Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Suppletie voor duuratleten       Duurtraining       Duurdoping       Dopingdetectie    

2 4 - 0 7 - 2 0 0 7

  Bloeddoping in de Tour de France (ANP 24 juli 2007)
Voor de Kazach Aleksandr Vinokoerov van Astana zit de Tour erop. Hij is betrapt op doping, zo bevestigt zijn ploeg.
Volgens kranten heeft Vinokoerov bloeddoping gebruikt. In zijn bloed zouden dopingjagers twee soorten rode bloedcellen hebben gevonden - van Vinokourov zelf, en van een donor.
Afgelopen zaterdag reed Vinokoerov uitstekend. Toen had hij bloeddoping gebruikt, bleek uit een test. Zondag presteerde de renner ondermaats, maar de dag erop reed hij de sterren van de hemel. Toen dopingjagers hem daarna testten, bleek waarom: Vinkoerov had alweer bloeddoping gebruikt. [ANP 25 juli 2007]
De tweede test was bedoeld om de uitslag van de eerste te verifieren, schrijft L'Equipe.
Vinokoerov is de derde renner die betrapt is op bloeddoping. Tyler Hamilton en Santiago Perez gingen hem voor.
Inmiddels weten we dat Hamilton klant was van Eufemiano Fuentes, het brein achter de Spaanse bloeddopingkliek. Hamiltons dossiers zijn gevonden, met daarin details over Fuentes werkwijze.
Vinokoerov heeft een andere dopingdokter. De Kazachstaan laat zich begeleiden door niemand minder dan Michele Ferrari. Ferrari is de uitvinder van het EPO-gebruik. Hij ontdekte dat EPO alleen werkt als je er stevig gedoseerde ijzersupplementen bij gebruikt. Zonder die pillen doet EPO niet zoveel.
Astana heeft Vinokoerov met onmiddellijke ingang geschorst.
Ondertussen is het ook Theo de Rooij van de Rabo-ploeg duidelijk dat de dopingaffaires bezig zijn van de wielersport een gemarginaliseerde sport te maken.
"Het dopingsysteem is aan een zeer grondige herziening toe", zei hij in een interview met Radio 1 naar aanleiding van Vinokourovs positieve test. [ANP 24 juli 2007] "En dan druk ik me nog voorzichtig uit."
Nadat bekend was dat Vinokoerov bloeddoping had gebruikt, heeft de Franse douane de auto van Vinokoerovs ploeg van de weg geplukt en doorzocht. [ANP 25 juli 2007] [Offline] De douaniers hebben niets gevonden.

2 5 - 0 7 - 2 0 0 7

  Barry Bonds en Gary Sheffield gebruikten THG, zegt Pat Arnold (New York Times July 25, 2007)
Pat Arnold is gisterenavond verschenen in een TV-programma van HBO. Hij heeft bevestigd dat de baseballspelers Barry Bonds en Gary Sheffield de designer-anabolen gebruikten die hij voor Balco fabriceerde.
Bonds heeft altijd ontkend dat hij anabolen van Balco gebruikte, maar die verklaring staat haaks op bewijsmateriaal
Kimberly Bell

Over Kimberly Bell gesproken: de ex van Bonds staat binnenkort in Playboy. In het nummer dat in de VS in oktober in de schappen ligt doet ze een boekje open over Bonds, met wie ze tussen 1993 en 2003 een verhouding had.
"If I had more self-esteem when I was younger", zei ze, "I wouldn't have been caught up with such a rotten man".

[AP 07/23/2007]

uit de Balcozaak.
1. Bonds' ex-vriendin, Kimberly Bell, verklaarde voor een grand jury dat Bonds anabolen gebruikte.
2. Toen agenten bij Greg Anderson binnenvielen, vonden ze een kuurschema voor ene "Barry". "Barry" gebruikte hGH, clomid, testosteron, insuline, THG en Balco's onzichtbare testosteroncreme.
3. Conte, de baas van Balco, zou agenten hebben verteld dat Bonds zijn anabolen gebruikte maar niet hield van de psychische bijwerkingen van THG.
4. En als klap op de vuurpijl hebben de openbare aanklagers een opname van een gesprek van Greg Anderson, Bonds' trainer, in handen, waarop Anderson vertelt dat Bonds op sap stond.
Geen wonder dat de Amerikaanse Justitie zo graag de zaak tegen de recordsbrekende Bonds wil doorzetten. Justitie ruikt bloed.
Maar goed - nu doet Pat Arnold, het supplementengenie dat de wereld verrijkte met androstenedione, 1-testosteron, 6-OXO, 11-OXO en AMP, ook een duit in het zakje. Arnold vertelde dat Victor Conte hem op de hoogte hield hoe de door Balco 'behandelde' atleten presteerden. Zo wist Arnold dat Barry Bonds en Gary Sheffield anabolen gebruikten.

2 2 - 0 7 - 2 0 0 7

  Anabolengebruik probleem in Japan (J Sports Med Phys Fitness. 2007 Sep;47(3):356-60.)
Ook in Japan - populatie: honderddertig miljoen - is het gebruik van anabolen in het sportschoolcircuit doorgedrongen. Onderzoekers van International Budo University houden daar al sinds 1993 op elke maandagavond telefonisch spreekuur, en publiceren daar nu gegevens over.
Ze laten volgens de onderzoekers zien dat er behoefte is aan een instituut dat informatie geeft over doping. De Japanners willen net zo'n project als de Doping Hotline van de Zweden.
Jaarlijks voerden de onderzoekers vijftig tot veertig gesprekken.
Ahum.
De Zweden - populatie: negen miljoen - voerden er meer dan duizend per jaar.

2 2 - 0 7 - 2 0 0 7

  Webmaster anabolensite krijgt vier maanden cel (independent.ie July 21 2007) [Offline]
Vanuit Ierland verstuurde de 42-jarige B W anabolen over de ganse wereldbol, tot agenten in septemer 2003 bij hem binnenvielen.
Bij hem thuis vond de politie voor vijftienduizend euro aan steroiden.
Niet veel voor een 'wereldspeler'.
Dat W via een website opereerde noemt het stukje niet. Maar volgens DrugBuyers.com was W de eigenaar van de medicijnsite Care-RX en later ook van MedicUSA.com, een site die anabolen verkocht. [drugbuyers.com 01-Jul-2002] [Offline]

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken