Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vorige editie       Recenter editie       Computer bouwt anabolen       De val van Tokkyo    

0 3 - 0 9 - 2 0 0 7

  Bodybuilder-agent schrijft boek over zijn anabolen (thin-blue-line-book.com) Het zou raar zijn als dit boek niet was geschreven. Het zat in de lucht, zogezegd. Maar of Falling Off The Thin Blue Line een succes wordt, dat vragen wij ons af. Buiten de kring van de chemische bodybuilders zullen waarschijnlijk weinig lezertjes opgewonden raken van hoofdstukken die beginnen met zinnen als "Holding the 10cc vial marked "testosterona" carefully in my hand, I stuck my needle into the soft rubber stopper, flipped the vial upside-down, and drew out 2cc of oil."
De schrijver van Falling Off The Thin Blue Line noemt zich David Johnson. Een pseudoniem, want "Johnson" verdient zijn brood als agent.
"I pulled my pants up, picked up my gun belt, and hooked it back on. I left the house and got back in my patrol car. I picked up the radio and advised dispatch I was 10-8."
[Agenten & Anabolen]

0 2 - 0 9 - 2 0 0 7

  WWE schorst tien worstelaars na dopingonthullingen (Washington Post September 1, 2007) Het worstelimperium World Wrestling Entertainment heeft tien prof-worstelaars geschorst. Dat gebeurde nadat openbare aanklagers de WWE de namen van veertien worstelaars overhandigden, die bij de ring van anabolenapotheken rond Signature Pharmacy dopingmiddelen hadden gekocht.
[Dozijn worstelaars bestelt anabolen bij internet-apotheek]
Drie worstelaars kon de WWE niet meer schorsen. Chris Benoit, Ed Guerrero (in de clip hiernaast in actie tegen Kurt Angle) en Bryan Adams staan ook op de lijst, maar die zijn inmiddels
overleden. Een vierde worstelaar had al ontslag genomen.
De worstelsport wordt al jarenlang geteisterd door een sterftegolf onder jonge worstelaars. Insiders sluiten niet uit dat het Amerikaanse parlement binnenkort het gebruik van anabolen in de worstelsport gaat onderzoeken. De nieuwste ontwikkelingen maken zo'n enquete alleen maar waarschijnlijker.
Sports Illustrated heeft meer gegevens bekendgemaakt. Het stuk biedt een blik in het medicijnkastje van de moderne profworstelaar, en maakt duidelijk dat de atleten van de WWE niet meer genoeg hebben aan een simpel anabolenkuurtje. De heren die nu met hun hand in de koektrommel zijn betrapt gebruikten bijna allemaal groeihormoon.
Ed Guerrero was een uitzondering. Hij ontving twee weken voor zijn dood op 13/11/2005 een zending zonder groeihormoon, maar wel met nandrolon, testosteron en de aromataseremmer arimidex, aldus Sports Illustrated. [Sports Illustrated August 30, 2007] Volgens een autopsie stierf Guerrero door een vergroot hart.
Het stoffelijk overschot van Guerrero werd gevonden door zijn neef, Chavo Guerrero, ook een profworstelaar. Hij ontving tussen 2005 en 2006 zendingen groeihormoon, nandrolon en arimidex. De aanblik van zijn dode oom maakte op neef Chavo kennelijk weinig indruk.
Een andere worstelaar, Randy Orton, bestelde groeihormoon, nandrolon en stanzolol.
De huidige kampioen zwaargewicht van de WWE, John Hennigan alias Johnny Nitro en Johnny Morrison - hiernaast in de clip - ontving tussen 2006 en 2007 groeihormoon, arimidex, testosteron, stanozolol en hCG.
Ken Anderson alias Mister Kennedy: groeihormoon, arimidex en testosteron.
Shane Helms alias The Hurricane: groeihormoon, testosteron, nandrolon.
Shoichi Funaki: groeihormoon.
Bryan Adams, found dead by unknown causes, bestelde groeihormoon, testosteron en nandrolon.
Charles Haas: groeihormoon, arimidex, testosteron, stanozolol, nandrolon, hCG.
Edward Fatu: groeihormoon.
Adam Copeland alias The Edge: groeihormoon en stanozolol.
Sylvain Grenier: groeihormoon, nandrolon, stanozolol.
Het nieuws is typerend voor de wending die het anabolenprobleem in een korte tijd heeft genomen. De corrupte sportwereld heeft dankzij struisvogelgedrag jammerlijk gefaald, en nu mag de sterke arm de wet de zaak oplossen. Doping en drugs worden, in ieder geval in de optiek van de Amerikaanse overheid, steeds meer hetzelfde.
Ten tweede valt op dat de strategie van de Amerikanen verandert. Tot nu toe richtten agenten zich vooral op de handel in spierversterkers. Nu lijkt het erop dat ook de gebruikers risico gaan lopen.
[Vechtsport & Anabolen]
[Roids, Boards & Sites]

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken