overlegt over opheffing van het team.

0 6 - 1 1 - 2 0 0 7

  Anabolen, afslankpillen en viagra uit Pakistan (Daily Mail 5th November 2007)
In Engeland is de van origine uit Pakistan afkomstige Shazia Amjad veroordeeld tot twee-en-een-half jaar cel. Agenten vonden bij haar voor 360.000 euro aan "three types of erectile dysfunction tablet, slimming pills, painkillers and anabolic steroids".
Amjad verkocht de middelen via het internet. Ze kreeg ze aangevoerd uit Pakistan via een handlanger, en herverpakte ze in haar tuinhuisje. Daar had Amjad "a sophisticated operation" ondergebracht.
Bijna vier ton en een sophisticated operation in een tuinhuisje. U leest het goed.

0 3 - 1 1 - 2 0 0 7

  Wada wil metabolieten van antioestrogenen (Universitas Helsingiensis 1.11.07)
Werelddopingbromsnor WADA geeft Jari Yli-Kauhaluoma van de University of Helsinki 160.000 euro voor het maken van metabolieten van niet nader genoemde antioestrogenen. De beurs betekent voor de Finnen drie jaar werk.
Dopingjagers gebruiken de metabolieten als vergelijkingsmateriaal als ze jagen op gebruikers.
Mogen we daaruit afleiden dat de Wada op dit moment die metabolieten nog niet heeft? En daarom misschien moeite heeft om anti-oestrogenen te detecteren?

0 2 - 1 1 - 2 0 0 7

  Meer anabolen in Zweden (The Local 30th October 2007) [Offline]
In Zweden is het aantal rokers nog nooit zo laag geweest en ook het aantal drinkers neemt af. Voor zover bekend is het gebruik van drugs stabiel. Toenemen doet alleen het gebruik van verboden spierversterkers, aldus een rapport van de Swedish Council for Information on Alcohol and Other Drugs (CAN).
"Use of the muscle-building drugs outside 'gym culture' has grown during the 2000s, CAN reports. The number of seizures of supplies of the drugs has increased and the number of convictions for using and supplying steroids is also up."

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken